Boktips; En komikers uppväxt

Jag har lyssnat klart på   ljudboken En komikers uppväxt, av Jonas Gardell. Jag är lite splittrad till den här boken. Den är en slående beskrivning om hur det var att växa upp på 70-talet. Jonas har verkligen fått med detaljer som jag själv har glömt bort. På så vis är boken ett härligt porträtt som lockar till igenkännande skratt.

Dock är den så väl beskrivande att jag mestadels av boken har en tjock klump i magen. Den beskriver nämligen barns elakheter. Jag hade nog glömt bort, eller snarare förträngt hur elaka barn faktiskt kan vara…!

Skildringen är därför både fantastisk och fruktansvärd på en och samma gång.

DENNA sida kan du provlyssna en bit på boken, innan du bestämmer om du vill köpa eller låna boken för att lyssna på eller läsa den!

Jag ger boken fyra av fem Tonårsmorsor:

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

Fler boktips och inspiration om böcker kan du få på Boktipset!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Boktips; En komikers uppväxt

  1. Det är så länge sedan jag läste boken så jag funderar på att läsa om den trots att den är otäck i sina skildringar av mobbningen. Jag gör det för jag har tänkt att läsa fortsättningen Jenny och känner att jag behöver friska upp minnet för att få största behållning av läsningen. Annars tycker jag som du att det är en härlig påminnelse om hur det var att växa upp i 70-talets Sverige.

  2. Jag har läst den och tyckte den var gripande och jag kände igen mig i det 70-tal han beskrev. Den är ju hemsk, men väldigt bra. Jag ska nog läsa ”Jenny” också. Tack för att du på minde mig:)

  3. Jag läste den för min dotter när hon var i 12-års åldern. Hon älskade den! Gardell var under flera år hennes favoritförfattare.

    Boken har ju egentligen samma upplägg som många av dessa ungdomsböcker, men Gardell skildrar det så mycket bättre och ärligare än många av dessa författare som riktar sig speciellt till yngre läsare.

  4. Pingback: Boktips; Mig äger ingen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] var oerhört givande. Jag skrev nyligen om hur mycket minnen som väcktes i mig när jag läste Jonas Gardells; En komikers uppväxt, det gjorde även den här boken, fast på ett helt annat sätt. I boken Mig äger ingen, blir jag […]