Kvinnonätverk

Action Aid har just nu en kampanj, som jag valt att delta i. Kampanjen bygger på att hjälpa utsatta flickor och kvinnor i världen! Läs denna berättelse och fundera en stund på vad du vill och vad du har möjlighet att bidra med:

Hej,

Jag heter Bernadette och bor i Malawi. För ett par år sedan dog min pappa och min mamma hittade en annan man som hon gifte om sig med. Då  började mina problem.

Till en början fungerade det bra i den nya familjen. Men efter ett par år tog min styvpappa med mig till sin hemby för att hälsa på hans mamma som var sjuk. Och sedan bestämde han sig för att inte återvända hem till mamma. Istället ville han gifta sig med mig.

Jag ville inte, men tvingades att stanna. Dessutom blev jag med barn. När vår son var ett år lyckades jag skicka ett brev till min bror och berätta vad som hänt. Han kom och hjälpte mig därifrån, hem till min mamma.

När jag kom tillbaka fick jag stöd av kvinnonätverket Salima som stöds av ActionAid. De har hjälpt mig så  att jag kan fortsätta min utbildning. Jag vill bli sjuksköterska och nu är det möjligt igen.

Även min mamma har fått stöd av Salima. Hon odlar majs och bomull men i år har skörden varit ovanligt liten. Samtidigt har min minsta bror varit väldigt sjuk och mamma har tillbringat mycket tid på sjukhuset med honom.

Just nu har vi inte råd att skicka mina sju yngsta syskon till skolan och bara min äldsta bror har en utbildning.

Den enda hjälp mamma får kommer från kvinnonätverket. De stöttar henne och visar hur hon kan hitta andra sätt att försörja sig.

Salimas och ActionAids stöd har varit avgörande för min familj.

Bernadette

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Kvinnonätverk

  1. Det är fruktansvärt hur kvinnor blir behandlade i många länder i världen. Just nu har jag inte råd att bli fadder, eftersom jag redan har ett fadderbarn i Angola. Men när jag får lite mer pengar att röra mig med har jag redan tidigare tänkt att ta ett till fadderbarn. Tack för tipset om Action Aid. Det finns så många olika organisationer som förmedlar fadderbarn så det är svårt att hålla reda på. Själv har jag lilla Ana i en SOS-by sedan 2006. Hon är 5 år och jag ska vara hennes fadder till hon blir 18.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.