Barnen i mitt liv och vad de lärt mig om Kärlek!

Hur konstigt det här än kan låta, när det kommer från en fyrabarnsmor, så är det faktiskt så att jag inte är en särskilt barnkär person.

Alltså, det finns några barn som jag älskar över allt annat på jorden och det finns barn som är oerhört söta, snälla, glada etc. Jag skulle aldrig heller kunna göra ett barn något ont med flit, för få saker berör mig så mycket som barn som far illa.

Ändå, trots detta, så är jag inte en person som blir särskilt lätt överväldigad av att träffa barn. Visserligen är jag mer barnkär nu än för några år sen, men det är inte så att jag ser ett okänt barn och genast blir helt överväldigad.

Men det finns några barn, som har en alldeles speciell plats i mitt hjärta och som jag älskar så högt att det är svårt att sätta ord på de känslorna.

De barnen som fångat mitt hjärta och som jag förundras över den kärlek de får mig att känna är barn som detta inlägg kommer att handlar om. Naturligtvis mina egna fyra barn, men även nedan nämnda barn:

Binta, 20, min äldsta dotter. Henne har jag att tacka för att hon lärt mig vad riktig kärlek är. När hon kom till världen så förstod jag var villkorslös kärlek betyder! Det var inga ritade hjärtan på ett pappersark. Riktig kärlek är inte att dela en glass. Riktig kärlek är den där hettan som brinner i mitt bröst och som gör att håret reser sig på mina armar för att jag får uppleva den!

När Jainaba, 18, föddes så släcktes den där rädslan jag hade att den enorma kärlek jag kände för Binta, bara skulle räcka till en person. När Jai föddes insåg jag att ju mer kärlek man känner, desto mer kärlek kan man ge… Att kärlek är en oändlig källa som aldrig upphör, utan som tilltar i styrka, ju fler man delar den med!

Med Isatou, snart 16, föddes också vetskapen om att kärlek inte bara behöver vara svår. Kärleken till Isatou är så lätt, så lätt och på samma gång är vikten av kärlek omätbar! Den beskyddarinstinkt som tilltog med Jai ´s födelse, blev ännu starkare när Isa kom. Isa och jag knöt starka band under hennes första två år, som fortsatt växer sig oändliga.

När Mabou, 7, kom till världen förstod jag att kärlek inte handlar om kamp eller kön. Det är så enkelt att vara mamma till den första kille som krupit rakt in i mitt hjärta! Mabou lyste upp ett inre mörker. Han har väckt förståelse för kunskapstörst hos mig. Han är min mest uppmärksamma och kunskapstörstande elev.

När brorsan träffade sin sambo, så kom Kribban på köpet. Han är det bästa ”köp” brorsan har gjort! När Kribban kom, så insåg jag att kärlek inte har något med biologi att göra. Den finns eller växer fram med tiden, till fantastiska människor, som går under huden på en. Kribban är en vis liten man, i en ung pojkes kropp! Intelligent och en liten bokmal. Man behöver inte vara med från början, för att känna riktig kärlek, man behöver inte veta en människas historia för att älska!

Sedan kom Kribbans lillasyster ”Kamelen” till världen. På något sätt fick biologin ett värde igen, fast på ett annat sätt. Det var som att se min älskade bror i annan tappning och kärleken bara fanns där, från början. Med förundran, glädje och viss förvåning såg jag på, när hon kastade sig in i mitt hjärta och hon har fortfarande inte hittat ut!

Min namne, lilla Fatou i Gambia. Hon fick mig att förstå att man kan älska även på avstånd. Vi har ju bara träffats en enda gång, ändå ligger hon så nära mitt hjärta! Om jag lärt känna lilla Fatou först, så hade jag nog inte trott att man behöver egna barn, för att få uppleva den där starka kärleken. För det gör man. Också. Jag är så stolt över att den här prinsessan bär mitt namn och att hon lever så nära mig, trots alla mil, hav och gränser som skiljer oss åt!

Till sist kom då lilla Olali. Olali som fick mitt hjärta att stanna när han kom till världen (jag såg inte först att han var vid liv). Olali som fick mig att gråta av glädje innan han själv hann se dagens ljus. Olali som fick mig att inse storheten av en förlossning från ett annat perspektiv än en egen förlossning. Att jag i Lördags blev hans Gudmor är en stolthet som gör mig så rörd och lycklig. Det är en ynnest att jag faktiskt får möjligheten att ta del av ännu ett barns liv!

Varje barn är en gåva i livet. Dessa åtta barn är den största gåvan jag har fått, eftersom jag får ta del av deras liv och uppväxt. Jag är den rikaste kvinnan i världen, som får ta del av dessa barns liv!!

Bakgrunden till detta inlägg är att Kornelia fyller år idag. Kornelia fyller fyra år och jag fylldes här av tankar och kärlek till både henne, hennes bror och ovan nämnda barn. GRATTIS Kornelia och TACK för att du finns!! Livet är verkligen fantastiskt!!

Tillägg: Jag hade inte planerat det, men nu tycker jag nog att mitt inlägg om kärlek till barn, inte nödvändigtvis bara mina egna, passar i Bloggvärldsbloggens veckotema: Mamma!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

19 reaktion på “Barnen i mitt liv och vad de lärt mig om Kärlek!

 1. Vilket otroligt vackert inlägg!

  Ja med barn är det villkorslöskärlek, bara KÄRLEK, massor med kärlek.

  Visst är det underbart att man kan känna så stark kärlek även för andras barn? Har själv några små troll som ligger mig varmt om hjärtat, men inte lika varmt som mina egna…

 2. Jag kan förstå att du är stolt över dem…de verkar vara skit roliga barn, snälla och duktiga allihop! btw gillar isatous tröja skarpt!

 3. Pingback: Tonårsmorsa » Favoritbarnen (Bilder)

 4. Pingback: Härliga gäster

 5. Pingback: Bebis-besök (Bildinlägg)

 6. Pingback: Helgen komprimerad i ett inlägg (Bilder)

 7. Pingback: Helgen mest i bilder

 8. Pingback: Vaccinationer, presenter och prutningar

 9. Pingback: Jag lever livet fullt ut i Gambia

 10. Pingback: När Medelklassen hånar Arbetarklassen

 11. Pingback: Love is all we need…

 12. Pingback: Vänskap

 13. Så fint. Så jädra fint. Fyfan vad vackert du skriver. Jag älskar dig. Jag blev gråtfärdig och imponerad.Inte nog med din unika skrivförmåga är du också otroligt förnuftig. Som en mor. Jag önskar jag kan bli så. Tusen och en kram.

 14. Pingback: Reseberättelse Del 11 | Fatou

Välkommen att kommentera. Du kan välja om du vill kommentera med wordpress, facebook eller google+ genom att klicka på de små ikonerna ovan. Håll god ton, inga personangrepp och håll dig till ämnet och inom lagens ramar. Alla kommentarer är modererade och godkänns så snart jag får möjlighet. Kommentera gärna i stort och smått. Jag försöker svara på alla kommentarer, men ibland kan det dröja lite. Ordet är fritt, ordet är ditt!

 1. […] Jag har besök. Brorsan har kommit med två av mina favoritbarn! […]

 2. Härliga gäster skriver:

  […] fick så härliga gäster idag. Det var Kribban och Kamelen som kom. De ska vara hos mig över helgen och det blir toppen. Jag passade också på att åka och […]

 3. […] har haft bebisbesök idag. Både Olali och hans föräldrar var här. de stannade en bra stund, så vi hann både käka och prata […]

 4. […] jag och mötte min Bäjbi i stan. Sedan gick han och jag och köpte present till min vän Sofie, (Olali ´s mamma) vars födelsedag vi var ute för att […]

 5. […] att blogga i helgen, då jag haft gäster hela helgen. Min mamma och brorsan och hans två barn; Kribban och Kamelen. På Lördagen kom även “Mr Secret”med en vän, för att träffa min mamma. Vi har […]

 6. […] skildes vi åt från min väninna och lilla Olali och i stället tog vi oss till vaccinationsbyrån. Där skulle vi ta reda på vilka av oss som […]

 7. […] har jag besokt min namne och haft med mig henne pa stranden. Hon ar en riktig busunge, som “tofflade” alla […]

 8. […] har alltid försökt lyfta fram det positiva med att få den gåva som ett barn är, den fantastiska upplevelsen med att vara förälder, på ett humoristiskt, positivt, kärleksfyllt […]

 9. […] vill också passa på att tacka de andra barnen i mitt liv för att ni finns och LEVER! Ni gör mig till världens rikaste […]

 10. Vänskap skriver:

  […] hade jag kärt besök här hemma av min kompis och hennes lilla son Olali, vars förlossning jag hade äran att vara med på och som jag även är gudmor till. Det var ett […]

 11. […] att ha förlorat numret till min toma/namne, lilla Fatou, så hade jag äntligen fått tag på det igen. Vi åkte till Kanifing och besökte henne och […]