Bloggtips i SD-debatten och antirasistuppropet

Jag måste bara tipsa om några bloggare som har skrivit så bra om detta med debatten om främlingsfientlighet, SD etc.

Det första är Trollhare som skrivit. Jag tycker mycket om det, för att det är skrivet ur en helt annan synvinkel än något annat inlägg jag har läst i debatten:

Det finns annan mat än fläskkött, Jimmie Ã…kesson

Det andra tipset jag vill ge, är skrivet av Emm Aminah. Hennes bidrag är i tre delar, till det här blogguppropet:

1: Mångfald i familjen och samhället. Första inlägget i Internetkampen mot rasism

2: Palestina, integration och invandrare. Andra inlägget i internetkampen mot rasism

3: Tattare, blattar och reinfeldt. Del tre i internetkampen mot rasism

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Bloggtips i SD-debatten och antirasistuppropet

 1. Allvarligt talat svenskar lever i skyddad verkstad.

  Ingen kontakt med v erkligheten varken vardagen eller den politiska.

  det är därför dom behöver satansdyrkande politiker som styr dem

 2. Jimmie Ã…kessons debattartikel innehöll inte hets mot folkgrupp, inte enligt JK i alla fall. Om han hade ansett att den gjorde det så hade han startat en förundersökning direkt, detta sade han igår i flera intervjuver i bl a TV4 igår.

  Men om det skulle bli en utredning om arikeln och JK kommer fram till att det är hets mot folkgrupp så är det inte Jimie Ã…kesson och SD som åker dit på det, utan Aftonbladet och deras chefredaktör Jan Helin. Detta framkom i TV4:s sändning kl.22.00 igår kväll.

  Dessutom var det inte Jimmie Ã…kesson som hade skrivit rubriken som löd ”Muslimerna är vårt största utländska hot”, istället var det Aftonbladet som hade skrivit den bara för att sälja lösnummer.
  Detta framkom nämligen i en artikel i bl a Fria Nyheter tidigare idag. Länken till artikeln finns i det senaste inlägget som jag tidigare skrev i min blogg idag, liksom en länk till en artikel om CMR:s anmälan av artikeln och en länk till en artikel om muslimska kvinnor i Malmö.
  Alla dessa tre länkar finns längst ner i inlägget.

  Om någon är intresserad av att läsa det inlägget så heter det ”Det är Aftonbladet som kan åka dit för hets mot folkgrupp, inte Jimmie Ã…kesson”.

  I inlägget ger jag också min syn på ståhejet kring Jimmie Ã…kessons debattartikel.

  //Karpstryparn

 3. Jimmie Ã…kesson har helt rätt i det han skrev i artikeln, jag ger min syn på det hela i en artikel från tidigare idag som heter ”Det är Aftonbladet som kan åka dit för hets mot folkgrupp, inte Jimmie Ã…kesson”.

  Har även lagt in en länk till Fria Nyheter i det där det finns gott om fakta som stödjer Ã…kessons påståenden, den finns längst ner i inlägget liksom två länkar till CMR:s anmälan och en till en med muslimska kvinnor i Malmö.

  Välkomna att läsa det, om ni vill.

  //Karpstryparn

 4. Malin Svensson: Bra inlägg! Ja, det är mycket som påminner om andra världskrigets Tyskland i dessa uttalanden. Att ondgöra en specifik grupp är alltid illa!

  Mike: Jag tror de flesta svenskar lever i verkligheten, däremot tror jag verkligheten ser oerhört olika ut för olika Svenskar. När det gäller politiker så är det ju trots allt majoriteten som valt in dem. Att de skulle vara satansdyrkare tvivlar jag skarpt på!

  orka: Han har nog full koll på oss alla…! 😉

  Karpstryparn’s Weblog: Nja, det var inte riktigt det JK sa. De sa att det inte var ett självklart fall, men han menade samtidigt att anmälningar troligen skulle göras och att man då skulle se över fallet. Självklart blir det i så fall Aftonbladet som åker dit på det, det har ju Jan Helin redan kommenterat, att de var medvetna om det och beredda att ta risken för att dessa åsikter skulle komma fram. Jag tycker det är bra att de gjorde det, så man kan ta ställning till vad SD faktiskt står i, när de inte lindat in sina föreställningar i bomull.

  martina: Värt att uppmärksammas! 🙂

 5. Det känns som om SD kommer att bli ett av Sveriges största partier, äntligen ett parti som törs kritisera den ohämmade invandringen till Sverige.

  Man är inte rasist om man kritiserar invandringen och dess konsekvenser för sverige, det är däremot odemokratiskt att vägra diskutera en sådan stor fråga och dess konsekvenser, att sedan förska sätta någon sorts ”odjurstämpel” på de som vågar kritisera Sveriges invandrarpolitik är helt sjukt..

  Det är dags för svenskarna att bli mer öppna och även diskutera invandringen, det är en fråga som alla andra..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.