Manusplagiat eller ett olyckligt sammanträffande?

Jag skrev för några dagar sedan om Mia Törnblom ´s bok: Du äger! Boken handlar om Tonåringars självkänsla. En bloggläsare; Rosa, uppmärksammade mig då på att Christina skrivit ett inlägg om misstänkt plagiat av en bok som hon själv och Sandra skrivit.

Nu har jag inte läst någon av böckerna, men av det som beskrivs i Christinas blogg, så låter det ju misstänkt likt ett plagiat. Sandra skriver i en kommentar hos Christina:

”I ett mejl sa förlaget så här:

”Till sist vill jag bara berätta att vi under inga omständigheter skulle plagiera andra författares idéer – alla förlag är oerhört noga med detta eftersom det så viktiga förtroendet mellan förlag och författare då skulle äventyras.”

Dom beklagar också likheterna mellan våra böcker. Det gör vi också.”

Jag tycker, som sagt, att det låter misstänkt likt ett plagiat. Ã… andra sidan har jag lite svårt att tro att en så pass väletablerad författare som Mia Törnblom skulle våga sätta sitt namn på en bok hon vet att hon inte skrivit…

Nåja, jag har som sagt ingen aning om hur det har gått till, men oavsett så beklagar jag för Christina och Sandra, som jobbat med en bok så lång tid och så går allt till spillo på det här viset!

Men en sak vet jag helt säkert och det är att GRATIS ÄR GOTT!!

Nu lägger Christina ut hela manuset GRATIS!! HÄR kan du ladda upp hela manuset och läsa själv. Viktigt, intressant och som sagt, gratis!!

Och ett stort TACK till Rosa för tipset!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Manusplagiat eller ett olyckligt sammanträffande?

 1. Du och jag har ju diskuterat Mia Törnblom, jag är ingen anhängare till henne övht.Har alltid tyckt att det hon skriver är plagiat av bl.a buddhistiska tankar i omskrivningar.Inget av det hon skriver är några nya tekniker i medveten närvaro bl.a.Förvånar mig föga att hon nallat andras idéer och gjort till sina.Nä, tummen ner för Mia Törnblom.

 2. Soulsister: Ja, helt klart! 🙂

  Vb: Jodå, vi har diskuterat Mia och jag gillar henne fortfarande. Även om hennes tankar runt självkänsla inte är helt nya, så har hon ju ändå spridit detta i vårt land och vikten av en bra självkänsla och även förödelsen som kan komma med för dålig självkänsla. Men om det är så att hon nallat denna idé till manus, tycker jag det är oerhört lågt i alla fall.

  Christina: Varsågod! 🙂 Och tack själva för att ni bjuder på detta, trots att ni känner er ”blåsta på konfekten”. Har ni läst Mia ´s bok själva? Känner ni att hela texten är er, eller ”bara” konceptet? Är du säker på att ni inte skulle få ut manuset på annat förlag, även om det är snarlikt? för om det nu inte fanns någon enda bok om tonåringars självkänsla, så kan ju jag känna att två böcker i ämnet, inte är en för mycket, utan att båda behövs. Men det är jag det… Lycka till, oavsett!

 3. Verkligen beklagligt att det blivit så..man undrar vad som är sant..men vilket fall kommer det något gott ur det hela: min fjortonåring läser ”boken” som jag skrivit ut och får förhoppningsvis lite råd&hjälp, tack för det! 🙂

 4. Pingback: Orkar du läsa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. Orkar du läsa? skriver:

  […] ett tag sedan skrev jag ett inlägg om Mia Törnblom ´s bok: Du äger! Sedan blev jag uppmärksammad på att Christina Stielli skrivit […]