Svinigt krasslig

Dagen efter Reggaefestivalen kände jag mig allt annat än pigg. Jag tänkte att det var för att jag varit där. Att jag liksom kört slut på mig själv. Samtidigt så förstod jag inte riktigt varför, då jag hade sovit ut alla morgnar under festivalen och jag hade inte ”gjort” så mycket. Vi åt på festivalen och hann inte direkt städa hemma, så det blev mest slappande.

På måndag när jag gick till jobbet kände jag mig helt slut. Jag gick till och med och pratade med chefen om att jag kände mig helt färdig och eftersom jag har enormt mycket komptid och semester att ta ut och vi dessutom är rätt mycket folk på jobbet nu, så undrade jag om jag kunde få ta några dagars semester. Hon skulle försöka lösa det. Sedan dök det upp att det fanns möjlighet redan på tisdag att få vara ledig. Jag var hemma då.

När jag så kom hem från jobbet på måndag hade jag väldigt ont i halsen, men kände mig inte alls sjuk. Däremot så meddelade Isa att hon hade feber och var riktigt risig.

På Tisdag kväll sa Mabou att även han hade ont i halsen och i huvudet. På Onsdag gick jag till jobbet och Isa skulle skicka iväg Mabou till fritids. Men redan klockan 10 ringde de mig till jobbet och sa att Mabou var för krasslig för att gå till fritids. Vid det laget mådde jag inte så bra själv, så jag hoppade på cykeln och tog mig hem.

När jag kom hem däckade jag och Mabou i sängen i flera timmar och sedan ringde jag sjukvårdsupplysningen. De meddelade att vi under inga omständigheter skulle träffa människor och att det kunde vara svininfluensan på det jag beskrev, men att det också kunde vara en vanlig influensa. De tyckte dock oavsett inte att det var någon skillnad i hur vi skulle gå till väga.

Så nu ligger vi här. Mabou är som vanligt väldigt ”pigg” för att vara sjuk. Själv känner jag mig mer död än levande. Jag har ont i kroppen, näsan rinner konstant och febern kommer och går.

Eftersom jag är så skrockfull så misstänker jag nu att jag har drabbats av just svininfluensan bara för att jag skrev om den för ett tag sedan i bloggen.

Jag inser också att det nog inte alls var för varken reggaefestivalen eller att jag var utarbetad som jag mådde så kasst härom dagen. Det beror definitivt på att jag var på väg att bli sjuk.

Så någon semester behöver jag nog inte i nuläget, men sova, dricka och vila. För att hålla svinen borta…!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”Svinigt krasslig

 1. Fy vad tråkigt att ni blivit sjuka!
  Hoppas verkligen att det inte är svininfluensan, som drabbat er. Men en ”vanlig” influensa är jobbig nog.

  Krya på er!!

  Kram, kram

 2. Min pojkvän blev sjuk för ett par veckor sedan och åkte då hem till sin mamma för att bli lite ompysslad, varpå jag skämtsamt kallade honom för morsgris. Dagen efter fick han besked från läkaren att det var svininfluensa han hade. Jag kanske är synsk… ;o)

 3. Pingback: Ludmillas Blogg » Svinig influensa

 4. Pingback: Jag har Svininfluensan och JAG LEVER!!

 5. Pingback: Svininfluensa i Bloggosfären « Joakim Hörsing

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] är det 500 personer som har haft svininfluensan i Sverige (däribland Tonårsmorsa) men ingen har dött. Än. Det är bra. Man befarar att det blir en ökning av antalet fall nu när […]

 2. […] har grannar som mailat mig sin oro, efter att jag nämnde det här på bloggen, min morsa ringer flera gånger om dagen och undrar om jag fortfarande […]

 3. […] är inte allvarligare än en vanlig sådan menar S.A.S Dux et Princeps och citerar Annika Linde. Tonårsmorsan är dock helt […]