Vi måste lära oss att leva tillsammans och inte hata

I natt satt jag uppe och skrev inlägget som var en sammanfattning om det gångna antirasist-temat som jag haft i en kampanj på min blogg. När jag skrev inlägget hade jag ingen aning om vad som skulle toppa Aftonbladets nyhetssida på morgonen.

Någonstans har jag en känsla av att det här temat kom i precis rätt ögonblick. Jag tror att vi är rätt många som känner obehag över bland annat SD ´s framfart och sikte. Idag skriver SD ´s partiledare för Sverigedemokraterna, Jimmy Åkesson en debattartikel i Aftonbladet. Han skriver bland annat:

En av mångkulturens många inneboende paradoxer är att den, trots sitt universella anspråk, är ett monokulturellt fenomen som endast funnit grogrund i den postmoderna, oikofoba* västvärlden och som därför också tar sin utgångspunkt i västerländska fenomen och erfarenheter när man bedömer och analyserar omvärlden.

*) Oikofob är enligt den brittiske filosofen Scruton en person som föraktar sin hembygd. (Red. anm.)

Det var precis det här jag skrev om i mitt inlägg den gångna natten. Jag skrev följande:

Om man tycker om inslag från en annan kultur så klassas man ofta som en person som skäms eller helt enkelt förkastar sin egen kultur. Att man kan känna stolthet över sin egen kultur, sin bakgrund och sitt ursprung, anser jag inte alls vara motsägelsefullt mot att anamma delar från andra kulturer, eller att trivas i sammanhang med personer från andra kulturer, eller helt enkelt känna sig ”hemma” i ett annat land. Det betyder inte att man av den anledningen inte tycker om sin egen kultur. Tvärt om. Jag anser snarare att den som känner sig trygg med sitt eget ursprung och kultur och med sin egen person, också lättare kan ta till sig andra kulturer och det som är ”främmande”.

Vidare skriver Jimmy Åkesson:

Den västerländska erfarenheten ses som ett högre utvecklingsstadium, som resten av världen bara inte hunnit uppnå ännu. Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering. Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att islam i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på gud.

Här försöker då Åkesson ta poäng på olikheter. Självklart finns det olikheter mellan personer från olika världsdelar. Men att hävda att de olikheterna är så stora att man därför inte kan leva i samförstånd i samma land, anser jag befängt.

Bara det faktum att Åkesson försöker frammana att muslimer i sig skulle vara ett annorlunda folk, oavsett vilket land man kommer ifrån, eller om man är svensk. Fast alla Svenska muslimer kanske inte räknas i Åkesson ´s värld?

Hela mitt antirasist-tema har i stort sett haft som en röd tråd att mångkulturen berikat mitt liv. Både som person och i samhället i stort. Jag tycker inte det är viktigt att diskutera hur vi ska komma till rätta med de problem som faktiskt uppstår i ett mångkulturellt samhälle. Tyvärr så tror jag inte dessa debatter leder till några framgångar i den frågan. Jag tror att klimatet blir allt för infekterat i diskussionen om ”vi” och ”dom”. Att döma ut människor som bor och lever i vårt land, för att de har en annan religion, kultur, hudfärg, ursprung, kommer absolut inte att leda till att vi kommer till rätta med problemen. Snarare tvärt om.

Många av mina vänner, mina barn, barnens släktingar, mina kollegor och mina bekanta, har varken samma religion, hudfärg eller ursprung som Jimmy Åkesson. Lik förbaskat är de Svenskar. Också. Lik förbaskat har de samma rätt som Åkesson att känna samma värde i vårt samhälle, samma rätt att bo och leva här. De är skyldiga att följa samma lagar och förordningar som Åkesson, men de har också samma rättigheter som honom. Och framför allt; de har precis samma människovärde som Åkesson. Även om de tillber Allah. Även om de talar ett annat språk, bättre än det Svenska språket. Även om de väljer att inte hoppa små grodorna runt midsommarstången.

Med Åkessons uttalanden, politik och åsikter, så tror jag att dessa människor inte kan känna allt detta med samma självklarhet. Jag tror att vi måste se oss som ett gemensamt folk, även om vi har olika ursprung, religion etc. för att kunna skapa ett samhälle som vi alla har lust att leva i.

Åkesson får svar på tal. Aftonbladet:

Åkesson visar sitt sanna jag

BRÅ: Uppgifterna stämmer inte

Reinfeldt: Vi måste öka toleransen

Professorn: Det här är ren Rasism

DN:

De gamla ränderna har inte gått ur SD

SD-text kan vara hets mot folkgrupp

Resumé:

DN publicerar inte rasistiska debattinlägg

Bloggat:

Kulturbloggen: Sedan när blev muslimer en ras?

Bloggvärldsbloggen: Sverigedemokraterna bekänner färg

Seved Monke: Historien upprepar sig

Jinge: SD ute ur garderoben

Peter Andersson: Jimmy Åkessons koppling till Vit makt-texteroch Kd och Sd slåss om Astrid Lindgren

Karins Värld: SD kryper fram ur sin mörka håla och ryter

Till denna främlingsfientlighet har jag en sak till att säga som Macka B: BACK OFF!!

(Tyvärr rätt kass kvalité på videon, men budskapet håller)

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

50 svar på ”Vi måste lära oss att leva tillsammans och inte hata

 1. Hej Fatou. Måste bara få påpeka hur fel jag tycker att du har. Vi är inga rasister. Jag har vänner från olika länder och min pappas sambo är från Thailand. Skulle jag vara rasist och främlingsfientlig bara för att jag är medlem i SD och ogillar det faktum att muslimerna bygger moskèer istället för att använda våra kyrkor? Jag är ingen rasist, jag är bara rädd över den starka kraftiga invandring vi har i Sverige, men tanke på att vi inte har ekonomi och resurser till svenskarna. Jag tycker att ALLA borde läsa SDs partiprogram och våra motioner som vi kommer jobba för när vi kommer in i riksdagen, där en ynka liten del är om invandring och utlänningar. Vi står för så otroligt mycket mer och det gör mig så ledsen när alla smutskastar oss för något vi inte är. Vad tidningarna skriver är ju ren skit, med tanke på att jag var med under Landsdagarna så vet jag själv vad som sas, självklart väljer tidningarna bara att skriva om allt som har med invandringen att göra, men avstår från andra saker som tex otroligt viktiga familjefrågor. Jag hoppas att du inte hatar mig för min åsikt, men det är upprörande att läsa det du skriver, då vi INTE är rasister bara för att vi vill bevara sverige svenskt.

 2. Cissi: Då tycker du alltså att det är okej att din pappas sambo och dina vänner från andra länder inte får bo i Sverige då? Jag har läst SD ´s partiprogram rätt nyligt och citerade även delar av det i min blogg då: http://fatou.se/2009/09/17/aftonbladet-stoppar-sd%C2%B4s-valannonser/

  Det är klart att SD står för andra saker än just invandrarfrågan, men det är i just invandrarfrågan som jag och många andra är starkt kritisk till just SD. När det gäller just Landsdagarna så var jag inte där och vet inte heller vad som sades, annat än det tidningarna valt att rapportera. Jag har däremot inte heller hänvisat till Landsdagarna i inlägget, utan det jag hänvisat till är den debattartikel som Jimmy Ã…kesson själv valt att skriva. Samt svaret han fått på sin text. Jag tycker Jimmy Ã…kesson ´s debattartikel talar för sig själv, oavsett hur media framför annat!

  Du skriver: ”Vi står för så otroligt mycket mer och det gör mig så ledsen när alla smutskastar oss för något vi inte är.”

  Själv blir jag väldigt ledsen över att bli anklagad för att vara ”Sveriges största hot” på grund av min religion…!

  Jag inser att vi nog också har väldigt olika uppfattningar i frågan.

 3. Jag skiter fullständigt i hudfärg, men det jag INTE kan ignorera är hur vissa folk beter sig, och av någon outgrundlig anledning så är det ofta icke-svenskfödda som beter sig på det i mitt tycke olämpliga sättet.
  Vad tycker du om ”att Sverige skulle ha flest våldtäkter i Europa och att muslimska män skulle vara mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna, ”? Dina döttrar är lämpliga offer.
  Vad tycker du om att folk står i vårdköer för operationer samtidigt som ”att svenska landsting skulle använda skattebetalarnas pengar till att skära av förhuden på fullt friska småpojkar”?
  Blanda inte in ras i det här. Det handlar om hur en kultur tar över en annan, och jag är oroad över hur den svenska kulturen begravs.

 4. SAnt. Men vi måste ochså lära oss och ta bort dom satansdyrkande frimurarna ur regeringen och införskaffa direkt demokrati.

 5. Jag GRÃ…TER när jag läser det han skrivit. Jag är inte ens muslim själv men jag gråter för det är så otroligt skrämmande att läsa. Det är bara en massa främlingsfientlig, fördomsfull rappakalja till för att spela på människors rädsla för andra kulturer & religioner.

  Jag vill inte bo i ett Sverige där sånt här är okej. =S

 6. PS: Till Cissi, man kan vara rasist & främlingsfientlig trots att man kommer från ett annat land än Sverige. Tror du på fullaste allvar att det faktum att du har thailändskt ursprung/släkt gör dig till mindre rasist? =S

 7. Jag håller inte med SD i allt, men det andra partier och människor gör i det här landet är att stoppa huvudena i sanden vilket gör att SDs åsikter får grogrund.

  De har rätt i att vi tar in fler personer i det här landet än vi kan hantera, de har också rätt i att vi är tillåtande utan att diskutera för vems skull. Det är synnerligen tragiskt att så fort man vill diskutera invandringspolitiken och inte gråter över varje person som blir avvisad då är man rasist.
  Har själv arbetat med asylsökande personer men kan för mitt liv inte anse att alla har rätt att vara i Sverige.
  Förstår inte heller varför Sverige ska vara hela världens samvete, ställ krav på andra länder. USA borde ta hand om samtliga flyktingar från Irak, det var dom som började bomba.
  Och hur kan vi stödja US i afghanistan och slåss mot talibaner vi som är så förlåtande. Hyckleri på hög nivå

 8. Är det den Svenska regeringen gör mot kristendomen också rasistiskt och främlingsfientligt?

  Han pratar inte om ett speciellt folk utan en religion.

  Svenska barn ska inte få tillbringa examen i Kyrkor för det kränker invandrare, som har andra religioner. Svenska barn ska inte få sjunga salmer för det kränker invandrare med andra religioner.

  När jag gick i skolan fick en kille i min klass inte ha en Sverige tröja på sig för den ansågs rasistisk!
  Hur kan den Svenska flagan vara en rasistisk symbol?

  Sen är väll hans uttalande inte värre än när Nuder kallade 40talisterna för ”köttberg”

 9. Så ni vill verkligen bli tvingade till att bära slöja i framtiden..?

  Bara till att konstatera att HELA Europa blir muslimskt så småningom, muslimerna skaffar fler barn an vi ”andra”… så det är kört… inom 50- år!

  Alla som INTE röstar på SD är landsförrädare i mina ögon… tänk för bövelen på framtiden för våra barn/barnbarn…

  Även om man inte gillar SD så är dom vårt sista hopp för att slippa islam som stats religion… dom andra partierna kommer inte att reagera förrän det är försent…

  R.

 10. Till Tess:
  Va ´ skönt att du inte bryr dig om hudfärg – det gör inte jag heller 🙂
  Vilka är då de icke svenskfödda i dina ögon? är det den som är född utomlands eller är det invandrare i första, andra eller tredje generation? eller är det våra ”till hälften” invandrarbarn? de som har en svensk o en utländsk förälder?
  Vilket beteende är det du syftar på? som just icke svensk födda utför? Jag förstår inte vad du pratar om!

  Vem påstår att Sverige har flest våldtäkter i Europa? Vem påstår att just muslimska män skulle vara överrepresenterade bland förövarna? Är detta din faktabild Tess? Vart har du hämtat den?
  Kanske är det så att kvinnor i Sverige vågar anmäla våldtäkter i högre utsträckning är andra? Att kvinnor i Sverige börjat inse att de har rätt till sin egen kropp o att ingen man har rätt att använda den för sin egen skull – bara för att han kan. Våldtäkt förkommer i ALLA kulturer – det är ett problem mycket större än frågan om ras. Den handlar om manligt o kvinnligt men framför allt om MAKT.

  Du tar upp svenska vårdköer till operationer o ställer det mot omskärelse av småpojkar. Vet du att i USA omskärs majoriteten av småpojkarna, av alla folkslag o raser – av hygienska skäl? Det är INTE främst en fråga för muslimer och/eller judar.

  Är det något världen har problem med då det kommer till kultur så är det INTE den muslimska kulturens eventuella övertagande av världen utan den amerikanska kulturens övertagande o inflytande på HELA världen. Där kan man snacka om kulturell makt o inflytande i enorma mått. Följer vi vårt amerikaniserade mönster i vårdfrågor, vilket vi gör med alla privatiseringar så är vi snart där – men det är då den amerikanska modellen vi härmar, inte den muslimska.

  Den svenska kulturen begravs aldrig, du o jag o våra barn o våra vänner för vidare de goda delarna i vårt kulturarv, som tur är sållas de mindre goda delarna bort lite i taget då vi blir klokare o lär av goda förebilder o intryck från den övriga världen.

 11. Oh, jag tycker och tänker sååå mkt i denna fråga! Får se om jag på ett så konstruktivt sätt som möjligt kan sammanfatta mina åsikter….
  När jag läser artikel efter artikel i den här debatten slutar jag inte att förundras över hur människor runt om i landet dras med i en propaganda som inte kan liknas vid något annat än den Hitler bedrev på sin tid, och som tyvärr fortfarande finns på ställen i världen. På den tiden var det judar, romer, handikappade och homosexuella. På samma sätt riktar idag SD partipolitik, vilket gör mig både ledsen, arg och förtvivlad. Men det är klart, vill man göra det lätt för sig är det ju alltid lättare att skylla allt på alla andra än att se sin egen roll i det hela.

  Måtte inte min son behöva växa upp i ett samhälle där SD har någon makt att styra på någon högre nivå.

 12. Pingback: Lika oförenligt som eld och vatten « Kent Persson (m) blogg

 13. Till Tess, När du sägger att icke svenskfödda ofta beter sig olämpligt, vad grundar du det på? Kan du bevisa det eller är det en föreställning du har? Du verkar tro som SD att muslimer är övereprsenterade vid våldtäkter men om du klickar på länken till BRÃ… i inlägget ser du att det inte finns någon forskning som stödjer det. Att tala om att Fatous döttrar är lämpliga offer är oerhört kränkande. Sådana påhopp ska inte tillåtas. Det är lätt att ha fördomar men det är viktigt att våga se bortom dem.

 14. Jag hatar ingen, men jag tycker det är rimligt att begränsa massinvandring till sverige. Därför kommer jag rösta på SD. Sedan gör vi alla skillnad på människor i vår vardag. Vissa kan ondgöra sig över den fete mannen på stan eller kvinnan med former som ett järnspett osv. Människor med funktionshinder hånas och har svårt att få jobb, ”för dom kan ingenting”. Man gör skillnad på människor med en annan politisk åskådning än en själv eller man anställer inte folk med felaktig politisk åskådning (vanligt i mitt genomröda län). Vi har mobbing och psykiskterror på våra skolor och arbetsplatser trots reformerad lagstiftning. Jag tycker inte det är rätt, men så ser samhället ut.

 15. Pingback: Jag är verkligen antiSverigeDemokrat! – Pimli i vardagen

 16. Varför är det så svårt med lite vanlig enkel människokärlek? Varför inte ta och njuta av både midsommar, lussebullar, salsa, tango och kycklinggryta med berbere, och allting annat som gör livet rikt. Rasister gör det så svårt för sig! Läste nyligen att man kommit fram till att migration även lönar sig ekonomiskt, både i det landet som folk flyttar till och det landet som folk flyttar från. Det var en glad nyhet, men för mig hade det räckt med att folk är folk.

 17. På tide å innse at dere har et problem i Sverige? Ã… lære seg å leve sammen med noen som har en religion som tilbyr dem to alternativer: 1. Jobbe for å endre landet i samsvar med islam eller 2. reise fra landet. Med samsvar med islam så er det selvfølgelig shari’ah som gjelder og hvis dere ser dere om i verden så er de kristne undertrykt både historisk sett og i muslimske områder i dag. Også dette har sin opprinnelse i koranen. (Q9:29) Ikke minst koster innvandrerne i Sverige så mye at staten ikke vil kunne bære det på sikt. Det samme problemet gjelder Norge, men på litt andre premisser pga olje, men fundamentalt sett er problemet det samme. Ta til vett dere også, slik Danmark har gjort og Norge gjør i disse tider. ISLAM ER IKKE BRA FOR DERE!

 18. En eloge till tonårsmorsan som bryr sig om att att hålla Sverige mångkulturell och öppen!

  SD visar gång på gång sin xenofobi (främlingsskräck) och etnocentriska världssyn. Har de inte lärt sig någonting av historien och hänger de inte med i världsutvecklingen. Jag menar, byt ut ordet Islam och muslimer mot Judendom och Judar så ser Ni liknelsen med 1900-talets Tyskland. Globaliseringen är en ekonomisk, kulturell och politisk process som knyter världens länder närmare varandra. Kapital, varor och tjänster flyter över gränser i nyliberalismens anda. Så varför skulle inte människor ha rättighet att välja var de vill bo på denna planet för att söka efter ett bättre liv och frihet – undan förtryck och fattigdom?!

  Sverige är ett ytterst internationellt land med flera hundra exportenande företag (allt från vapen till missionärer), svenskar som arbetar, bor och semestrar utomlands. Vad jag vill komma till är att tänk om SD vände på resonemanget, skulle alla Svenska kyrkor i Asien, Australien, Afrika, Europa, Nord- och Sydamerika förbjudas? Skulle alla utlandssvenskar och utvandrare skickas hem?
  Ska vi se kristendomen som ett hot? Det har vi all anledning att göra med tanke på Bibelns stöd för slaveri, Bibelns syn på kvinnan såsom underdånig mannen, Bibelns syn på homosexuella som inhuman, Bibelns stöd för auktoritära regimer samt Bibelns stöd för krig och våld mot oskyldiga för att inte nämna koloniseringen av den Amerikanska kontinenten där de icke troende ursprungsinvånarna fick sätta livet till.

  Att betrakta världen utifrån sin egen plats ses ofta som ett resultat av bristande kunskap och rädsla. Det är dock inte bara något oskyldigt resultat av okunskap, utan det är viktigt att se hur etnocentrism upprätthåller främlingsfientlig, dvs uppfattningen att människor med viss kulturell eller etnisk tillhörighet eller bakgrund är sämre eller mindre lämpade för det samhälle de är främlingar i.

  SD, kolla i backspegeln, dra lärdom och upprepa inte samma misstag!

 19. En eloge till tonårsmorsan som bryr sig om att att hålla Sverige mångkulturell och öppen!

  SD visar gång på gång sin xenofobi (främlingsskräck) och etnocentriska världssyn. Har de inte lärt sig någonting av historien och hänger de inte med i världsutvecklingen. Jag menar, byt ut ordet Islam och muslimer mot Judendom och Judar så ser Ni liknelsen med 1900-talets Tyskland. Globaliseringen är en ekonomisk, kulturell och politisk process som knyter världens länder närmare varandra. Kapital, varor och tjänster flyter över gränser i nyliberalismens anda. Så varför skulle inte människor ha rättighet att välja var de vill bo på denna planet för att söka efter ett bättre liv och frihet – undan förtryck och fattigdom?!

  Sverige är ett ytterst internationellt land med flera hundra exportenande företag (allt från vapen till missionärer), svenskar som arbetar, bor och semestrar utomlands. Vad jag vill komma till är att tänk om SD vände på resonemanget, skulle alla Svenska kyrkor i Asien, Australien, Afrika, Europa, Nord- och Sydamerika förbjudas? Skulle alla utlandssvenskar och utvandrare skickas hem?
  Ska vi se kristendomen som ett hot? Det har vi all anledning att göra med tanke på Bibelns stöd för slaveri, Bibelns syn på kvinnan såsom underdånig mannen, Bibelns syn på homosexuella som inhuman, Bibelns stöd för auktoritära regimer samt Bibelns stöd för krig och våld mot oskyldiga för att inte nämna koloniseringen av den Amerikanska kontinenten där de icke troende ursprungsinvånarna fick sätta livet till.

  Att betrakta världen utifrån sin egen plats ses ofta som ett resultat av bristande kunskap och rädsla. Det är dock inte bara något oskyldigt resultat av okunskap, utan det är viktigt att se hur etnocentrism upprätthåller främlingsfientlig, dvs uppfattningen att människor med viss kulturell eller etnisk tillhörighet eller bakgrund är sämre eller mindre lämpade för det samhälle de är främlingar i.

  SD, kolla i backspegeln, dra lärdom och upprepa inte samma misstag!

 20. Svar Morin: Vad har tonårsmorsan gjort? Ett inlägg på sin blogg med några rader. Vad var saken, att tävla i hur många tillmälen hon fick in på en mening? Lär er leva med det, alla tycker vi olika och allt är inte relaterat till hat eller okunskap. Jag har förövringt läst koranen. Kom ihåg, det är våra sju riksdagpartier som skapat SD. Sedan är Bibeln reformerad, ringer nya testamentet någon klocka. Jag är civilingenjör med 5 års studier på universitet, jag kommer att rösta på SD. Okunskap eller brist på bildning har ingenting med saken att göra. Nu bryr jag mig inte att svara er mer, jag vill inte gynna tonårsmorsan bloggpengar.

 21. Men SKÄMTAR du med mig? Vad är det så många människor har svårt att förstå, det är INTE rasistisk propaganda. Det är en ATEISTISK syn mot Islam. Han säger det till och med i debatten, Jimmie Ã…kesson skriver om svenskar som går över till Islam och därav blir muslimer. Det är väl för sjutton ingenting som säger att dom över en natt blir mörkhyade och därför kan den som säger något elakt till dom bli kallad för rasist? Det här har bara med själva Islamen att göra och muslimer kallas de personer som lever efter Islam. Och sen att många av er anser att alla muslimer är mörkhyade, det får stå för er, men jag däremot är fullt medveten om att även renrasiga svenskar går över till Islam och även dom blir muslimer. Eller så kanske ni faktiskt är trångsynta och helt enkelt inte vet något. Det är ju som att säga att bara för att påven är vit så ska alla katoliker vara vita. Det är NI som är rasisterna, idioter.

 22. Pingback: Det finns annan mat än fläskkött, Jimmie Ã…kesson « trollhare

 23. Pingback: Det finns annan mat än fläskkött, Jimmie Åkesson « trollhare

 24. Svar Mange: Enligt min mening så skapar tonårsmorsan debatt och en nyanserad bild av Sverige på webben, då många SD-anhängare är flitigare kommentatörer.

  Mange, du skriver att du har läst Koranen. Men har du läst Gamla och Nya Testamentet? Kom ihåg att Judendomen består av den första boken medan Kristendomen består av bägge.

  Med okunskap menar jag inte antal högskolepoäng. Jag har för övrigt en magister i företagsekonomi och en kandidat i data- och systemvetenskap om det skulle vara intressant för någon att veta. Med okunskap och rädsla syftar jag avståndstagande från eller fientlighet mot främlingar, främst grundat på kulturella och religiösa skäl. I vanlig svenska heter det Islamofobi, dvs rädsla eller fördomar riktade mot muslimer och religionen islam. Det är väl ingen som har missat att Islam har blivit den nya boven i världen efter kommunismens fall – om USA får diktera världen. SD har uppenbarligen inte missat denna våg…

  Islamofobiska uppfattningar utgår vanligen från en uppdelning i ”vi och dom”, där muslimer och islam ses som fundamentalt skilt från det som uppfattas som västerländsk kultur och religion. I detta ingår ibland också uppfattningar om och skildringar av muslimer som ett homogent kollektiv. Som om Kristendomen skulle vara en religion…

  SD har en stigmatiserad bild av muslimer som används som propaganda och ”skrämselord”. Ser Ni liknelsen med Nazisternas antisemitism, dvs ?!

  Sist men inte minst vill jag påpeka att Svenska moskéer finansieras ofta helt av bidrag från församlingsmedlemmarna och i vissa fall även från organisationer utomlands, till skillnad mot Svenska kyrkan som lever på kyrkoavgiften och begravningsavgiften som skattebetalarna finansierar. Något jag för länge sedan slutade med eftersom jag är ateist som respekterar och vill bevara den kulturella mångfalden.

  Svar Jeanette: Lyft ditt språk, att förolämpa reducerar ditt budskap. Jag använder begreppet ”främlingsfientlig” för att klä SDs uppfattning att människor med viss kulturell eller etnisk tillhörighet eller bakgrund är sämre eller mindre lämpade för det samhälle de är främlingar i. Att använda begreppet ”rasism” är inte relevant eftersom debatten handlar inte om människor eller människors egenskaper beroende på vilken ras de antas tillhöra.

 25. Svar Mange: Enligt min mening så skapar tonårsmorsan debatt och en nyanserad bild av Sverige på webben, då många SD-anhängare är flitigare kommentatörer.

  Mange, du skriver att du har läst Koranen. Men har du läst Gamla och Nya Testamentet? Kom ihåg att Judendomen består av den första boken medan Kristendomen består av bägge.

  Med okunskap menar jag inte antal högskolepoäng. Jag har för övrigt en magister i företagsekonomi och en kandidat i data- och systemvetenskap om det skulle vara intressant för någon att veta. Med okunskap och rädsla syftar jag avståndstagande från eller fientlighet mot främlingar, främst grundat på kulturella och religiösa skäl. I vanlig svenska heter det Islamofobi, dvs rädsla eller fördomar riktade mot muslimer och religionen islam. Det är väl ingen som har missat att Islam har blivit den nya boven i världen efter kommunismens fall – om USA får diktera världen. SD har uppenbarligen inte missat denna våg…

  Islamofobiska uppfattningar utgår vanligen från en uppdelning i ”vi och dom”, där muslimer och islam ses som fundamentalt skilt från det som uppfattas som västerländsk kultur och religion. I detta ingår ibland också uppfattningar om och skildringar av muslimer som ett homogent kollektiv. Som om Kristendomen skulle vara en religion…

  SD har en stigmatiserad bild av muslimer som används som propaganda och ”skrämselord”. Ser Ni liknelsen med Nazisternas antisemitism, dvs ?!

  Sist men inte minst vill jag påpeka att Svenska moskéer finansieras ofta helt av bidrag från församlingsmedlemmarna och i vissa fall även från organisationer utomlands, till skillnad mot Svenska kyrkan som lever på kyrkoavgiften och begravningsavgiften som skattebetalarna finansierar. Något jag för länge sedan slutade med eftersom jag är ateist som respekterar och vill bevara den kulturella mångfalden.

  Svar Jeanette: Lyft ditt språk, att förolämpa reducerar ditt budskap. Jag använder begreppet ”främlingsfientlig” för att klä SDs uppfattning att människor med viss kulturell eller etnisk tillhörighet eller bakgrund är sämre eller mindre lämpade för det samhälle de är främlingar i. Att använda begreppet ”rasism” är inte relevant eftersom debatten handlar inte om människor eller människors egenskaper beroende på vilken ras de antas tillhöra.

 26. Verkar som min kommentar var lite svår att förstå. Till Görel och Linn:
  Svenskfödd = född i Sverige.
  Att omskärelse skulle ske av hygeniska skäl 2009 måste vara ett skämt. Ska vi börja skala bort lite grejer på oss kvinnor också då kanske så det blir lättare att tvätta?
  Det olämpliga beteende jag pratar om är tegelstenar genom framrutan på brandbilar osv. Jag behöver ingen forskare som bevisar för mig att det inte är ”Johan Johansson” som åkte till Rosengård kastade tegelstenar.
  Varför är det ett påhopp att säga Fatous döttrar är lämpliga våldtäcktsoffer? Alla som är kvinnor och ser ut som kvinnor är lämpliga offer, och hennes döttrar ser inte ut att kunna värja sig mot en man på runt 90 kg.

 27. Pingback: Skrämmande! « Annas Rosblogg

 28. Pingback: Var det rätt eller fel att publicera? « Ett hjärta RÖTT

 29. Jag ser fram emot Jan Guillos artiklar i Aftonbladet. Orkar inte delta i någon politisk diskussion just nu, men Fatou, jag ger dig en kram för att du orkar och vågar!

 30. Efter att ha sett Sverige förfalla, i synnerhet de senaste 30 åren, känns det fantastiskt bra att ha SD att rösta på. I motsats till alla de etablerade, svenskfientliga partierna. De senare gör mig mörkrädd, precis som Tonårsmorsa. Tonårsmorsa vänder liksom på steken. Är man helt eller delvis av icke-svenskt ursprung så måste man accepteras med hull och hår oavsett beteende etc, samtidigt som vårt svenska självförakt ska hyllas. Den typen av debattörer, journalister och politiker kan ogenerat och ostraffat sprida sin omvänt rasistiska propaganda intill självutplåningens gräns.

  Jag tycker att har man frivilligt sökt sig hit vilar ett stort ansvar även på invandrarna, enskilt och i grupp, att jobba för att bli assimilerade och accepterade. Eller är det bara vi svenskar som ska anpassa oss? Är det inte just det senare som Jimmie Ã… kritiserade i sin artikel?

  För övrigt håller jag helt med Tess m fl, och det finns statistik som visar tydligt att vissa folkslag är klart och mångdubbelt överrepresenterade när det gäller t ex våldtäkter. Dock ska man inte säga muslimer kanske, om än nu det är länder där denna religion dominerar.

 31. Tess: Om du hade läst alla länkarna, det finns till och med en som heter just: ”BRÃ…: Uppgifterna stämmer inte” så hade du förstått varför man inte kan använda den typen av argument. Varför är du så rädd att vår kultur ska övertas av någon annan? Vad har du PERSONLIGEN fått försaka till förmån för någon annans kultur? Kan du hänvisa till en specifik undersökning som visar att just muslimska män är överrepresenterade som våldtäktsmän? Påståendena som Jimmy häver ur sig, stämmer helt enkelt inte!

  Att du anser att mina döttrar skulle vara ”lämpliga offer” för våldtäkt är ett sånt där lågt personangrepp som gör att man inte riktigt tar personer som häver ur sig dem, på allvar. Varför skulle mina döttrar vara ett lämpligare offer än någon annan?

  JAG har ju uppenbarligen varit ett ”lämpligt offer” själv av två olika män, som barn. Ingen av dem var muslim. Ska jag hata alla icke-muslimska män nu? En av dem har faktiskt röstat på invandrarfientliga partier vid ett par tillfällen!!

  Äsch, om du vill diskutera frågan så lägg ner personangreppen och för debatten på en nivå som är värdig och som inte kommer med några billiga trick, för sådana har jag massor av!

  Mike: Så vitt jag vet är våra politiker just folkvalda i en demokrati!

  Candy: Ja, det är en tragedi, då det uppenbarligen finns folk som inte vill söka sanningen, utan tar hans påhitt eller halvsanningar för sanning. Det är det som är faran! Ja, som jag även påvisat i inlägget, så finns rasism överallt och ännu en gång: den luktar alltid lika illa!

  Catrin: Jag håller med dig om en sak: att man måste lyfta fram frågorna till ytan och våga föra debatten. Men att tro att invandrare i sig är grunden till ”det onda” är väldigt naivt, tycker jag. I mina ögon är det här en klassfråga och inget annat. Sedan att kulurkrockar finns och att man ska diskutera detta, det välkomnar jag. Tyvärr har debatten en förmåga att alltid spåra ur…! Det blir ”vi” och ”dom” och det gagnar ingen av oss, allra minst vårt land!

  R0ddy: Först och främst så anser jag att skolan inte ska stå för religionen eller de religiösa inslagen. Jag tycker inte att man ska fira skolavslutning varken i en kyrka eller moské. Vad är felet med att fira den i aulan eller gympasalen? För det andra: jag vet ju inte bakgrunden till det med tröjan. Kan det ha varit så att han framfört främlingsfientliga eller rasistiska åsikter innan han tog på sig tröjan? Om det INTE är så, så undrar jag varför man ska tycka att främlingsfientlighet är okej, eller att SD ´s åsikter är okej, för att EN eller NÃ…GRA personer tar ett beslut man inte tycker om? Ska Sveriges alla invandrare få stå för att en person på en skola har tagit ett beslut om att en kille inte får bära en tröja med svenska flaggan, liksom? Resonemanget är ologiskt för mig och ger mig en känsla av navelskåderi!

  Ricky: Jag tänker just på mina barn och barnbarn och skulle därför aldrig komma på tanken att rösta på SD. Varför skulle vi bli tvingade till slöja? Vårt samhälle visar tvärt om allt större acceptans av individualism. Och menar du att alla muslimer bär slöja? Och OM det nu vore så som du skriver att alla kommer att vara muslimer om 50 år och att alla dessa vill bära slöja, vad är då problemet? Dessutom tror jag inte på din tes över huvudtaget. Däremot tror jag på ett samhälle som allt mer globaliseras och det är jag glad över!

  Roberth: *Suck* Så har vi det där med personangrepp igen… Har du inget bättre att komma med? Menar du att det inte finns invandrare som bryr sig om Svenska värderingar? Om du tror det, så är jag inte ensam om att vara idiot i alla fall!! Välkommen till klubben! Varför ska Candy flytta för att hon inte trivs med vissa saker? Då kan man ju lika väl säga till alla Sverigedemokrater att flytta, om de inte gillar mångkulturen i Sverige…

  Görel: Tack för en välformulerad kommentar! Det är just det här som är problemet! Jimmy Ã…kesson slänger ur sig en massa påståenden och även när kunniga personer går in och motsäger dessa och förklarar att de enligt undersökningar inte stämmer, (se länkarna ovan) så lyssnar vissa personer inte på det, utan bara på det de vill höra, även när det finns andra belägg såsom undersökningar, studier eller forskning på något helt annat.

  Soulsister: Jag instämmer. Jag vill inte att mina barn heller ska växa upp i ett samhälle där hat och främlingsfientlighet är en bas, därför håller jag tummarna för att SD inte ska få något större inflytande i den Svenska politiken. I alla fall inte på beslutandenivå.

  Dr Zombo: Då kan du ju börja med att kasta ut mig och på samma gång behålla mig. Jag är Svensk på alla sätt och vis. Och muslim. Så uppenbarligen är landet till för både dig OCH mig och en massa andra människor som inte alls är som varken dig eller mig!

  Linn: Väl talat! TACK!!

  Mange: Så ser det ut, men som jag skrivit i ett tidigare inlägg så kan vi inte ta ansvar för andra, bara oss själva! Du påverkar ju den synen genom att rösta för SD, trots att du uppenbarligen inte tycker att det är rätt… Det är för mig obegripligt! Sedan är det en himla skillnad att ”känna något negativt” för en människa vi ser på gatan, mot att notoriskt kränka dessa personer. Men, som sagt, även om vi har fördomar, så är det vårat eget ansvar att förbättra oss och det kan ingen annan göra åt oss, det är ett personligt ansvar!

  Lilla grisen: Ja, som jag skrivit ovan: ”Om man tycker om inslag från en annan kultur så klassas man ofta som en person som skäms eller helt enkelt förkastar sin egen kultur. Att man kan känna stolthet över sin egen kultur, sin bakgrund och sitt ursprung, anser jag inte alls vara motsägelsefullt mot att anamma delar från andra kulturer, eller att trivas i sammanhang med personer från andra kulturer, eller helt enkelt känna sig “hemma” i ett annat land. Det betyder inte att man av den anledningen inte tycker om sin egen kultur. Tvärt om. Jag anser snarare att den som känner sig trygg med sitt eget ursprung och kultur och med sin egen person, också lättare kan ta till sig andra kulturer och det som är “främmande”.”

  Jag länkade också till den där artikeln om positiva efterdyningar om invandringen!

  Spaceman Spiff: Din åsikt saknar verklighetsförankring. Det där är ingen verklighet och dessutom så har det nyligen framkommit i en undersökning att invandring INTE kostar mer än det smakar, tvärt om, faktiskt!

  Morín: Jag håller med. I det kortare perspektivet kan jag se att SD ´s taktik liknar den som Ny Demokrati körde för inte allt för många år sedan. I det vidare perspektivet så ja, jag drar också kopplingar till andra världskriget.

  Mange: Det blir lite fånigt att sitta här och räkna upp vad jag gör och inte, när jag brinner för frågan på andra plan än av bara personliga skäl. Men upplysningsvis har jag kämpat mot rasism och främlingsfientlighet i precis hela mitt liv. De senaste dryga 4 åren även genom bloggen, men det har som sagt alltid varit ett ämne som jag aktivt arbetat med på olika sätt genom åren. Både politiskt, i olika organisationer, genom bloggen och till sist med inte minst personligt!! Och ja, akta så jag inte blir rik! (Har förövrigt i skrivande stund inte en enda annons uppe och tjänar på så sätt exakt 0 öre, oavsett hur många gånger du besöker mig…!) Ang. att det är våra nuvarande partier som drivit fram SD. Ja, det må så vara, men det är ju lite trist att man då inte håller sig till sanningar, utan rena påhitt, skrämselpropaganda, halvsanningar etc. Om deras politik är så oerhört bra så varför inte då hålla sig till sanningen? Dessutom: glöm inte att det är svenska folket (majoritet, du vet) som röstat fram våra politiker och de i sin tur som skapat våra lagar runt invandring och inte invandrarna som själva hittat på detta!

  Jeanette: Fast i den här debattartikeln så riktar sig Jimmy just mot MUSLIMERNA, bland annat och nej, alla muslimer är verkligen inte mörka (det är ju jag ett levande bevis på!!) men vart har han överhuvudtaget diskuterat Svenska muslimer, det vill jag gärna ha källhänvisning till för att ta del av! Sen var det det här med personangreppen igen… Det tycks var VÄLDIGT svårt att debattera för vissa, utan att ge andra en massa tillmälen…!

  Morín: Tack för en alltigenom välskriven kommentar och ja, jag ser likheterna och förfäras över dem!

  Tess: Som sagt, personangrepp är ett lågt sätt att lyfta debatten. Det sänker den snarare och det anser jag att du gör med detta uttalande om mina döttrar. När det gäller stenkastningen så vad jag förstår så är det knappast invandrare, (man behöver inte vara invandrad för att man heter Mohammed, Ahmed, eller liknande) som utövar detta. Däremot handlar det i stort sett uteslutande om frustrerade ungdomar från förorter med ”dåligt rykte”. Så till vida blir det ett klassproblem och inte ett invandrarproblem!

  Ett klassproblem som alltid funnits i dessa förorter. På 80-talet skar man sönder bildäck och kastade saker på folks dörrar. I dag sätter man eld på bilarna och kastar sten. Samma problem i botten, men nya sätt att uttrycka dem!

  Aminata: Tack!! Jag ser också fram emot det!

  BurkHans: Du skriver: ”Är man helt eller delvis av icke-svenskt ursprung så måste man accepteras med hull och hår oavsett beteende etc” Exakt VART finner du den tolkningen?? Den har du helt och hållet fabulerat!! Det är ingen sanning om mig, hur gärna du än skulle vilja det, för att det skulle bli så mycket enklare att kategorisera mig då! Vidare skriver du: ”samtidigt som vårt svenska självförakt ska hyllas. Den typen av debattörer, journalister och politiker kan ogenerat och ostraffat sprida sin omvänt rasistiska propaganda intill självutplåningens gräns.” Ã…terigen, exakt VART har du fått den uppfattningen eller läst det? Det är en ren lögn! Jag är en mycket stolt svensk som älskar många, många delar av vår kultur! Allt annat är lögn och ett påhitt för att du försöker finna vägar att kritisera mig. Tyvärr blir det inte mer sant hur många gånger du upprepar dig! Försök rannsaka dig själv och ditt eget beteende i stället för att försöka göra det med mig, som du inte ens känner, genom att göra tolkningar som inte ens finns! Läs om. Läs rätt! Gällande statistiken så får nog även du läsa om länkarna jag lämnat i inlägget ovan. Enligt BRÃ… stämmer det inte ens. Det är en del i en osann politik!

 32. Är det här hets mot folkgrupp? Eller exempel på ”vi och de-tänkande”?

  ”På dem som förnekar sanningen [Islam], antingen de är efterföljare av äldre tiders uppenbarelser eller sådana som sätter gudar vid Guds sida [kristna, hunduer…], väntar helvetets eld, och där skall de bli till evig tid; de är de uslaste av alla skapade varelser.

  Men de som tror [är muslimer] och lever ett rättskaffens liv, de är de bästa av alla skapade varelser. Belöningen väntar dem hos deras Herre: Edens lustgårdar, vattnade av bäckar, där skall de bli till evig tid…”

  Koranen, 98:e suran.

 33. Ali: Du citerar Koranen. Jag kan citera bibeln lika många gånger och få det till det jag vill ha det. Det handlar om en TRO och om tolkningar. Det står i Bibeln att ”den man älskar agar man”, det betyder inte att alla kristna idag tycker att agan är okej. Så ditt citat blir totalt irrelevant i debatten!

  Tess: Vad är det jag inte vill förstå? Att bara en invandrare kan kasta sten? Eller att du anser dig ha rätt att peka ut mina döttrar som lämpligare våldtäktsoffer än dina eventuella döttrar? Jag har faktiskt en känsla av att det är du som inte vill söka sanningen, utan gör det enkelt för dig och tror att Jimmy besitter den, även när han blir motbevisad av experter!

  Jag vet vad jag vill och jag vet vad jag INTE vill: Jag vill inte hata. Och jag vill inte skapa mer motsättningar i vårt samhälle än vi redan har. Många läsare är jättekul! 🙂 (Men det KAN ju vara så att jag bara hittar på mina åsikter för att få många läsare och det KAN ju vara så att månen är blå eller att du egentligen är ett nättroll…!)

 34. Morsan; du skriver ”Självklart finns det olikheter mellan personer från olika världsdelar. Men att hävda att de olikheterna är så stora att man därför inte kan leva i samförstånd i samma land, anser jag befängt.”

  Men problemet med er muslimer är att det är just detta ni inte kan; det är ett brott mot Gud:

  ”TROENDE! Välj inte judar och kristna till era bundsförvanter — de stöder och skyddar varandra — och den av er som söker deras stöd och skydd blir en av dem. Gud vägleder inte de orättfärdiga.”

  ”TROENDE! Tag inte era fäder eller bröder till bundsförvanter om de sätter förnekelse högre än tro; de bland er som sluter sig tioll dem begår orätt.”

  (Koranen, sura 5 vers 51, sura 9 vers 23.)

 35. ”Du citerar Koranen. Jag kan citera bibeln lika många gånger och få det till det jag vill ha det. Det handlar om en TRO och om tolkningar. Det står i Bibeln att “den man älskar agar man”, det betyder inte att alla kristna idag tycker att agan är okej. Så ditt citat blir totalt irrelevant i debatten!”

  Det är inte alls irrelevant. Det mest relevanta man kan gå till när det gäller islam är just Koranen. Däremot är det irrelevant vad som står i bibeln så länge vi diskuterar islam.

  Koranen är Guds ord. Koranen har funnits i evig tid i himmelen. Det som står där är eviga sanningar. Koranen är inga ”uppenbarelser” som kan ”tolkas”, det är Guds exakta ord (fast på gammal arabiska). Ängeln Gabriel läste upp den för Muhammed, han gjorde ingen ”tolkning” av meddelandena.

  Det handlar alltså inte alls om tro och tolkningar. Det handlar om Guds ord.

  [Vid sidan av diskussionen: Kristna har ett annat förhållande till sin heliga skrift, därför är de nuförtiden ett mindre problem. Med det är som sagt en annan diskussion.]

 36. Bra skrivet Fatou. Jag som läst din blogg under många år ser hur du inte bara slåss mot den ökande främlingsfientligheten utan dessutom har börjat ”bekänna färg” genom att vara mer outspoken om din religion. Jätte bra jag tror verkligen vi behöver visa framfötterna. Jag är också trött på at beskrivas som ett utländskt hot. Jag är svensk och en hårt arbetande och ärlig sådan dessutom. Kram

 37. Pingback: Förändringar och utveckling…. « Morín Saavedra Pino

 38. Pingback: Förändringar och utveckling…. « Morín Saavedra Pino

 39. Pingback: Det brann i huvudet på mig « En dag i taget

 40. Pingback: Vansinnigt agerande av oppositionens partiledare | Svensson

 41. Blir så fruktansvärt trött på detta tjafsande, KOLLA UPP ER FAKTA ERA JÄVLA AS – detta gäller SAMTLIGA, oavsett om man tror på Gud, Allah eller den flygande Spagettmaskinen.

  Påstående 1 – Muslimska män är överrepresenterade i brott.

  Aftonbladet skriver nej i oktober 2009.

  Detta publicerade Aftonbladet i mars 2000, för nästan 10 år sedan. Sedan dess har vi tagit emot flera hundratusen ”flyktingar” – http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0003/13/dokument.html

  Invandrare (utomeuropeiska) är alltså överrepresenterade flera gånger om i exempelvis våldtäkt, mord och misshandel, detta är statstik från BRÃ… (brottförebyggande rådet) Dessa utomeuropeiska invandrarmän kommer främst från muslimska länder och har därför ANTAGITS vara muslimer. Det finns ingen svensk forskning kring detta eftersom staten inte vill få besvisen. Däremot finns FLERA UTLÄNDSKA STUDIER som stödjer Sverigedemokraternas uttalanden, här kommer ett exempel:

  5. De flesta studier som gjorts visar att fundamentalisterna är en stor och växande minoritet.

  FEL (enligt Aftonbladet=. -Det är taget ur luften. Ingen vet omfattningen. Det finns forskning som visar att det finns en liten procent fundamentalister, men man vet ingenting om gruppen ökar, säger Aje Carlbom.
  SD Hänvisar till en rad undersökningar från Tyskland, Holland, Storbritannien och Irland om attityder bland muslimer, men ingen av dem talar om en ökning. I stället säger Jimmie Ã…kesson att man kan anta att fundamentalisterna ökat i takt med att muslimerna blivit fler.

  Sverigedemokraternas presstjänst kommenterar:

  ” .Den tyska ”Verlockender Fundamentalismus. Türkische Jugendliche in Deutschland” (Wilhelm Heitmeyer, Joachim Müller, Helmut Schröder) från 1997, visade att attityderna bland de turkiska andragenerationsinvandrarna i Tyskland såg ut enligt följande:

  – 49% ansåg sig vilja leva efter Koranen (följa gudomliga befallningar) och motsätta sig alla former av moderniserad Islam (reformation)
  – 65% var övertygade om sharia-lagens överlägsenhet jämförd med annan lagstiftning
  – 50 % ansåg sig aldrig komma att anpassas till sättet att leva i väst utan hellre styras av Islam
  – 56 % ansåg alla andra religioner än Islam vara falska (omöjliga att anpassa sig till) och tillskyndarna otrogna
  – 36 % kunde tänka sig att utöva våld mot otrogna om det var till fördel för Islam
  – 23% ansåg det vara rätt att döda den som motarbetade Islam
  – 30% ansåg att författaren Salman Rushdie skulle avrättas för att ha smädat islam

  .En undersökning gjord av institutet, Foqus Ethno marketing, i december 2004, visade att var tredje muslim i Holland ville införa Sharialagar i landet.

  ICM-undersökning, Storbritannien, 2006 visade på en muslimsk radikalisering och att bland annat att 40% av Storbritanniens muslimer vill att Sharialagar skall införas i landet samt att ca var femte tillfrågad uppgav sig sympatisera med ”känslorna och motiven” hos de självmordsbombare som 2005 dödade 52 britter i en tunnelbaneattack.

  En undersökning utförd av institutet, Lansdowne Market Research, 2006, Irland, visade att 36% av de irländska muslimerna ville att sharialagar skulle införas på Irland. Bland de unga muslimerna var det hela 57% som ansåg att Irland borde bli en muslimsk stat. 19% av de tillfrågade sade sig respektera Al-Qaida och Osama bin Ladin. Detta är bara ett axplock av de studier vi hittat. Om inte detta räcker kan vi presentera fler.

  Dessvärre finns det begränsat med uppföljningsstudier då forskningen är så pass ny. Man bör ändå kunna utröna ett mönster då studierna tyder på en allvarlig radikalism bland unga muslimer också i synen på islamistiska terrordåd i nutid.”

  13. Sverige har flest våldtäkter i Europa och muslimska män är mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna.

  FEL. Brottsförebyggande rådet slår fast att det inte går att jämföra på det viset mellan länder.

  -Det är helt och hållet fel. Vi har flest antal anmälda våldtäkter i Sverige och det tycker vi är bra. Det är en minmal bråkdel av alla sexualbrott som anmäls till polisen, säger Klara Hradilova Selin, utredare på Brå.

  Enligt henne finns heller ingen grund för att muslimska män skulle vara överrepresenterade.

  -Jag har inte sett någon undersökning som behandlar det.

  SD hänvisar till två rapporter från Brå, en från 1996 och en från 2005. Den överrepresentation som hittades bland utländska män visade sig senare vara för stor.

  Sverigedemokraternas presstjänst kommenterar:

  ” ”Sverige har inte bara flest anmälda våldtäkter i Europa utan ligger dessutom illa till när det gäller att klara upp våldtäktsbrott.

  Över 5.000 våldtäkter per år anmäls i Sverige medan anmälningarna i andra ungefär lika stora länder ligger på ett par hundra per år.

  När ett våldtäktsmål går till åtal så har Sverige den högsta andelen fällande domar. Det visar sig också att väldigt få svenska våldtäktsanmälningar är falska, bara två procent

  I Sverige anmäls 46 våldtäkter per 100.000 invånare. Det är dubbelt så många som i England och Wales, fyra gånger fler än i de övriga nordiska länderna, Tyskland och Frankrike och upp till 20 gånger fler än vissa länder i Syd- och Östeuropa.”

  Källa: http://www.dn.se/nyheter/sverige/flest-valdtakter-i-sverige-1.853118

  I Brottsförebyggande Rådets rapport ”Invandrare och invandrares barns brottslighet 1996:2″ framgår det att invandrare är överrepresenterade med 4,5 ggr jämfört med svenskar beträffande brottskategorin våldtäkt. Överlägset störst överrepresentation har invandrare från de muslimska länderna Algeriet, Marocko, Libyen, Tunisien och Irak.

  Brå tittade på socioekonomiska faktorer som en förklaring till överrepresentationen, men kom fram till att detta inte förändrade bilden i någon nämnvärd utsträckning.

  I rapporten skrev Brå att det kan ”konstateras att invandrarnas överrepresentation inte beror på ogynnsam fördelning av ålder, kön, bostadsort och socioekonomisk status.”

  I Brå-rapporten ”Brottslighet födda i Sverige och utlandet 2005:17″ framgår det att situationen inte förändrats nämnvärt sedan den förra rapporten gjordes. Den totala överrepresentation, liksom överrepresentation beträffande brottskategorin våldtäkt är ungefär densamma för invandrarkollektivet som helhet. I denna rapport redovisas inte våldtäktsmännens ursprungsland på samma sätt som i den förra rapporten. Det konstateras dock att personer från Nordafrika har den totalt sett högsta överrepresentationen beträffande samtliga brott varför det är rimligt att anta att det även denna gång är män från muslimska länder som har den största överrepresentationen också beträffande våldtäkt.

  Det generella mönstret tycks vara detsamma även i andra länder. Den norska tidningen Aftenposten rapporterade 2005-09-01 att utomeuropeiska män låg bakom två tredjedelar av de anmälda våldtäkterna i Oslo, trots att de bara utgör 14% av befolkningen.

  I Dagens Nyheter 2000-02-11 intervjuades en grupp invandrarungdomar med muslimsk bakgrund angående en gruppvåldtäkten i Rissne några veckor tidigare. Svaren som framkom visar att det bland invandrare med muslimsk bakgrund finns attityder som skulle kunna utgöra en förklaring till överrepresentationen. Hur utbredda dessa attityder är, finns det dock, oss veterligen, ingen statistik på. Nedan följer ett citat från artikeln:

  ”…det är inte lika fel att våldta en svensk tjej som att våldta en arabisk tjej, säger Hamid. Den svenska tjejen får ju massor av hjälp efteråt, och hon har nog redan knullat. Men arabtjejen får problem med sin familj. För henne är det en stor skam att bli våldtagen. Det är viktigt att hon har kvar oskulden när hon gifter sig. […] Det var ingen tillfällighet att det var en svenska som skändades i Rissne – det framgår tydligt av samtalet med Ali, Hamid, Abdallah och Richard. Alla fyra ser i någon mening ner på svenska flickor och hävdar att denna inställning är vanlig bland unga män med föräldrar som har invandrat till Sverige. [] Det är alldeles för lätt att få en svensk hora… tjej, menar jag, säger Hamid och ler generat över sitt ordval. […] Många invandrarkillar är ju med svenska tjejer när de är tonåringar. Men sen när de ska gifta sig tar de en riktig kvinna från sin egen kultur som inte har varit med någon kille. Så ska jag göra. Jag har inte så mycket respekt för svenska tjejer. Man kan säga att de blir sönderknullade.”

  Brås egen statistik visar att de invandrare som är mest överrepresenterade i statistiken för våldtänkter kommer från länderna Marocko, Libyen, Algeriet och Irak. Det är rimligt att utgå från att de allra flesta av dessa invandrare är muslimer. I teorin skulle det naturligtvis kunna förhålla sig på ett annat sätt men tills dess några studier på området genomförs måste kan kunna utgå från att det till allra största del rör sig om muslimer.”

  Föreslår att du, tonårsmorsan, vidgar dina vyer lite och inte litar på Aftonhoran som anmälts till DO för sina direkta felaktigheter och lögner i sina sk. reportage.

  Här finns ytterliggare information samt hela Sverigedemokraternas pressmeddelande:

  http://frianyheter.wordpress.com/2009/10/21/akesson-jag-har-belagg-for-mina-pastaenden/#more-23923

  Oberoende media:

  http://frianyheter.wordpress.com
  http://politisktinkorrekt.wordpress.com/

  Sveriges största diskussionsforum bemöter nyheterna:

  https://www.flashback.info/showthread.php?t=1032906
  https://www.flashback.info/showthread.php?t=1033672
  https://www.flashback.info/showthread.php?t=1033629

  samt dess invandringsforum:
  https://www.flashback.info/forumdisplay.php?f=226

 42. Lite sent, kanske, men det är bättre sent än aldrig, och detta ämne är för viktigt, för akut för att det ska vara bortkastat att försöka hindra en katastrof!

  Cissi, Tess, Catrin, Roddy, Ricky, Mange, Jeanette och BurkHans:

  Jag väljer att rikta mig till er gemensamt för att slippa upprepningar, då inte era kommentarer skiljer sig väsentligt från varandra.

  Om man helt eller delvis, född, uppväxt, medborgare så SKA man accepteras, som svensk och det med hull och hår! Det har inte med beteende att göra, och innebär inte att svenskt självförakt ska hyllas, snarare tvärtom. Det innebär rätten till ett band till det land man är född i, vuxit upp i, är medborgare i, och är bosatt i, och den rätten är given! Att skapa utanförskap och ifrågasätta tillhörighet till samhället gynnar ingen och inget, det skapar enbart problem, enorma problem. Det är resultatet av det vi tampas med idag.

  Oavsett om man tar sig hit frivilligt eller inte, ska man följa samhällets lagar, regler och förordningar. Dessa lagar, regler och förordningar gäller även etniska svenskar! Vi, svenska folket, har valt att invandrare ska INTEGRERAS, inte ASSIMILERAS! Integrering ställer krav på både svenskar och invandrare, integrering betyder att olika delar bildar ett helt, det betyder att alla möts, inte drar åt olika håll. Assimilering, betyder man utplånar den ursprungliga kulturen, traditionerna och identiteten för att stöpas om enligt (i detta fall) till svenskhet. Assimilering är ett förgånget begrepp i Sverige, har varit det i över 30 år. Det förgångna är just förgånget. Det är integrering som vi ska sikta på, allt enligt Sveriges rikes lagar, regler och förordningar, som gäller alla!

  Det fanns 562  124 utländska medborgare i Sverige år 2008, 6,1  % i jämförelse med befolkningen. Samma år var 1  281  581 personer födda i utlandet (13,8  %). Sammanlagt 17,9  % av befolkningen är födda utomlands eller har föräldrar som båda är födda utomlands. Den totala befolkningsmängden november 2008 i Sverige var 9 253 675. Det innebär att knappt 20% av Sveriges befolkning idag är invandrare. Detta inkluderar nordbor, européer och andra sk västerlänningar.

  Varifrån kommer personerna i den massinvandring som ni nämner? Vad för slags invandring är det ni talar om? Anhörig- eller arbetskratsinvandring? Flyktingar?
  Sedan ifrågasätter jag påståendet att Sveriges resurser inte skulle räcka till. Sverige är 152 mest glesbefolkade landet i världen, plats finns, likaså resurser, de måste bara riktas rätt. Felriktade insatser kan skapa större problem än de var från början, hur välmenande intentionen än var.

  Att invandrare ska göra rätt för sig och bete sig väl är återkommande, men vilka syftar man/ni på? Egentliga invandrare, eller dem som ser utländska ut?
  Och vad gör vi med sk etniska svenskar som beter sig lika illa som de som de ni syftar på? För det kan väl inte enbart vara invandrare som skapar problem? För det låter inte sannolikt att knappt 20% av Sveriges invånare skapar alla eller större delen av problemen i Sverige. Som sagt, i dessa knappt 20% är även europeiska invandrare inräknade. De skulle innebära att dessa individer hade fullt upp dygnet om, för att ekvationen ska gå ihop.

  Och hävda ovanstående utan belägg, rimmar illa för de värderingar som borde vara självklara i ett fritt, demokratiskt och jämlikt samhälle, där man förmodas vara oskyldig tills motsatsen är bevisad. I detta fall döms en hel grupp ut med religion som enda gemensamma nämnare. Det däremot går emot många svenska värderingar. Det finns enligt BRÃ…, vilka borde ha bland de pålitligaste siffrorna, ingenting som pekar på att muslimska män, eller män från muslimska länder skulle vara överrepresenterade.
  ”Brottsförebyggande rådet slår fast att det inte går att jämföra på det viset mellan länder.
  – Det är helt och hållet fel. Vi har flest antal anmälda våldtäkter i Sverige och det tycker vi är bra. Det är en minmal bråkdel av alla sexualbrott som anmäls till polisen, säger Klara Hradilova Selin, utredare på Brå.
  Enligt henne finns heller ingen grund för att muslimska män skulle vara överrepresenterade.
  – Jag har inte sett någon undersökning som behandlar det.
  SD hänvisar till två rapporter från Brå, en från 1996 och en från 2005. Den överrepresentation som hittades bland utländska män visade sig senare vara för stor. ”
  Det var ett av många fel Jimmie Ã…kesson hade med i sin debattartikel. Vi har många samhälls problem, och det är just vad det är, SAMHÄLLSPROBLEN, inte invandrar problem!
  Sveriges problem kommer vi inte komma tillrätta med innan vi förstår var i problemet ligger. Det är ett gemensamt samhällsproblem, inte ett vi- och dom-problem!

  Att inte bryr sig om hudfärg/etnicitet, låter väldigt vackert, men klingar väldigt falskt med tanke på vad som sägs/skrivs. För inte kan ni väl se på en person om den är född i Sverige? Eller frågar ni personen ifråga var hon/han är född och bildar en uppfattning efter det? Vilka reaktioner brukar ni då få? Ni kan omöjligtvis utan att prata med personen veta var hon/han är född. Jag kan, tyvärr, nästan med största trolighet påstå att ni helt enkelt antar, baserat på utseende om personen ifråga är född i Sverige, eller utomlands. Men även de som är födda utomlands, men uppväxta här är lika mycket produkter av detta samhälle och land.
  Ingen är färgblind, så klart man lägger märke till hudfärg, på samma sätt man lägger märke till hårfärg och glasögon. Det är i bemötandet, färgblindhet är viktigt!

  Islam har länge, mycket länge varit den näst största religionen i många länder, inkl Sverige, och den största i många andra. Kristna och muslimer har levt sida vid sida, som goda grannar i princip lika länge som religionerna exciterat och gör det i de allra flesta fall än idag. De konflikter, som är mycket få i relation till helheten i världen, beror inte på religion, utan helt andra saker.
  Och att muslimer skulle vara majoritet pga att de föder fler barn finns det inte heller något belägg för.
  ”Enligt Statistiska centralbyråns befolkningsstatistik från 2008 föder svenska kvinnor födda i Sverige i genomsnitt 1,8 barn. De som är födda i Iran och Irak föder i genomsnitt 3 barn.
  – I Europa föder människor med bakgrund i muslimska länder i genomsnitt 1,5 barn mer jämfört med infödda européer men det är en siffra som minskar. Vi vet inte hur det kommer se ut i framtiden, säger Aje Carlbom.”

  Svenska flaggans vara eller icke vara är snarare en feg skollednings beslut än något annat. De är rädda för att bli anklagade för främlingsfientlighet och diskriminering, när svenska flaggan och nationalsången kommer på tal. Det är befängt, och det är som att slå in de svenska flaggan och nationalsången i ett paket och ge till de främlingsfientliga, dessa symboler som egentligen tillhör oss alla! Det är fel, de ska symbolisera Sverige och tillhöra hela folket! Men det kan vi ta tillbaka, vilket jag tycker att vi gör!

  För Sverige i Tiden!!!!!

  Kanske vore ord att leva efter?

 43. Fatou kommer alltid att stödja hennes gambianer och islam som dom hjärntvättats med.

  Jag hatar ALLA religioner.

  ISLAM håller på att ta över världen.

  Inget annat land i världen hade hjälpt invandrare så mycket som sverige hjälper dom, det är sant och du vet om det.

  Invandrare är inte tacksamma.

  Svenskar är för svaga, dom orkar inte att ta tag i saker, det finns tusentals svennar och blattar som borde sitta inlåsta för sina brott i sverige

 44. Någon i cyberrymden:
  Du återkommer i din kommentar hela tiden till att Nordafrikanska män från Marocko, Algeriet, Libyen och Irak, är överrepresenterade i statisktiken över våldtäktsbrott.
  Nederländerna, Belgien och Frankrike har en större befolkning av personer från dessa länder än Sverige. Borde det då inte vara ett större problem, n vad som rapporteras, i ovantstående länder?
  Det vore ett logiskt mönster, om det vore personer från det landet som vore problemet. Annars bör man se sig om andra orsaker, såsom samhällsproblem.

  Att vi har störst antal anmälda våldtäkter, är bra, men det i sig säger vare sig hur stort mörker tal vi har eller hur stort mörker tal andra europeiska länder har. Det är inte alla länder som erkänner våldtäkt inom äktenskapet som brott, det är en relativt ny brottsrubricering även i de länder som kriminaliserat brott inom äktenskapet. Det är många som inte ser det som ett brott, som inte vet att det är ett brott, som precis som med misshandel inte klarar av att anmäla, orsakerna är lika många som personerna som inte anmäler detta, både i Sverige och utanför.

  Den 1 april 2005 trädde en ny sexualbrottslag i kraft. Den nya lagen innebär bland annat att våldtäktsbegreppet utvidgas till att omfatta handlingar som tidigare i juridisk mening inte betecknats som våldtäkt utan som sexuellt utnyttjande.

  Vilket kan förklara en del av statistiken över anmälda våldtäkter. Alla länder har inte samma lagar, inte ens inom Europa. Alla länder bemöter inte anmälningar, våldtäktsoffer eller utför utredningar på samma sätt. Även det är faktorer som påverkar benägenheten att anmäla. Inte ens i Sverige anmäls alla våldtäkter, våldtäktsförsök eller sexuella övergrepp.

  ”Mellan åren 1995 och 2000 ökade den anmälda våldtäktsbrottsligheten med 25 procent. Den anmälda våldtäktsbrottsligheten utgör dock bara en del av den faktiska brottsligheten, eftersom långt ifrån alla våldtäkter polisanmäls. I kartläggningen finns det inga uppgifter som tyder på att benägenheten att anmäla till polisen har ökat på något betydande sätt. Däremot pekar resultaten mot att en lagändring år 1998, medförde att vissa fall som tidigare anmälts som sexuellt tvång eller våldtäktsförsök nu anmäls som fullbordade våldtäkter.
  – Men lagändringen förklarar inte hela ökningen. Vi kan inte utesluta att det skett en ökning av den faktiska våldtäktsbrottsligheten, även om vi inte kan belägga det utifrån kartläggningen. För att kunna göra det behövs det andra typer av undersökningar, till exempel omfattande frågeundersökningar, säger Erik Grevholm, enhetschef på BRÃ….”

  Enligt den senaste rapport jag kunnat finna från BRÃ… ang samtliga fullbordade våldtäkter är det 15% som avser offer under 15 år. I de fall där offret var 15 år eller äldre är det vanligaste att offer och gärningsman har eller har haft en nära relation (32 procent). När dessa våldtäkter anmäls, anmäls i över hälften av fallen även andra brott, framför allt misshandel.
  ” Våldtäkten är alltså inte en enskild händelse utan ingår i ett mönster av utsatthet för kvinnan, säger Lotta Nilsson, utredare på BRÃ….”

  En tredjedel av våldtäkterna begås av en partner.

  ”Det näst vanligaste mönstret när det gäller relationen är att gärningsmannen och offret är ytligt bekanta (27 procent), exempelvis att de träffats samma kväll.   Det tredje vanligaste är att offret är obekant med gärningsmannen (20  procent). Kartläggningen visar också att offrens genomsnittsålder är mycket låg. Av alla offer är 29 procent under 18 år och därmed barn enligt FN:s barnkonvention.”

  ”I 26 procent av de anmälda våldtäkterna mot barn under 15 år är gärningsmannen en familjemedlem eller släkting – i de flesta fall offrets far, styvfar eller syskon. Offrens genomsnittsålder är 9 år och 13 procent av offren är pojkar. I dessa fall är det inte ovanligt att barnet utsatts för flera våldtäkter under en längre tidsperiod och att det dröjt mer än ett år innan det gjorts en polisanmälan.”

  ”BRÃ… har även studerat särskilt uppmärksammade typer av våldtäkter; överfallsvåldtäkter, gruppvåldtäkter och våldtäkter som kan relateras till nöjeslivet. Överfallsvåldtäkt definieras som att våldtäktssituationen inleds med ett plötsligt angrepp och att gärningsmannen är obekant för offret.
  – Överfallsvåldtäkter utgör 12 procent av alla anmälda våldtäkter. Det vanligaste är att överfallsvåldtäkterna sker utomhus och de utgör mindre än hälften, 43 procent, av de våldtäkter som begås utomhus, säger Lotta Nilsson.”

  ”BRÃ… har även studerat särskilt uppmärksammade typer av våldtäkter; överfallsvåldtäkter, gruppvåldtäkter och våldtäkter som kan relateras till nöjeslivet. Överfallsvåldtäkt definieras som att våldtäktssituationen inleds med ett plötsligt angrepp och att gärningsmannen är obekant för offret.
  – Överfallsvåldtäkter utgör 12 procent av alla anmälda våldtäkter. Det vanligaste är att överfallsvåldtäkterna sker utomhus och de utgör mindre än hälften, 43 procent, av de våldtäkter som begås utomhus, säger Lotta Nilsson.”

  Att Sveriges invandrare, som utgör knappt 20% av befolkningen, inkluderat nordbor och europeiska medborgare, skulle stå för en så stor del av brottsligheten i Sverige som SD och andra vill utmåla, går helt enkelt inte ihop med vare sig fakta eller logik. Det må finnas en överrepresentation, men den är överdriven. Att personer med utländskt utseende felaktigt räknas som invandrare, är ett sätt att förvränga siffrorna för att framhäva en samhälls fara som egentligen inte finns. Det är i förvrängningen av siffrorna den verkliga faran ligger i.

  Om barn till invandrare finns över representerade är det fortfarande inte ett invandrarproblem, då de inte är invandrare utan produkter av det svenska samhället. Och blir därmed ett samhällsproblem. Innan man närmar sig den verklighet som faktiskt råder kan vi inte ens börja lösa problemen.

  Och att peka finger och kasta paj hjälper inte, för många går inte att ut-/avvisa som SD önskar, då ett svenskt medborgarskap inte går att återkalla. Och även om ett svenskt medborgarskap skulle gå att återkalla skulle ett flertal personer vara statslösa och fortfarande inte gå att ut-/avvisa! Om svenskt medborgarskap skulle gå att återkalla skulle detta även gälla etniska svenskar (eftersom alla ska vara lika inför lagen, för rättssäkerhetens skull), var skulle de eventuellt ut-/avvisas?

  ”Blir så fruktansvärt trött på detta tjafsande, KOLLA UPP ER FAKTA ERA JÄVLA AS – detta gäller SAMTLIGA, oavsett om man tror på Gud, Allah eller den flygande Spagettmaskinen.”’
  Är förövrigt inte det bästa sättet att bli tagen på allvar, uppmana någon till att kolla de fakta du önskar skulle kollas upp eller att föra en saklig och relevant debatt.

  Ny Svensk:
  Islam har länge, i över tusen år varit en stor religion, det är inget nytt fenomen eller en nymodighet.

  Att Sverige skulle hjälpa mer än något annat land i världen kan diskuteras. På vilket sätt då? Genom att ta emot flyktingar? För de flesta flyktingar bor i flyktingläger i sina grannländer i flera år under fruktansvärda förhållanden.
  Invandrare har byggt Sverige till det det är idag! Det är tackvare invandrare Sverige har kunnat bygga upp industrin, servicerelaterade branscher och infrastruktur! När invandrarna som Sverige kom till Sverige, när Sverige rekryterade utomlands (Sverige var i akut behov av denna arbetskraft, och bönade och bad, lockade och förhandlade) blev de, som kom hit för Sveriges skull pga Sveriges behov, ofta behandlade med stor skepticism, om inte rakt ut illa.

  Tacksamheten bör vara ömsesidig, om den ska finnas. Att vara född i ett land som Sverige ger en person andra förutsättningar än andra länder. Det är en slump som avgör att man föds i ett visst land och som barn till föräldrar av en viss etnisk tillhörighet. Att visa tacksamhet för livet, för de förutsättningar vi fått, gäller oss alla.

  Tacksamhet för att Sverige uppfyller eller försöker uppfylla de lagar, regler och förordningar som råder vore fel, det är Sveriges skyldighet, befolkningens rättighet och möjlighet.

  Slutligen, främlingsfientlighet föder främlingsfientlighet! Det gäller alla!
  När man anklagar folkslag på felaktiga grunder blir reaktionen defensiv, och man fokuserar sitt försvar på lika felaktiga grunder. Om svenskar anklagas för att vara rasister och främlingsfientliga som grupp, har man anklagat ett helt folk för en eller ett fåtal individers dåliga beteende, men en hel grupp känner sig anklagade. Detsamma gäller muslimer, om en hel grupp ställs till svars för ett fåtals individers beteende, åsikter och uttalande (som de flesta eller en stor del tar avstånd från), känner sig de anklagade. Den anklagade gruppens försvar blir då felriktat om anklagelsen är fel. Om man klagar på muslimer, istället för de individer som felat, känner gruppen ett behov att försvara islam, vilket oftast görs genom ett fastare grepp om islam och leder till mer konservativ hållning gentemot sin religion. Samma sak gäller svenskar, när de som grupp anklagas för främlingsfientlighet, de månar allt starkare om svenskheten och dess bevarande, precis som när invandrare och barn till invandrare (som pga sitt utseende av allmänheten ses som invandrare) anklagas för diverse saker, blir reaktionen att måna om sitt ursprung starkare.

  Det är helt ok och även bra att värna och föra sitt kulturella arv vidare, men det innebär inte att man måste ta avstånd från andra eller utplåna andra kulturer.

  Vi måste rikta kritiken rätt, för att det ska nå rätt mottagare. Inte förrän då kan kommunikation uppstå, vilket är en förutsättning för att vi ska lyckas lösa problemen och motsättningarna.

 45. ”Många av mina vänner, mina barn, barnens släktingar, mina kollegor och mina bekanta, har varken samma religion, hudfärg eller ursprung som Jimmy Ã…kesson. Lik förbaskat är de Svenskar.
  Och framför allt; de har precis samma människovärde som Ã…kesson. Även om de tillber Allah. ”
  Absolut – men hur får vi muslimerna att se det på samma sätt som vi?
  Det är ju just detta som är själva poängen i hans inlägg. Vi är så förblindade av vad VI TYCKER ÄR SJÄLVKLART att vi inte ens öppnar för möjligheten att andra inte kanske tycker det är självklart.
  Att andra som vissa muslimer inte kan acceptera andra religioner som värda att få finnas kvar. Att vi är otrogna och att det är så fel att det inte kan accepteras.
  Men bara för att vi är SÃ… VANA ATT DET SKA ACCPETERAS så förstår vi inte att det kan finnas en religion som är så annorlunda mot vad vi vant oss vid att DEN INTE KOMMER ATT ACCEPTERA OSS när den vuxit till sig.
  Är det att denna tanke är så skrämmande så att vi helt enkelt flyr den? Vägrar ens tänka tanken att det är möjligt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Mymlan  och Mark Klamberg  och Krohniskt  och Peter Andersson  och tonårsmorsa  och […]

 2. […] » Vi måste lära oss att leva tillsammans och inte hata […]

 3. […] 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, […]

 4. […] 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, […]

 5. […] även SvD, DN, Kent Perssons blogg, Tonårsmorsa, Martins […]

 6. […] värld, Erik Laakso, Fredrik Pettersson, Peter Andersson1, 2, Eva Hillén Ahsltröm, Röda Malmö, Tonårsmorsa * Läs även andra bloggares åsikter om politik, sverigedemokraterna, jimmie åkesson, rasism, […]

 7. […] och utveckling…. …är en naturlig del i denna värld, vi måste lära oss att leva tillsammans och inte hata – oavsett hur mycket Sverige demokraterna vill bromsa […]

 8. […] och utveckling…. …är en naturlig del i denna värld, vi måste lära oss att leva tillsammans och inte hata – oavsett hur mycket Sverige demokraterna vill bromsa […]

 9. […] att jag kände mig kreativ o fylld med energi, kikade jag ut på tonårsmorsans blogg o läste hennes inlägg om Sverigedemokraternas partiledares debattartikel. Underbara tonårsmorsan kallade den ”Vi […]

 10. […] Bloggat: Tonårsmorsa, Andrea Doria, Peter Andersson, Röda Göinge, Röda Lidköping, Borgarmedia: AB1, 2, 3, 4, BLT1, […]