Bingo, bingo

När jag var barn så brukade jag få följa med min farmor och farfar och spela bingo. Det var jätteroligt. Eller roligt och roligt. När jag var ett mindre barn och vi var på bilbingo så var det kanske inte alltid jätteroligt. En massa nummer rabblades upp och farmor och farfar satt och hummade och brummade medan de fyllde sina brickor.

Själv somnade jag ganska snart i baksätet…

När jag blev lite äldre däremot så tyckte jag det var kul, för farmor och farfar var så glada och nöjda och jag fick också vara med och spela. Vi brukade vinna en del.

Bingo är en sådan där spelklassiker i Sverige. Alla vet vad Bingo är och alla har någon gång spelat Bingo i någon form.

När jag blev ytterligare lite äldre, så brukade vi spela Bingo hemma hos min pojkväns (senare sambo) familj. Vi brukade spela om pengar. Alla la typ 20-40 spänn var och så satt vi och spelade Bingo innan jag och min kille gick ut på fest eller krogen. Det var bara det att mitt ex var en jäkel att fuska. På den tiden bar han långa dreadlocks och hade en jättehatt/mössa i läder, där han stoppade in hela det stora håret. Nu var det inte bara håret han stoppade in där, utan även Bingonummerna, för han fuskade som bara den.

Sedan, när vi gick ut och dansade, så ramlade dessa bingonummer ut ur hatten/mössan, ner på golvet och han var avslöjad…

Bingo på Finlandsbåtarna är också en klassiker. Där har jag vunnit både godis, nya kryssningsbiljetter och bubbeldrycker.

Naturligtvis kan man spela Bingo på nätet också!

Vilket är ditt bästa Bingominne? Brukar du spela Bingo på nätet?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Bingo, bingo

  1. Jag brukade också spela bingo med min morfar och pappa när jag var liten eller med farmor. Jag älskade det. På den tiden kunde man vinna varor också. Vi vann kaffe, mat , porslin ,stolar och bord, mattor m m Jag kommer ihåg att jag blev ganska sur en gång när jag vann kaffe. Jag som inte drack kaffe!

    Idag kan jag spela Bingo på Svenska Spel ibland och det händer att jag vinner…inte mycket men några hundra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.