Det är ju som i Turkiet

Igår satt jag ute i solen och åt min lunch på jobbet. När jag blundade kändes det nästan som om jag var i Gambia.

Solen och värmen som smekte mig ömt.

Efter en liten stund hör jag en kvinna vid bordet bredvid mitt, säga till sina kollegor: ”Ã…h, vad skönt. När jag blundar känns det som att vara i Turkiet igen!

Jag har aldrig varit i Turkiet, men jag konstaterade torrt för mig själv att inget omkring oss, varken ljud, lukter eller känslan egentligen kan ha påmint oss om varken Gambia eller Turkiet. Det var nog helt enkelt så att solen och värmen är så pass sällsynt i Sverige, att de få gånger den tittar fram så blir man påmind om resor man gjort till varmare länder.

Det är ju lite tragiskt om man tänker efter. Snacka om att vi Nordbor är svältfödda på sol och värme!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Det är ju som i Turkiet

  1. Men vi har ju global uppvärmning ? Växthuseffekten ? Visst har det blivit varmare rent allmänt ? Eller är det så att när det är varmt är det riktigt varmt ? För min egen del tänkte jag på Miami…..men jag har å andra sidan inte varit i varken Turkiet eller Gambia… 🙂

  2. Så sant så sant… Hade vi bara haft lite mer sol och värme hade Sverige varit ett underbart land!!!
    Jag har varit iväg vid kusten idag och äntligen fått lite sol och bad. Är jättenöjd med det… även om det var liiite för blåsigt för min smak. Och sedan kommer man ju aldrig ifrån att de svenska sommarkvällarna väldigt sällan är lika ljumna som kvällarna utomlands…..

  3. Ja, jag kan nog hålla med att denna värmen som är kan lätt jämföras med Turkiets. fast där har man nära till hav och pool för att svalka sig och inte heller är man gravid så man kan varken bada eller sola…
    Njut av solen så länge det varar för här är en som ber till vädergudarna om svalare väder och regn 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.