Boktips: Tjuvarnas Marknad

Jag har nyligen läst ut, eller rättare sagt, lyssnat klart på ljudboken Tjuvarnas Markand av Jan Guillou. Trots att jag inte är något stort Guillou-fan, så tyckte jag mycket om den här boken. När Guillou är som bäst, så lyckas han blanda sanningen med fantasin på ett magiskt sätt, så man ibland inte håller full koll på var sanningen börjar och fantasin slutar. Dessutom är det uppenbart att Guillou ibland använder sig av sanningen på ett markerat sätt, så att man kan förstå att det är en sanning, som kanske inte alltid kommit upp i sitt fulla dagsljus!

Som sagt, Guillou har en del böcker som jag varit väldigt förtjust i. Ondskan är en riktig klassiker och Coq Rouge gillade jag också. Däremot har han skrivit en hel del hyllade böcker som jag inte alls blivit förtjust i. Bland annat böckerna om Arn.

Nåja, Tjuvarnas Marknad var riktigt bra och på en skala från ett till fem så skulle jag nog ge den en tre och en halv. Klart värd att lyssna på/läsa med andra ord!

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

Fler boktips och inspiration om böcker kan du få på Boktipset!

Följ mig med Twitter

Följ mig på Boktipset

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Boktips: Tjuvarnas Marknad

 1. Hej Fatou!
  Av en händelse lyssnar jag också på Tjuvarnas marknad just nu och jag håller helt med dig!

  Tjuvarnas marknad är den första boken jg lyssnar på av Jan och tidigare förknippade jag bara honom med Arn. Arn har jag aldrig gillat då jag inte gillar historiska berättelser överhuvudtaget. Men Ondskan ska jag läsa, har jag bestämt! / Hanna

 2. Jag gillar Guillou…han skriver bra böcker, men du har rätt…det finns sannerligen några som inte är av samma klass…har itne läst den boken dock…ska läsa den…

 3. Nu har jag också köpt den som ljudbok och ska ladda in den i min telefon och lyssna på den i sommar. Jag hoppas jag också tycker den är bra. Jan Guillou har ju kunnat kritisera makten på ett bra sätt tidigare som journalist, påläst och med kunskaper som många författare inte har. Så jag väntar mig att den är ganska realistisk. Jag tycker om Leif GW Perssons böcker också för att de är realistiska men ändå fiction.

 4. Hanna: Hoppas du också gillar den. Jag är inte heller så intresserad av historiska berättelser, men som f.d. historielärare, så är min mamma väldigt förtjust i Arn. Så det är ju också en smaksak…! Ondskan är en klassiker och en bra bok, tycker jag!

  Weirdo: Nej, det är lite blandad kompott där, men det kan också vara en smaksak.

  Britt: Det är ju just hans kunskaper och journalistik i kombination med att våga kritisera, som gjorde Guillou välkänd och jag har all respekt för det han gjort, men de senaste åren har det inte varit hans uttalanden som imponerat mest på mig, då är jag nog mer ”imponerad” av hans författarskap, men inte alltid det heller. Nåja, nobody ´s perfect! 😉 Men den här boken tyckte jag om!

 5. Håller med om att det bara är hans författarskap som är bra. Personen Jan Guillou gör mycket märkliga uttalanden och retar upp folk mestadels hela tiden. Jag tycker inte om personen Leif GW heller…står inte ut attt se eller höra honom…men jag läser honom gärna.

 6. Pingback: Boktips: Men inte om det gäller din dotter

 7. Någont utanför ämnet men ska du möjligtvis till Kiviks Marknad på måndag? Tänkte nämligen göra reklam för min nya butik men är osäker hur jag bör göra det bäst.. Överväger lappar men är rädd att många kastar dem. Någon idé?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Jag har läst böcker som jag tycker varit väldigt bra (till exempel klassikern Ondskan och Tjuvarnas Marknad) och andra som jag inte ens orkat fullfölja (Den rosade Arn, till […]