Mer nätkärlek till Mymlan

Jag skrev helt kort härom dagen, apropå Alex Schulmans uttalande om bloggar. (Skulle inte han bli snäll, förresten? 😉 ) Jag skrev inte så mycket själv, utan länkade i stället till andra som skrivit bra och ett av mina gamla inlägg, då det annars kändes som om jag bara skulle upprepa mig.

Nu har jag hittat en annan text som handlar om bloggar och s.k. ”kändisars” åsikter i den här diskussionen, som jag gillar. Den här gången är det Mymlan som knackar ner en text som gör mig nöjd och glad. (Och som jag dessutom känner igen mig i!)

Jag instämmer i det Mymlan skriver, jag skulle till och med våga säga att jag tror Mymlan tar i underkant. Mymlan skriver:

Det om kanske förvånar mig mest är att det så ofta på sista tiden gjorts så stora och braskande rubriker om näthat, som om det vore vanligare än nätkärlek. Jag hävdar att det inte är det. Jag hävdar att det på varje bitter feg hatare går minst tio alldeles vanliga bra människor som är generösa och ger av sig själva och ställer upp för andra. Jag hävdar att det finns mer kärlek än hat på internet. Jag ser dagligen fler exempel på människor som träffas och får vänner, som får hjälp och stöd, som får jobb och andra fantastiska saker genom internet och sina bloggar, än jag ser människor som kränks och far illa av desamma. Men jag ser sällan några rubriker om det, och det är sorgligt att de som bara läser om bloggvärlden och inte deltar i den får en sådan sned bild av vad det egentligen handlar om.

Jag skulle vilja påstå att det går kanske hundratals alldeles vanliga människor på varje näthatare. Minst. Så fram med all nätkärlek, visa hur mycket omtanke, glädje, tips, positivism och kärlek det faktiskt finns på våra bloggar och andra forum på nätet.

Lisa Magnusson skriver också bra i ämnet!

Jag utmanar alla bloggare att visa sin nätkärlek, vad som gör dig glad och positiv när du skriver eller läser bloggar, eller hur glad positiva kommentarer i bloggen gör dig! Länka hit, eller till Mymlans artikel, till dina bloggvänner, eller till vem sjutton du vill. Men skriv och berätta. Sprid din nätkärlek!!

Sprid din bild av bloggandet! Om hur kul det är att berätta om något som är viktigt för dig, i din blogg och sedan få en positiv respons på det.

Uppdatering:

Marcus Birros svar på Newsmill: Så krossade de anonyma nätmobbarna min kärlek till bloggen

Mymlan (igen): Nätkärleken vinner över näthatet – alla gånger

Eva: Nätkärleken vinner över näthatet

Heja Abbe: Allt är inte hat, Marcus

Filippa: Kärlek!

Gunilla: Nätkärlek vs Näthat

Trollhare: Bloggkärleken har gett mig viljan att leva

Maskroskvinnan: Behövs ”tjej-bloggen” egentligen? (Av någon anledning går det inte att länka direkt till inlägget, men skrolla ner en bit, så kan du finna det)

Malin Wollin: Jag har lärt mig att känna igen hatarna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

16 svar på ”Mer nätkärlek till Mymlan

 1. Du verkar ju kunna det här med bloggandet. Ska man anstränga sig för att hitta möjligheter att länka till sig själv eller ska man bara göra det när man råkar få en chans?

 2. Kurt: Jag ”kan” inte det här med bloggar mer än någon annan, men jag vet hur jag vill ha det i MIN blogg!! Min tanke är annars att man gör hur sjutton man vill! Själv missar jag inga chanser att länka till gamla inlägg. Jag vill inte att mina över 3000 inlägg ska ligga och samla damm, dessutom anser jag att en hel del av dem tål att läsas igen. För att inte nämna hur praktiskt det är att läsa en text och det finns länkar, om man inte följt debatten/diskussionen/handlingen från början. Det är ju väldigt lätt att låta bli att läsa, om man inte är mer intresserad än så! Jag anser att ALLT ska länkas i bloggar, som är relaterade till det man skriver om, oavsett om det är ens egna texter eller andras! Däremot skulle jag aldrig skriva ett inlägg bara för att länka till ett annat, jag har för mycket jag vill blogga om och för mycket lov att leva, för att ha tid med det!

 3. Tack för tips! Ska kolla in det vuid ledigt tillfälle. Jag skriver under på att bloggkärleken är mycket större än blogghatet.

  KRAM

 4. Jag tror att mycket av näthatet går hand i hand med kändisbloggar : ett sätt att få uppmärksamhet.
  Jag tror dock att det kan bli lite Vargen kommer-varning på det hela. Om de gång på gång lägger ner bloggar pga näthat, vilket flertalet av kändisarna gör, så kommer ingen bry sig när de råkar ut för riktiga psykon.

  Jag tror dessutom att många medelSvensson som sticker ut hakan på nätet, ex Kissie, möter ett mycket hårdare motstånd än vad kändisarna gör.
  Sedan tillkommer väl tanken om att Om man blir näthatad så är det bevis på att man är någon att räkna med. De flesta mediamänniskor vi ser upp till, från Schulman till Betnér är ju människor som lever på att reta upp folk.

  Beviset på att nätkärleken frodas är ju bloggar i sig. Utan kommentarer och respons så vore en blogg ingenting.

 5. Pingback: Bloggkärleken har gett mig viljan att leva « trollhare

 6. Det är trevligt att läsa alla dessa länkar om nätkärlek så här när vädret blivit lite sämre. Fast jag undrar om de numera före detta bloggskrivarna Gynning och vad-han-nu-heter vid det här laget är tondöva för argumentet nätkärlek. Varför stängde de inte bara av anonyma kommentarer eller alla kommentarer för den delen?

  Gynnings blogg tror jag att jag ramlat in på någon gång. Det var något frejdigt och rätt roligt men jag kommer inte ihåg längre vad det var. Jag kan förstå att hon utsätts för näthat, var det inte hon som blev mobbad av Kjell Bergkvist i TV4 förkör eller om det hette förkväll?

  Det som kan göra mig en smula förbannad är dom som tycker att anonyma kommentarer ska förbjudas på alla bloggar. T.ex. DN. Men jag har ingen lust att bli arg, temat var nätkärlek och det var som sagt trevligt att läsa ditt inlägg och de inlägg som länkades. Nu har det slutat regna därute. Trevlig sommar!

 7. Pingback: Tonårsmorsa » Gynnings och Birros avslut (?) i bloggvärlden

 8. Pingback: Välkommen tillbaka, Birro!

 9. Pingback: Sen sammanfattning av 2009 Del 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] näthat, och jag har redan skrivit om det ett par gånger. Mymlan förespråkar nätkärlek, och Tonårsmorsa uppmanar folk att blogga om just det. Ja, är det något jag känner inför bloggosfären, bloggare […]

 2. […] skrev för några dagar sedan ett inlägg angående näthat och nätkärlek och uppmanade alla bloggare med positiva erfarenheter att skriva om det. Jag ville att vi […]

 3. […] Mer nätkärlek till Mymlan […]

 4. […] Mer om näthat och nätkärlek […]