WTF??

Här sitter jag och kämpar med vikten. Har trots viss huvudvärk bytt ut det mesta av min cola mot juice. Jag visste att den också innehöll viss mängd socker, men vad faaaan, jag hade ingen aning om att just min favoritjuice Bravo, innehåller nästan lika mycket socker som min älskade cola!!

Enligt Aftonbladet så innehåller 50 cl cola 15 sockerbitar, medan 100 cl Bravo apelsinjuice innehåller 25 sockerbitar.

Nehe! Då återstår väl bara helt vanligt kranvatten för mig då! Jag som trodde jag hittat en genväg… Jaja, det var väl tur att jag fick upp ögonen för det nu i alla fall, innan jag hade kämpat på ännu mer!

Skål ta mig fan! (I kranvatten, förstås!)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

13 svar på ”WTF??

 1. Ã…h typiskt! ja visst är det irriterande.. inte ens fruktsocker får man nyttja…
  Jaja jag älskar bubbelvatten brukar ha i lite citron för att ”liva upp” försöker själv avgifta mig från cola.. men ack så svårt *ler*

 2. deeped: Haha, vaddå? Är inte Aftonbladet världens mest tillförlitliga källa? 😀 *Gapar förvånat*

  Mysan: Ja, det är ju så förbannat gott!! Aldrig får man vara riktigt nöjd! 😉

 3. I värmen är det riktigt gott med iskallt vatten för lite piff kan man lägga i en liten bit vattenmelon, lite gurkskivor eller citronskivor – det blir lite roligare än bara kranvatten då.

 4. Kolsyrat vatten med citronsmak – beats everything!!! När man vant sig vid det kan man inte ta en endaste mun läsk mer för det är för sött! (Undantaget den mängden man slår i drinken förstås….) 😉

 5. Det är svårt att bryta en vana o särskilt när där är ett beroende med i bilden. Jag var tidigare också beroende av läsk o ja hade ett HELVETE med att bli kvitt det. Men det går….
  KRAM

 6. Kimmie: Ja, det låter i alla fall svalkande! Ska prova! 🙂

  Tizzel: Jag har svårt att tro att den dagen kommer för mig, men det är absolut värt att prova! 😉

  Soulsister: Det låter uppmuntrande att höra, för jag har så svårt att tro det just nu! Haha…

 7. Jag försöker verkligen förtränga hur mycket socker saker och ting innehåller. Det får mig bara att tänka på vilken socker junkie jag är!

  Bra jobbat med din vikt!!!

 8. Ja det är sjukt hur mkt kalorier man kan dricka i sig utan att tänka på det. Innan trodde jag man kunde dricka hur mkt juice som helst för det är ju nyttigt men ack inte uppemot en liter om dagen. Det är bara vatten som gäller och motion 🙂 lycka till. Och grattis till Kamelen kram sarah

 9. Aftonbladets artikel är korkad och missvisande. Förpackningen med juice är dubbelt så stor som colaförpackningen. Och smoothien är mindre. Jämför man lika stora förpackningar, tex en halvliter så har colan 15 sockerbitar, smoothiens 16, Knorr Vie 20 och juicen 12,5 bitar.

 10. Cila: Att göra reklam i min blogg kostar pengar, jag låter gå för den här gången, men nästa gång skickar jag en fet faktura!! Deal? 😉

  Weirdo: Ja, jag brukar inte heller räkna, men nu måste jag hålla lite uppsikt i alla fall! 🙂

  sarah: Ja och eftersom jag brukar kallas för 100% så kan du ju räkna ut att jag inte är särskilt återhållsam med sånt som jag gillar…! 😉 Ja, vatten och motion verkar vara det jag måste inrikta mig på! 🙁

  banal.blogg.se:
  Ja, jag tror som sagt inte att Aftonbladet är världens mest tillförlitliga källa, men i det här fallet så skrev de att juicen innehöll 15 sockerbitar per 100 cl och cola innehöll 25 sockerbitar per 50 cl. Om man då tar 100 cl cola så blir det ju 30 sockerbitar och det är bara 5 sockerbitar mer än i 100 cl juice… Så tyvärr… skillnaden är minimal.

 11. Pingback: Tonårsmorsa » Är vi lättlurade Svenskar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] när jag försöker dra ner på mitt cola- och juicedrickande, så har jag börjat dricka smaksatt bubbelvatten. Typ Loka och Ramlösa. De är fantastiskt goda. […]