Gängbråk

Igår var det ett litet ”gängbråk” här i vårt område. Det ena gänget var ett litet tjejgäng och en av tjejernas lillebror och det andra var ett litet killgäng (där min son Mabou ingick).

Mabou kom hem och var upprörd över att några av tjejerna och lillebrorsan hade ropat fula ord till killarna. Det hade varit en del rätt grova ord, såsom: ”jag ska stoppa min snopp i ditt arsle!” och ”din mamma är en polisjävel”, ”bajskorv” o.s.v. Jag frågade killarna var de hade sagt tillbaka, men de hade inte sagt något.

Jaja, Mabou är inte mitt första barn som ni vet, han är mitt fjärde och lite har man trots allt lärt sig med åren. Så jag sa till killarna: ”Men jag vet att någon av er har sagt något i alla fall och det kommer jag att få reda på nu när jag ska gå och prata med tjejerna och deras föräldrar.”

Killarna harklade sig en stund, sedan kom det: ”Ja, men vi sa inget när de kallade oss för bajskorv!”

Jag: Nej, men vad sa ni sen då?

Mabou: Jo, det var ”R” som sa ”fuck you”.

Jag: Men vad har du sagt då?

Mabou: Inget! Eller jo… jag sa till en av tjejerna att hennes kläder passar på en kille…

(Ibland är det svårt att se allvarlig ut, när man pratar med barn. Var det det värsta han kom på att säga?)

Hur som helst, så gick vi och pratade med tjejerna och några av föräldrarna och det slutade med att alla bad varandra om förlåt för att de sagt fula saker till varandra!

Slutet gott, allting gott! Jag ska dock komma ihåg Mabou ´s ”fula ord” nästa gång jag kanske hamnar i konflikt med någon: ”Dina kläder passar på en kille…!”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Gängbråk

  1. Men det var ju otroligt vilka dräpande fula ord din son drar till med!! 😀 Det måste ju funka omvänt också, så om man är arg på en kille så kan man säga att hans kläder passar på en tjej? Det ska jag definitivt testa! Fast först måste jag hitta någon att bråka med… 😉

  2. ASSÃ… HAHAHAHHA VILKEN MES TILL BROSHA MAN HAR ALLTSÃ…. TUR ATT HAN INTE ÄR DEN ÄLDRE SOM SKA ”TA HAND OM SINA SYSTRAR” HAHAHHAHA JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR AV GARV!!

    ”DINA KLÄDER PASSAR PÃ… EN KILLE” HAHAHHA ASSÃ… JAG KOMMER FAN ATT KISSA PÃ… MIG HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHA!!!!!

  3. *fniss* Ljuvligt. Inte bråket, men resten. Skönt att höra att ni redde ut det också och visade vad som gäller i bemötandet med andra. Jag lovar att jag också ska tänka på att plocka den repliken nästa gång jag vill vråååla nåt helt annat. 😀

  4. Gud! Jag kom ihåg det där, jag var helt tyst medans de andra tjafsade! Det grövsta man nånsin hade hört va dina kläder är fula men gu va läskigt det var!
    Lea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.