Morgonblaj

Jag är ap-trött. Jag kom precis hem från mitt nattpass, men brukar sitta uppe en liten stund innan jag kryper ner i säng. Jag trivs verkligen jättebra med att jobba natt, men det är alltid skönt att komma hem efter en lååång natt och krypa ner i sängen.

Jag kikar mot soffan. Där ligger min ”extradotter” Hareg och sover. Det är lite läskigt att titta på henne, för precis som min äldsta dotter Binta (20) så sover hon med öppna ögon. Fast Binta brukar ha sina ännu mer öppna. Creapy!

Trots att det är så tidigt på morgonen så har jag redan varit med min pappa och handlat på Gränby Centrum. Lite färska frukost-frallor och sånt som förhöjer en morgon lite. Min pappa åkte vidare direkt, tillbaka hem till Värmland. Han är dock på väg att flytta tillbaka till Uppsala igen. Jag antar att han fick lite ”lappsjuka” där i Värmlandsskogarna till slut ändå… Ingen är gladare än Mabou, även om vi alla är glada att pappa flyttar tillbaka igen!

Om någon timme kommer Mabou hem från sitt första scoutläger. Jag tror inte jag orkar hålla mig vaken tills dess, men Jai (18) har lovat att kliva upp och ta emot honom. Jag har sån tur att Mabou ´s kompis mamma ska hämta upp dem båda, så han blir avsläppt utanför ytterdörren. Han var så spänd igår när han skulle åka. När jag kom hem från jobbet strax efter sju på morgonen, så kom han rusande och öppnade ytterdörren åt mig, fullt påklädd:

Jag: Va? Är du redan vaken?

Mabou: Ja, jag ska ju på scoutläger!

Jag: Ja, men det är ju flera timmar kvar!

Mabou: Men jag kunde inte sova mer och det är bättre att vara vaken tidigt, för säkerhets skull…

Jag satt uppe med honom och pratade en stund innan jag var tvungen att gå och lägga mig och Isa (16) tog över, som skulle skicka iväg honom. Han var oerhört spänd och förväntansfull, så det ska bli spännande att höra idag när jag vaknar hur lägret varit och om han alls lyckats sova något på det.

Hoppas ni alla får en trevlig Söndag och glöm inte att käka en kanelbulle!

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”Morgonblaj

 1. Det ser läskigt ut när folk sover med ögonen öppna, den tomma blicken.. samtidigt som att man känner sig iakttagen. Usch! 🙂 HAHA! Ivriga barn är väl underbart, hoppas han har haft toppen! Ha en underbar söndag du också!

 2. Toni: Jag har undrat var du tog vägen, var in på din blogg senast i morse, men det funkade inte. Nu ska jag genast besöka din nya blogg!

  Gun: Jodu, förväntansfull var bara förnamnet! 🙂

  Egoinas mamma: Ja, eller hur? Jag vågar inte ens klia mig i arslet när de ligger där o sover… Haha…

  Toni: Bara fint och det verkar det vara med dig med?! 🙂

 3. Jo jag blev avstängd för att en bloggerska hade anmält mig efter att jag slagit hål på hennes lögner och hennes reaktion var att få bort mig, men men, är på egen domän nu så det är lugnt!

  Handlade egentligen om att hon spred lögner om min sambo, no battle really 😀

 4. Jag har tydligen haft den vana förr också, nu förtiden vet jag inte så noga. Tur nog har jag sluppit uppleva det själv, är lättskrämd som det är. Hjälp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.