Social comments

Loading Facebook Comments ...

14 svar på ”Mabou: Dagens Fråga…

 1. HAHAHA!! Det var faktiskt en svår fråga som jag inte kan svara på tyvärr. Nu säger min man att de är hemafroditer eller vad det heter, alltså dubbelkönade, men de befruktar kanske varandra ändå på något vis tror han 😀

 2. Ja, sniglar är tvåkönade, men de måste ändå para sig för att äggen ska bli befruktade. Och jag tror att parningen på något sätt innehåller slem…

 3. Den är knivig den…
  När jag var ute och gick en gång så såg jag två sniglar som liksom hånglade med varandra! 🙂 Jag bloggade om det och visade fin bild och allt. Men sanningen är nog mera som Cel ´Dara skriver – de är dubbelkönade. Jag gjorde en snabb googling, och såg följande: ”…en enorm förmåga att föröka sig, då den är hermafrodit, dvs tvåkönad, med en stor produktion av ägg. Varje snigel kan lägga ungefär 400 ägg under sin livstid. Efter ca 4 veckor kläcks äggen. Då sniglarna är 5-6 veckor är de könsmogna, och får då i sin tur snabbt en stor avkomma.”
  Ha en skön fredagkväll!

 4. De är hemosygoter.. vilket betyder att de är tvåkönade.. alltså både pojke och flicka.. men de kan INTE para sig med sig själva.. utan måste ha en annan snigel för att kunna få bebisar….

  Men samtidigt så blir det så att när de parar sig så blir båda på smällen…

  Kram Pysan

 5. Cel’Dara: När du säger det… Jag tror också jag hört det någonstans.

  maria: Haha. Säkert.

  Gunilla: Mabou skrattar när jag läser era svar för honom…

  Gun: Jag tror det ligger något i det din man säger.

  Helena: Yisch… Tur man inte är en snigel… hehe…

  Tizzel: Oj, inte att undra på att man ser så mycket sniglar då…

  Pysan: Där ser man och järnspikar vilken koll du verkar ha på sniglar…! Haha..

  Svarten: Haha, den hade nog jag med kunnat svara på! 😀

 6. Vilken härlig fråga från Mabou! Och här får jag lära mig massor som jag inte hade den blekaste aning om. Tack Mabou för att du ställde frågan. Det är viktigt att fråga om saker. Annars kan man inte få några svar.

  Och nu tror jag att jag förstår varför jag har så jättemånga sniglar i min trädgård. Oj, oj, oj, så många barn de kan få.

 7. Pingback: snigel « Mabou's Blogg

 8. Pingback: snigel « Mabou's Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] frågade mamma hur Sniglar gör barn och då fick hon den här bilden av en […]

 2. […] frågade mamma hur Sniglar gör barn och då fick hon den här bilden av en […]