Boktips: dikter om sorg

Gunilla och jag började blogga ungefär samtidigt år 2005. Jag firade mitt 4-års jubileum i början av Juni i år och Gunilla firade sina 4 år i bloggvärlden bara härom dagen.

I mitten av Februari så gjorde jag en intervju med Gunilla om hur hon miste sin älskade son, som ni alla fick ta del av.

Nyligen gjorde jag och Gunilla ett bokbyte. Hon fick min bok och jag fick de två diktböcker Gunilla utgivit om sorgen efter sin son Rickard. Nu har jag läst ut de båda böckerna och jag blev oerhört tagen. Dikterna är nakna, utlämnande och gripande. Mitt i all sorg följer man samtidigt Gunillas egen kamp för att själv vilja fortsätta att leva.

En av mina favoritdikter:

Berg- och dalbanan

Jag har tvingats på en biljett

till en åkattraktion.

Jag skulle vilja hoppa av

Men det stannar ju aldrig

Det går om och om igen

Mitt liv är en berg- och dalbana


Jag sitter långt bak

och kan inte se framåt.

Kan ibland känna att det går uppför

Jag kanske skrattar och har skoj

Men lika fort kan det gå nerför

Mitt liv är en berg- och dalbana


Det är dalarna jag avskyr

Det får för fort

Jag skriker och gråter

Jag mår illa och vill kräkas

Mitt hjärta bultar av fasa

Jag vill bara slippa ifrån skräckfärden

Mitt liv är en berg- och dalbana

Dikt © Gunilla Karlsson

Katerina Janouch har också läst Sorgen är kärlekens baksida – aldrig ska jag sluta älska dig och hon skrev så HÄR!

Jag ger den första boken ”Sorgen är kärlekens baksida – aldrig ska jag sluta älska dig” fyra tonårsmorsor av fem:

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

och den andra boken ”Det fattas bitar i mitt pussel” fem tonårsmorsor av fem:

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

Du kan beställa böckerna här:

Fler boktips och inspiration om böcker kan du få på Boktipset!

Följ mig med Twitter

Följ mig på Boktipset

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Boktips: dikter om sorg

  1. Tanken att förlora ett barn är så hemsk att den nästan inte vågar tänkas alls! Ändå har jag genom bloggen fått ta del av några stycken som tvingats leva i den mardröm som det innebär. Vilken fin dikt Gunilla har skrivit.

  2. Pingback: Om andra bloggar och sidor på nätet

  3. Hej vännen,ett tag sen sist.Usch allt går så fort.Du skriver så mycke fint.Skulle gärna vilja ha din bok,signerad.Kan du inte fixa det.Våra söner dog ungefär samtidigt.Allt e som du skriver berg o dalbana.Jag hoppas det inte gör nått om jag lånar den sätter den i min blogg givet sätter jag ditt namn på den krammis ängla mamma som stöttar varandra.Änglarna e alltid med oss <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] ut två böcker och nu är på gång med en tredje. Jag har recenserat hennes två utkomna böcker HÄR! Jag har också tidigare intervjuat Gunilla […]