Rasismens historia

Idag börjar SR ´s kampanj mot rasism. Jag vill verkligen uppmana varenda person i vårt avlånga land att se den serie på sju avsnitt som börjar ikväll (Onsdag) på SVT 2 klockan 19.30. Då jag har fått möjlighet att förhandstitta på hela serien kan jag verkligen rekommendera den till alla!!

TV-serien heter Välkomna nästan allihopa! Radioserien heter Rasismens Historia.

På UR ´s hemsida; Främlingsfientlighet finns mycket intressant information i denna serie och det finns möjlighet att chatta och att själv dela med sig information om just främlingsfientlighet! Du kan också göra ett test samt se vad de sju kommande TV-avsnitten kommer att handla om.

Lite smakprov från TV-serien kan du se nedan:

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

14 svar på ”Rasismens historia

 1. Ica-Jerry: Nu tror jag knappast du är rätt person att avgöra vart vi hör hemma. Men Sverige är vårt hem och vi trivs bra här!

  Midia: Ja, fast frågan är om det skulle hjälpa?

 2. Pingback: Ett Sverige för oss alla

 3. ”Jag får nästan lust att nita honom..”

  Jaså, varför det? För att han, Jonas, uttrycker en åsikt? Hehe, att blottlägga eran yttrandefrihetsfientlighet är alltid lika enkelt.

  Är ni så emotionellt bräckliga kanske ni inte borde ge er in i debatter ö.h.t., utan stanna kvar i den politiskt korrekta tryggheten. Du ser, ni (”tonårsmorsa” och alla andra lydiga får i detta land) lever i någon slags illusion om att det är NI som är motarbetade och marginaliserade HJÄLTAR, när det i sjävla verket är precis tvärtom. Ni bör också fundera lite på vad det innebär att vara modig respektive feg, då den här ”anti”rasism-bloggbävningen haft temat ”vi måste vara modiga nog att…”

  Jo, verkligen jättemodigt att i princip klona vad 90% av Sveriges befolkning och hela etablissemanget tycker. lol!

  ”Döda fiskar flyter nedströms”

 4. Rickard Melkersson: Någon hjälte-gloria söker jag inte, det jag söker är att ALLA i Sverige ska känna samma rätt till att leva här för den person de är, oavsett ursprung.

  Däremot kräver det förstås ett visst mod att våga ta debatten, då det tyvärr finns mycket hat både för de som har något annat påbrå än det s.k. ”helsvenska”, men också ett hat mot att man debatterar detta.

  Det kanske finns en ”poäng” också med att 90% av befolkningen delar den här åsikten? ”Politisk korrekthet”, som det så fint heter, har ofta en förmåga att vara underskattat!

  ”Lyfter man blicken, ser man inga gränser!”

 5. Hej hej!!

  Har läst vad ni skrivit… jag säger så här att jag är HEL KROAT och jag tycker att det är jätte bra att bo i Sverige och jag älskar detta landet men jag förstår personer som inte tycker om invandrare och blattar eftersom dom inte anpassar sig eller äns vill lära sig svenska utan dom kör sin egna stil lyssnar och tittar på deras egna språk skiter i allt lever på soc och vissa är kriminella jag tycker heller inte att sådana personer ska vara här dom kan väll åka tillbaka om dom inte trivs här.. men hur bra kommer dom ha det i sina egna länder skulle jag vilja veta.

 6. Pingback: UR ´s kampanj mot rasism fortsätter…

 7. Pingback: UR´s kampanj mot rasism fortsätter…

 8. Gabriela: Jag tycker också det är jättebra att bo i Sverige och det tror jag egentligen att de flesta som bor här tycker. De som skiter i allt, har nog inte så bra liv överhuvud taget. Men det gäller som inte bara invandrargrupper, det gäller nog alla grupper…

  fältran: Eller ännu hellre: bort med dig! Eller ett annat tips: Ta en skrivkurs och lär dig stava till VÃ…LDTÄKT, looser!

 9. Fältran/Lappen/What ever…: Kommentarerna kommer inte att publiceras då de inte på något sätt är sakliga eller på annat sätt tillför diskussionen något, utan endast har ansträngt sig för att kränka andra människor!

 10. Pingback: Välkomna nästan allihopa… I have a Dream…

 11. Han kan dra sig på pungen.Han är en jävla nazist.Jag är halvsvensk och hatar honom som in i.Säger att om en Svensk får barn med en invandrare måste också barnet lämna landet trots att de är halvsvenskar.Hur tänker han egentligen och hur tänker de flesta idag? Men detta är mitt hemland och jag måste ändå lämna landet? :S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] lever glädjande nog vidare. Den sprider nya vågor till olika forum. Jag skrev förra veckan om SVT ´s nya tv-serie: Välkomna nästan allihopa. En serie som jag haft förmånen att […]