Hur man får tonåringar att hjälpa till

Jai och Isa, väldigt pigga på att hjälpa mamma…

Jag sprang runt och städade igår i BH och trosor här hemma, eftersom jag hade slängt av mig arbetskläderna och skulle hoppa i badet, så snart jag hade städat klart. Jag står och överväger om jag ska slänga på mig något så jag kan gå ut och vattna blommorna på framsidan i blomlådan och den stora krukan jag har där ute, men tycker det är bättre att någon av de två hemmavarande tonårsdöttrarna Jai eller Isa gör det…

Så jag tar helt enkelt vattenkannan, fyller den, ställer mig vid ytterdörren och ropar som i förbigående:

Visst är det väl okej att springa ut så här om man bara ska vattna blommorna?

Jag ser hur Isa och Jai ´s ögon växer och blir jättejättestora!

Isa: MAMMA!! DU-KAN-INTE-GÃ…-UT-SÃ…-DÄR!!

Jag: Äh! Det är ju som om jag hade bikini, bara…

Jag tittar ner på mina ljusgula jättetrosor med en stor Kajsa Anka på och den bruna BH ´n.

Isa och Jai (i kör): Men det ÄR ingen bikini!! Mamma! VI vattnar blommorna.

Sedan slits vattenkannan ur min hand och genast är ena dottern utanför och vattnar blommorna! HA! Så enkelt gick det och jag behövde varken tjata eller skälla…! 😉

Vem sa att tonåringar är lata och inte vill hjälpa till hemma? Inte jag i alla fall!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

11 svar på ”Hur man får tonåringar att hjälpa till

 1. Hahahaa…kan förstå om dina döttrar fick panik och erbjöd sig….så seger till dig!!! Alla sätt är bra utom de dåliga sägs det ju…

 2. *viker mig dubbel av skratt* jag kan tänka mig döttrarnas reaktion, men det finns en kategori till av tonåringar- till vilken jag tillhörde då jag kallades tonåring-. ”Vi som inte skäms och som är helt övertygade om att mamma blir mer generad än oss”. Var tacksam att dina döttrar inte tillhör den kategorin, annars kanske hyresgästsföreningen stått utanför och klagat på valet av trosor ;D

  puss i pannan

 3. Asså d e 4 lustigt jag körde nåt liknande igår, det måste vara värmen. Dom hakade på direkt mina små när farsan fråga om d va ok kuta flytta felparkade kärran i kallingar, så kunde vi åka handla göra allt utan mankemang. lol

 4. Hahaha är rädd för att inte ens det skulle hjälpa på min dotter, hon skulle bara fortsätta knappa på laptopen och i förbigående säga ”det där blir bra det”
  =)

 5. Det där funker kanske någon gång till…tills döttrarna inser att du planerat det…då får du nog gå ut i trosorna 🙂 Fast jag tycker man skulle kunna gå ut i BH och trosor om man kan gå ut i bikini…sen är ju frågan om man ska gå i bikini överallt. Men det är ju en annan fråga det.

 6. Är det inte i Malmö man nu ska tillåta badgästerna (de kvinnliga) att simma utan bikiniöverdel på badhusen. Herregud, jag visste inte att det var FÖRBJUDET?! Men så är det med kvinnlig fägring, stäng in och förbjud bara 😉

 7. Pingback: Sammanfattning av sommaren i Bloggform

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Hur man får tonåringar att hjälpa till (Gåtan är löst!) […]