Boktips: Bokhandlaren i Kabul

Jag har lyssnat på ljudboken Bokhandlaren i Kabul av Åsne Seierstad. Jag tycker väldigt mycket om den här boken. Ibland kan jag bli lite ”anti” sådana där grejer som ”alla” vill haka på. Jag vet inte varför och jag har en känsla av att det handlar mer om mig, än om det som blir så populärt.

Den här boken var en sådan sak, som ”alla” snackade om, men som jag fick ett litet ”agg” mot. Jag har passerat den så många gånger att jag tappat räkningen. Nu lånade jag dock ljudboken via biblan och blev till min egen stora förvåning mycket, mycket förtjust!!

Jag vet inte om det är bara platsen det utspelar sig på, men jag fick lite av känslan jag hade när jag lyssnade på Flyga Drake och Tusen Strålande Solar av Khaled Hosseini, böcker som jag verkligen ÄLSKAR!!

Tillbaka till Bokhandlaren i Kabul: Boken är både spännande och intressant. Jag är väldigt förtjust i böcker som skildrar människors liv, oavsett om böckerna är sanna eller romaner. Jag är också väldigt förtjust i när man får kunskap om andra kulturer. På det sättet är den här boken precis i min smak.

Jag rekommenderar verkligen den här boken och ger den fem tonårsmorsor av fem möjliga i betyg. Inte riktigt lika bra som Flyga Drake eller Tusen Strålande Solar, men riktigt nära!

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

Fler boktips och inspiration om böcker kan du få på Boktipset!

Följ mig med Twitter

Följ mig på Boktipset

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Boktips: Bokhandlaren i Kabul

  1. Jag läste Flyga Drake i vintras, och den grep tag i mig! Sedan dess har jag även haft Tusen Strålande Solar liggande på nattduksbordet bredvid sängen. Men det är en ljudbok, och jag äger ingen bärbar cd-spelare. Att sätta på den här hemma i musikapparaten känns inte aktuellt. Tror inte att jag skulle kunna koncentrera mig på att lyssna samtidigt som jag bara går omkring här hemma. Jag får nog pallra mig iväg och låna den i bokform istället! Kanske ska försöka få tag i Bokhandlar-boken samtidigt. Det brukar bli en hel del läst på sommaren. Tack för tipset! 🙂

  2. måste bara tipsa dig om böcker som jag verkligen aldrig trodde jag skulle gilla men som jag fastnat helt och hållet för!! Twilight serien av Stephenie Meyer, den första heter Om jag kunde drömma, uppföljaren heter När jag hör din röst och de finns som ljudböcker. Jag har också svårt för saker som blir hypade men dessa böcker är så fina! Litet tips bara 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.