Boktips: Flickan under gatan

Jag har nyligen lyssnat klart på ljudboken Flickan under Gatan. Beskrivning av boken finner du HÄR! Boken är en Kriminalroman och jag tycker det är en välskriven berättelse. Däremot så tycker jag att man kunde ha fått ”lära känna” huvudpersonerna lite närmare in på djupet.

Boken var som sagt bra, men jag är ju inte någon riktig deckar-fanatiker (förutom Liza Marklunds böcker som jag är väldigt förtjust i) och därför blir inte mitt betyg mer än tre tonårsmorsor av fem möjliga. Om du gillar kriminalromaner, så är jag övertygad om att du kommer att ge boken ett högre betyg. Det som ändå gör att jag tyckte om boken och är glad att jag läst den, är att boken även speglar en hel del intressant samhällspolitik som jag är mer intresserad av personligen!

Boken är skriven av författarna: Roslund & Hellström (Piratförlaget)som du även kan se ett filmklipp med, när de berättar om boken: Om Flickan Under Gatan.

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

Fler boktips och inspiration om böcker kan du få på Boktipset!

Följ mig med Twitter

Följ mig på Boktipset

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Boktips: Flickan under gatan

  1. Du har rätt! Jag som älskar kriminalromaner ger den här 4 i betyg och deras tidigare Box21 och Odjuret får också 4 av mig. Bra samhällskritik och trovärdiga storyn om Sveriges baksida. Ska läsa den senaste av dem i sommar om jag hinner…jag har många böcker i läsa-högen.

  2. Britt: Ja, jag hade hört så mycket bra därför kunde jag inte låta bli att läsa, men sanningen är att även om jag gillar boken i sin genre, så blir det svårt att ge ett högt betyg när det är ”fel område”, liksom…! 😉

  3. Men du måste läsa dem från början.. för du förstår inte allt det där personliga som står i boken om du inte läst böckerna i ordning.. mycket kommer att klarna av det du tycker ”lära känna dem på djupet”..för det kommer liksom mer och mer om det privata.. i nästa bok som också är mycket mycket bra kommer ändå ännu mer privata saker.. som man inte visste.. så läs böckerna i ordning.. börja med Box 21 (trafficing) Odjuret (pedofili).. för det är samhälles saker de tar upp..och läs för alltid det som står där bak.. om varför de skrev den.. det är nästan ännu bättre en boken.. och gör att allt får substans..

    Kram Pys som känner att jag börjar bli lite väl djup i min recension av boken.. 😀

  4. Pingback: Boktips: Box 21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Boktips: Box 21 skriver:

    […] bra bok, tyckte jag. Jag tipsade ganska nyligen om en annan bok av denna författarduo, nämligen Flickan under Gatan. Denna bok får ett något bättre betyg, det blir fyra tonårsmorsor av […]