Kritiken mot Alli

Jag läser i Aftonbladet att det är mycket kritik mot det receptfria bantningspreparatet Alli, som jag nu använt ett tag. Eller använt och använt. Ska sanningen fram så glömmer jag oftast att ta den.

Kritiken om att man kan bli lös i magen har jag märkt av. Dock inte konstant, men problemet kan ju uppstå när man inte anar det… Haha…Därför är det förstås inte alltid lämpligt att käka dessa piller.

Däremot har jag lite svårt att förstå kritiken om att redan smala tjejer med ätstörningar ska käka det här. I alla fall som apoteket informerade mig, så funkar liksom inte tabletten alls om man fortsätter att sätta i sig onyttiga grejer, eller om man helt enkelt inte äter alls, utan att hela poängen med Alli, om man vill använda den för att gå ner i vikt, är om man ändrar sina kostvanor, d.v.s. äter nyttigt och rör på sig.

Eftersom kritiken kom redan innan jag köpte dessa tabletter så frågade jag personalen specifikt om just denna kritik, vilket hon då sa sig ha lite svårt att förstå just för att Alli inte fungerar om man inte äter på rätt sätt. Och om man typ inte äter alls, så händer heller inte något alls… Nu köpte jag tabletterna ändå, eftersom jag inte är särskilt orolig för att jag ska gå ner för mycket i vikt…! 🙂

Jag vet inte om det där stämmer som jag blev informerad. Men sanningen är att jag gick ner nio kilo. Då hade jag redan gått ner en del av det (troligen) innan jag började äta Alli, men totalt gick jag ner mina nio kilo på ca: 6-7 veckor. Om Alli hjälpte till eller ej, låter jag vara osagt. Det är nämligen första gången i mitt liv som jag ens försöker mig på någon viktminskning. Så jag är verkligen ingen expert.

Däremot har jag nu gått upp ett kilo igen under den gångna veckan och jag kan avslöja att jag inte ätit Alli under den gångna veckan. Framför allt för att jag helt enkelt glömt bort att ta en tablett innan jag äter.

Ja, om det är ett problem så kanske man ska överväga att receptbelägga pillret, men man ska ju samtidigt komma ihåg att det inte bara är ätstörningar som är ett problem i Sverige idag, utan övervikten är också ett problem. En sporre när man kämpar för att gå ner i vikt kan vara nödvändigt för en överviktig person. Samtidigt som det naturligtvis inte är okej om redan normal- eller underviktiga personer börjar ”missbruka” läkemedlet…

Ja, jag vet inte… jag har helt enkelt inte tillräcklig kunskap, bara mina egna erfarenheter att bidra med.

Tidigare bloggat om Alli:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Kritiken mot Alli

 1. Nej nej nej!! Det är vansinne Fatou! Kroppen behöver fett, speciellt om den ska förbränna fett!

  Jag vill ge dig ett boktips. Eller två. De är inte dyra om man köper pocket men de kan förändra din syn på mat, fett och de kan förändra ditt liv:

  ”ät dig ner i vikt” av sten sture skaldeman

  ”anta din viktigaste utmaning” av annika Dahlqvist

  ———–

  LCHF. Ät dig mätt. Ät så mycket du vill och orkar. Ät GOTT. Jag har gått ner massvis i vikt sen starten. Och jag bantar inte. (lchf är inte en bantningsmetod) Och jag strular inte med kroppen eller ämnesomsättningen.

  Läs mer här:
  http://kolhydrater.ifokus.se/

  (eller mer i min blogg under lchf)

  sluta med det här vansinnet vännen!

  kram
  Natta (som inte kan låta bli att lägga sig i)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.