Fotbollsfrun har fel, inte bara kändisar kan leva vidare…

Fotbollsfrun, Malin Wollin har fel, det är inte alls bara större stjärnor som kan leva vidare. Världen kryllar av personer som visserligen inte nått en stor berömmelse för sitt skapande, men som ändå hade något viktigt att säga. Något som vi efterlevande inte bara av sentimentala skäl vill läsa vidare om, men som faktiskt haft åsikter och debatter som gjort skillnad för många människor.

En sådan människa var min vän Helené. Hon gjorde skillnad i människors liv. Både i ord och i handling. Det blev, precis som med många berömda människor ännu mer konkret och uppenbart när hon lämnade jordelivet.

Helené var en fantastisk person på många vis, för hon var engagerad och hon hade talets gåva. Helené var sällan tyst. Helené var också en krävande person. Det tror jag inte minst hennes fyra barn kan vittna om.

Även som min vän var hon krävande. Helené ville se handling. Men hon ville inte bara se handling från andra, hon fanns också där ”efter stormen”. Hon peppade, tröstade och fanns där. En axel att luta sig emot.

När Helenés blogg ”försvann” p.g.a. ett missförstånd, en obetald räkning, som vi trodde hon betalat, då hon pratat mycket om det, men uppenbarligen inte hann med, innan döden tog henne med sig… Då kändes det lite som att mista Helené en gång till, eller i alla fall som om mer av henne försvann. Det var inte Helenés vilja.

De senaste dagarna har varit märkliga, som Ludmilla, skulle ha uttryckt det.

Debatten på nätet om Alter Egos domän har varit omfattande. Samtidigt som jag inte la mig i diskussionen så mycket ur teknisk synvinkel, då mina tekniska kunskaper är extremt knapphändiga (det finns oerhört många kunniga personer som jag överlåtit detta till) så har jag mer berört detta ämne ur en personlig vinkel. Jag skrev om fjärilen som stalkade mig här hemma.

För några dagar sedan (jag tror det var i förrgår) meddelade Mymlan mig om att man var en grupp som fått kontakt via Twitter, som försökte återskapa Helenés sida. Jag var helt överlycklig. Jag meddelade Mymlan nästa morgon att fjärilen inte hade synts till sedan hon meddelade mig om att de höll på att återskapa bloggen. Det var inte riktigt sant, för historien tog inte slut där.

Mabou (7) berättade för mig att på kvällen hade han släppt ut ”Helené” (=fjärilen). Jag tyckte det kändes lite underligt att den inte satt i taket ovanför min säng och vakade över mig längre. Jag hade vant mig vid att den hade gjort det flera kvällar de senaste dagarna. Jag sörjde lite att OM fjärilen varit ett budskap från Helené, så hade jag inte hunnit ta farväl… På morgonen hade jag lite kontakt med Mymlan igen och meddelade att jag inte sett fjärilen igen, sedan hon skrivit meddelandet kvällen innan om återskapandet av Helenés blogg.

Nu tror ni antagligen att jag är helt galen, men PRECIS när jag skickat meddelandet, så landade fjärilen precis bredvid min stol, på golvet. Jag tog en bild:

När jag tagit bilden, så flög fjärilen upp och flög hårt, hårt mot balkongdörren upprepade gånger, så det lät hårt i fönsterrutan i balkongdörren. Jag klev upp, förvånad är bara förnamnet, öppnade balkongdörren. Fjärilen flög ut och sedan dess har jag inte sett till den.

Jag vill tacka Per Gustafsson som överlåtit domänen till Helenés efterlevande.

De senaste dagarna har följande personer jobbat hårt för att återskapa Helenés blogg:

Jocke Jardenberg

Tobias Karlsson

Thord Daniel Hedengren

Jonathan Sulo

Simon Sundén

David Hall

Patrik Fältström

Anders Thoresson

och till sist, men inte minst Sofia Mirjamsdotter själv, som gjorde detta möjligt!!

Jag är er evigt tacksam och jag är övertygad om att Helené ler stort i sin himmel. Jag vet att Helenés vilja var att hennes blogg skulle finnas kvar för oss efterlevande.

(Tyvärr verkar jag inte kunna se bloggen, eftersom jag tömde catchen för att se sidan och när jag sedan startade om datorn får jag detta meddelande: ”No input file specified.” Om någon vet hur jag ska göra för att kunna se Helenés blogg igen, så får ni gärna meddela mig!)

Men här kan ni andra läsa Helenés blogg: resonerar.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

20 svar på ”Fotbollsfrun har fel, inte bara kändisar kan leva vidare…

 1. Pingback: Per Gustafsson är en hedransvärd person: Alter Ego är tillbaka | joinsimon.se

 2. Pingback: Alter Ego tillbaka på resonerar.se | Thord Daniel Hedengren

 3. Pingback: Kalla mig gärna lipsill…

 4. Pingback: Media med Sanna » Blog Archive » En av många anledningar till att älska nätet

 5. Hej!

  Du kan försöka att kopiera en av länkarna i adressfältet, det funkade för mig!

  http://web.archive.org/web/20071011035044/http://resonerar.se/

  http://resonerar.se/

  Per Gustafssons meddelande:
  ”Det har kommit till min kännedom via e-post om tidigare ägares öde och i respekt till Helene kommer jag att avregistera denna domän omgående.
  Det var bristande koll av tidigare innehåll från min sida vilket var klantigt gjort av mig. Jag ber Helenes familj, släkt , vänner och fans om ursäkt.”

 6. Pingback: Vi behöver K-märkning av domäner — jardenberg unedited

 7. Pingback: Vi behöver K-märkning av domäner — jardenberg unedited

 8. Gunilla: Helt klart en massa nätkärlek!! 🙂

  Maria: Yes, Yes, Yes!! Det gick! Tusen tack!! Fast bara den långa länken och det går inte att klicka runt. Men nu ser jag i alla fall hur det ser ut!

 9. Pingback: Twitter Trackbacks for Fotbollsfrun har fel, inte bara kändisar kan leva vidare… [tonarsmorsa.se] on Topsy.com

 10. Pingback: Twitter Trackbacks for Fotbollsfrun har fel, inte bara kändisar kan leva vidare… [tonarsmorsa.se] on Topsy.com

 11. Hej Tonårsmorsa!

  Kolla inställningarna i din webbläsare!

  Den långa länken leder till ett inlägg från oktober 2007, högst upp till höger finns en kalender som har klickbara dagar. Sedan om du skrollar, längst ner till höger hittar du ”arkivet”, 2006-2007, allt är klickbart!

  Ha en bra dag!/Maria

 12. Jag skulle tro att fotbollsfru spelar boll genom att skriva provocerande utan minsta takt för spelreglerna. Hon dribblar med att få uppmärksamhet och kommer egentligen aldrig att få bollen i mål.

  Gratulationer till er alla för att ni bevarar Alter Egos minne och ord levande. *kram* Läste precis bloggvärldsbloggens artikel och log.

  Önskar er alla en fin sensommar
  Margareth

 13. Skönt att kunna hjälpa till ibland. Speciellt när det verkligen kniper. Dock måste jag erkänna att det jag (dvs Frobbit!) gjorde ”bara” var sådant som vi alltid (försöker) ställa upp med, dvs speciell och extra service när det behövs.

  Men det är alltid gott med tack. Vi tackar varandra för lite i Sverige. Alldeles för många öppnar bara munnen när det är gnäll som det gäller.

  Så återigen, jag och alla på Frobbit tackar, hälsar och är glada att saker ordnade sig.

  Med Värme, Patrik

 14. sarah: Ja, det är verkligen toppen!!

  Maria: Nu funkar det!! ’

  Margareth Osju: Ja, du var ju också vän med Helené! Visst känns det fantastiskt?!! Värme och kramar till dig med! ♥

  Patrik Fältström: För mig betyder det så mycket mer än så. Ã…terigen: ett VARMT och uppriktigt TACK!! ♥

 15. Märkligt var ordet… Du vet ju redan vilken relation jag har till fjärilar. Häromdagen satt det 7 st utanför Linnéas rum…

  ???

  Märkligt i alla fall!

 16. Pingback: Ett hjärtligt besök

 17. Pingback: Till minne av våra döda bloggvänner

 18. Pingback: Sen sammanfattning av 2009 Del 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Tonårsmorsa – Fotbollsfrun har fel, inte bara kändisar kan leva vidare… […]

 2. […] Simon Sundén om Per Gustafssons roll (som jag nämnde här). Och: Tonårsmorsas post. 29 augusti 2009@ 20:58 • # Sparad i blogg Taggad med Alter Ego, Per Gustafsson, […]

 3. […] Fotbollsfrun har fel, inte bara kändisar kan leva vidare… […]

 4. […] det är precis vad jag ska göra nu. Läs mer hos Mymlans bloggvärldsblogg och hos Helenes vän Tonårsmorsa! Share and […]

 5. […] en av dem och han skriver klokt om både bakgrund och lösning. Mymlan på bloggvärldsbloggen och Tonårsmorsa följer också upp. Nu får vi se vad som ska hända med frågan om K-märkning av domäner, för […]

 6. […] en av dem och han skriver klokt om både bakgrund och lösning. Mymlan på bloggvärldsbloggen och Tonårsmorsa följer också upp. Nu får vi se vad som ska hända med frågan om K-märkning av domäner, för […]

 7. […] Fotbollsfrun har fel, inte bara kändisar kan leva vidare… tonarsmorsa.se/2009/08/29/fotbollsfrun-har-fel-inte-bara-kandisar-kan-leva-vidare – view page – cached * Fotbollsfrun har fel, inte bara kändisar kan leva vidare… * Inte min dag… * Ett paket kommer lastat… * Dagens Bloggtips * Grattis Sister T!! — From the page […]

 8. […] Fotbollsfrun har fel, inte bara kändisar kan leva vidare… tonarsmorsa.se/2009/08/29/fotbollsfrun-har-fel-inte-bara-kandisar-kan-leva-vidare – view page – cached * Fotbollsfrun har fel, inte bara kändisar kan leva vidare… * Inte min dag… * Ett paket kommer lastat… * Dagens Bloggtips * Grattis Sister T!! — From the page […]

 9. […] Vi pratade en hel del. Bland annat om mina upplevelser med fjärilar. Jag berättade också om att jag var så glad att Helenés blogg hade återskapats. […]

 10. […] att ringa henne och berätta saker som händer i mitt liv. Men precis som jag är övertygad om att Helené hållit kontakt med mig, när det behövts, så hoppas jag att Tea kommer att göra det med de som stod henne […]

 11. […] Fotbollsfrun hade helt fel (och jag hade förstås rätt! ) […]