Sveriges yngsta bloggare?

Så här glad är Mabou nu!

Jag har skrivit flera gånger om att Mabou är skitförbannad över att han inte har fått någon blogg. Det är sant. Vi har haft en hel del konflikter om just det här och mitt motargument har konstant varit att man måste kunna skriva och läsa först, för att kunna ha en blogg.

I fredags kom han hem från skolan: Mamma! Nu SKA jag ha en blogg, för nu har jag lärt mig läsa och skriva!

Jag gjorde en lång lista med ord och han ljudade och ljudade och lyckades läsa i stort sett alla ord. Sedan skrev jag ut en massa listor med bilder från datorn, där jag skrev en massa ord och sedan hoppade över några bokstäver som han sedan fick fylla i och tro det eller ej, men han fick alla rätt!

Det stora läs- och skrivtestet

Nu har jag givit upp. Jag har registrerat en blogg till honom. Han har valt hur bloggen ska se ut, han väljer bilder till inläggen och lägger upp dem själv och sedan sitter han och dikterar ordagrant vad som ska stå. Sedan måste jag läsa upp precis vad jag skrivit, så jag inte har skrivit fel på något sätt. Sedan publicerar han inlägget själv.

Så kan det gå när en mamma förlorar en långdragen och envis kamp.

Jag kan inte låta bli att undra om han är Sveriges yngsta bloggare, som själv dikterar sina inlägg och publicerar dem?

Efter att han nu hållit mig sysselsatt med detta sedan 8-tiden i morse, så har jag en liten känsla av att hans blogg mest kommer att handla om djur och hur elak hans mamma är som inte låter honom få en hund…

Vill du läsa om hur taskig Mabou tycker att jag är och om hur mycket han älskar djur, så kan du gå in på hans blogg:

Mabou ´s Blogg

Tillägg: Det är visst inte så att jag hjälper honom med alla inlägg, utan nu lägger han in inlägg själv och frågar bara om stavningen på vissa saker. Så här gäller det nog att jag håller ett öga på vad som faktiskt publiceras på sidan… Hmmm…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”Sveriges yngsta bloggare?

 1. Det kan inte finnas nåt överflöd av så unga bloggare i alla fall :-). Senast igår sa jag nej till min 7-åring som också tycker att jag är taskig som inte låter henne få ha en egen blogg. Jag kanske får ändra mig?
  Jag var inne och tittade hos Mabou, så söt han är! Snäll mot syrran också!

 2. Säger som Yvonne – Klart Grabben ska ha en blogg!!!
  Och jag tycker du är en exemplariskt bra och pedagogisk mor som hjälper honom på det där viset! Nu ska jag in till Mabou och hälsa på! 🙂

 3. Äntligen får han sin blogg! Och så har han ju dig som vet alla fallgropar i bloggvärlden och kan guida honom rätt. Var in och tittade i hans blogg och den är hur söt som helst. Kan tänka mig att han blir ganska bortskämd av sina systrar 🙂

 4. Pingback: Av alla dumma ideér…

 5. Pingback: Av alla dumma ideér…

 6. Grattis till Mabou och hans fina blogg… har minsann varit inne och kikat!

  Min Prinsessa och även lill Fan har också var sin egen blogg… men det var bara poppis precis i början, sen så tröttnade de ganska så snabbt… 😉

  Fast jag tror inte att det är någon fara med en blogg trots deras unga ålder, jag menar man sitter ju med dem vid datorn och övervakar det hela.

 7. Pingback: Dagens Bloggtips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] …jag har gått med på så var en av de allra dummaste att gå med på att Mabou skulle få en egen blogg!! […]

 2. […] …jag har gått med på så var en av de allra dummaste att gå med på att Mabou skulle få en egen blogg!! […]

 3. Dagens Bloggtips skriver:

  […] sist har vi då min son Mabou ´s Blogg. Han är sju år och har nyligen börjat blogga efter många och långa konflikter med mig. Hans blogg handlar mest om djur, men även om familjen, kompisar, sina fritidsintressen och annat […]