Är vi lättlurade Svenskar?

Nu är inte jag någon kaktusexpert. Det lilla jag vet är att det är en tålig växt som klarar sig länge utan vatten. Sen vet jag att en del kaktusar har en giftig vätska i sig, som man ska akta sig för att få i sig.

Vad jag vet finns det i alla fall inga ät- eller drickbara kaktusar. Ändå finns det halstabletter med kaktussmak. Jag medger att de är goda.

Nu när jag försöker dra ner på mitt cola- och juicedrickande, så har jag börjat dricka smaksatt bubbelvatten. Typ Loka och Ramlösa. De är fantastiskt goda. De finns i smaker som Skogsbär, Mango, Granatäpple och just – KAKTUS!

I går när jag hade besök av Vendettanbettan glömde hon en liten flaska Ramlösa Kaktus i min kyl och jag var så jäkla fräck att jag drack upp den! (Sorry, Betts, I own you one! 😉 ) Den var så god att jag köpte en stor flaska med mig hem idag efter jobbet! Men. Jag har lite svårt att få det att gå ihop.

Kaktus är för mig inte ätbart och kan till och med vara giftigt.

Kanske tänker jag helt fel nu, men för mig är halstabletter och vatten med kaktussmak ungefär lika obegripligt som om man hade sålt halstabletter och vatten med smak av flugsvamp.

Eller är det så att man kan sälja allt, med tillräckligt mördande reklam?

Ã… andra sidan, som reklamen säger: kan man sälja vatten på flaska till Svenskar, som har typ världens renaste vatten, då kan man nog sälja vatten med smak av kaktus och flugsvamp också?!!

Hmmm… Nu pajjade precis wikipedia det här inlägget. För när jag läser det så ser jag att man tydligen visst kan äta vissa kaktusfrukter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Är vi lättlurade Svenskar?

  1. Jodå, jag har ätit en hel del kaktusfrukt och kaktusblad i mina dagar… Sen om det verkligen är så mycket kaktus i mineralvattnet kan man ju förstås fundera över!

  2. Man ska inte tro på Wikipedia, vem som helst kan ju skriva där. Kan det inte vara så att någon precis har ljugit ihop en historia om att kaktus inte är giftigt BARA för att sabotera ditt inlägg? ;o)

  3. Du må tro att jag saknade den på tågresan, trodde att den låg i bagen men icke!
    Du förresten, bättre med bubbelvatten när du ska gå ner i vikt.

    🙂

Välkommen att kommentera. Du kan välja om du vill kommentera med wordpress, facebook eller google+ genom att klicka på de små ikonerna ovan. Håll god ton, inga personangrepp och håll dig till ämnet och inom lagens ramar. Alla kommentarer är modererade och godkänns så snart jag får möjlighet. Kommentera gärna i stort och smått. Jag försöker svara på alla kommentarer, men ibland kan det dröja lite. Ordet är fritt, ordet är ditt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.