Uppmärksammad uppsats om URF

Binta på reggaefestivalen

Jag skrev ju igår om Uppsala Reggaefestival och om att UNT skriver om en uppsats som gjorts av en kille som heter Max, som handlar om skillnaden på positiv och negativ mediebevakning, där man jämfört just Uppsala Reggaefestival med Arvikafestivalen, där polisen omhändertagit ungefär lika många festivalbesökare.

Även TV4 uppmärksammar detta och man har även intervjuat Reggaefestivalens grundare Yared Tekeste. Jag tycker intervjun är bra och att Yared pekar på en hel del viktiga punkter. Intervjun kan du se nedan. Mitt inlägg från igår: Uppsala Reggaefestival kritiseras hårt (samlat inlägg om URF 2005-2008)

Jag tycker att det är anmärkningsvärt att Yared tar hit stora världsartister och man väljer att fokusera på polisens insatser under festivalen, som uppenbarligen (enligt den uppsats som nu har skrivits vid Uppsala Universitet) inte inneburit värre polisingripanden än på andra musikfestivaler. Sedan vill jag tillägga att vi är många, många som uppskattar den här festivalen och gör det utan en tanke på att ta droger!! Vi är många som älskar musiken och stämningen och som är helt ointresserad av droger både i festivalsammanhang eller andra sammanhang!

En riktigt cool videointervju med Yared om Reggaefestivalen, kan du se här: Life is Great! Om du äskar Reggaefestivalen och kan blogga, så kanske du vill blogga på UNT.se? HÄR kan du läsa mer om hur du ansöker! Själv kommer jag också att göra mitt bästa för att uppdatera från Uppsala Reggaefestival i år, som ni ser har jag redan tjuvstartat!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Uppmärksammad uppsats om URF

  1. Bra att det här uppmärksammas!

    Jag och resten av familjen ser fram emot festivalen, vi brukar roa oss rejält! Bra musik, trevlig stämning och god mat.

    Alla över 60 år går in gratis, så det är bara att ta med mor- och farföräldrarna också!

  2. Vilken bra idé att de låter folk över 60 gå in gratis…det blir ju så mycket roligare då folk i alla åldrar uppmuntras att delta!

  3. Pingback: Tonårsmorsa » Reaggefestivalens drottning

  4. Pingback: Debatt om URF och droger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] åren har jag skrivit en hel del om reggaefestivalens grundare Yared Tekeste. Jag blir väldigt uppfylld av folk som blir djupt engagerade i något, nästan oavsett vad det […]

  2. […] Uppmärksammad uppsats från 2009 om URF kan du läsa mer om HÄR! […]