Love is all we need…

Idag segrade kärlek över inskränkthet och hat. Från och med idag får homosexuella gifta sig i kyrkan och det tycker jag är toppen! I mitt tycke skulle det ha skett för länge sen, men bättre sent än aldrig, eller nå ´t…!

All kärlek mellan vuxna som sker frivilligt och inte skadar någon människa borde respekteras. Idag är det inte så. Men det nya beslutet som togs idag ger mig hopp om framtiden. Jag önskar att andra religiösa samfund också hakar på. Ju förr dess bättre!

Särskilt slår jag ett slag för kärleken med den gångna veckan av debatt runt rasism, främlingsfientlighet, skolavgifter, SD och mångkultur! Kärleken behövs mer än någonsin.

Jag tycker också det är sorgligt och tragiskt att några av de artister som, vars musik jag gillar, visar kraftig homofobi. Det tror jag däremot inte att The Beatles gjorde?

Tillägg: HÄR, läs! Ett mycket bra inlägg!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

11 svar på ”Love is all we need…

  1. Tack för dina vackra ord i din blogg! Idag dricker jag och min blivande fru champagne och firar att vår alltför långa förlovning snart är över. Kyrkbröllop har alltid varit målet!

  2. Tycker du att homosexuella ska kunna gifta sig i moskéer och synagogor också? Hur ska man isåfall få dem att ändra sig?

  3. Hur kommer det sig att kyrkan spelar så stor roll i det här sammanhanget? Gifte mig själv borgligt och ser inte att det stört kärlekslivet på minsta sätt. Nej, homovigsel i kyrkan är en något larvig och mycket överdriven symbolfråga som inte har ett skatt med kärlek att göra. Äkta kärleken motiverar sig själv och behöver ingen hjälp på vägen 🙂

  4. Pingback: Homokärlek kontra homofobi « En dag i taget

  5. Jag tycker helt ärligt att det ”räcker” med att homosexuella får gifta sig, att de får ingå äktenskap och inte behöver kalla det för partnerskap. Inte alls så att jag är emot det nej, mer det att jag inte förstår kyrkans del i det hela. Jag förstår inte varför kyrkor ska behöva ”tvingas” viga personer av samma kön när det går emot deras tro. Kyrkan är en del för sig, det är inte en rättighet vi alla har att tillgå. Om en präst verkligen, verkligen inte vill viga ett homosexuellt par eftersom att det strider så pass mycket emot dennes präst, är det då rätt att tvinga den personen? Nej. Däremot all cred för att de nu får gifta sig och har exakt samma rättigheter som vilket annat par som helst. Men jag förstår inte varför det är så viktigt att blanda in kyrkan i det hela! 🙂

  6. Ett steg i rätt riktning! Härligt! Att jag själv ibland kan tycka att alla vigslar borde vara borgerliga för att vara giltiga och att man kan välsingnas i valfritt samfund om man nu så önskar. Men jag är mycket glad över att vi tagit ett stort steg i rätt riktning! Goed zo!

  7. Kärleken är ju det viktigaste på jorden. Allt annat är oväsentligt om det inte finns kärlek. Jag tror inte att John Lennon skulle opponerat sig mot svenska kyrkans beslut om att samkönade par ska få gifta sig i kyrkan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] skrev idag på temat i sitt inlägg all you need is love om att homosexuella nu får gifta sig i kyrkan. Det är bra, ett steg i rätt riktning. Sen […]