Vaccinationer, presenter och prutningar

Jai

Igår var det så där lagom stressigt. Jag och Jai (18) träffade först min kompis på stan, med världens sötaste gudson O. Sedan träffade jag min ”extradotter” Hareg som var med Mabou och tillsammans med Jai ´s kompis Emma gick vi och köpte lite presenter vi ska ha med oss till Gambia. Framför allt så vill jag ha något fint med mig till min namne (toma) Fatou och det fann jag. Hon har hunnit bli hela sex år och jag ser verkligen fram emot att få träffa henne.

Mabou ´s prutboll/gris

Vi gick in på Ur&Penn, då vi såg att de hade alla örhängen för 25 kronor och tyckte det var ett bra pris. När vi skulle betala, så såg Mabou en slags lila boll som man kunde klämma på.

Mabou (till kassörskan): Vad kostar den här?

Kassörskan: 20 kronor.

Mabou: Om jag betalar en tia, är det okej då?

Kassörskan skrattar, tjejerna jag har med mig håller på att skämmas ihjäl. Men tro det eller ej, Mabou får bollen för en tia.

Kassörskan: Du är ju så himla charmig!

Mabou: Tack!

Jag hade inte ens en aning om att han visste vad pruta var, men han inte bara visste det, han lyckades också med det!!

Därefter skildes vi åt från min väninna och lilla O och i stället tog vi oss till vaccinationsbyrån. Där skulle vi ta reda på vilka av oss som behövde förnya sprutor och Hareg och Emma skulle ta de vaccinationer man måste ha, då de aldrig tidigare varit i Gambia.

Det visade sig att Mabou var tvungen att få en kompletterande spruta, vilket vi inte var riktigt förberedda på. Framför allt var inte Mabou förberedd och började tokskrika med en panisk röst. Han skrek och skrek och det slutade med att jag och sköterskan fick hålla i honom, medan han fick sin vaccination. Medan allt detta skedde så tittade jag på Emma och Hareg som skulle få två sprutor var och deras ögon blev större och större.

När det så var deras tur så trodde jag nästan att de skulle backa ur. De såg livrädda ut och sa att om det gjorde så där ont, så var det här inget roligt. Nåja, de såg inte så illa åtgångna ut när de väl var färdiga.

Därefter skildes vi åt från Jai och Emma, då de skulle gå och jobba. Jag, Mabou och Hareg gick runt en stund på stan, innan jag hade tid för Mabou hos ögondoktorn. Hans ögon verkade ganska bra, men vi skulle komma tillbaka om ett par månader för en ny undersökning.

När jag väl kom hem, så satte jag igång att skriva en massa krönikor som tog halva natten. Idag är jag dock fit-for-fight igen och nu ska vi åka och storhandla. Min dansprinsessa Vendela kommer att plocka upp mig snart för lite storhandling.

Ikväll ska vi ha en liten minnesceremoni, då det idag är ett år sedan Lamin gick bort.

Dessutom har jag hört ryktas om att det ska bli lite spökfest här hemma i morgon…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Vaccinationer, presenter och prutningar

  1. Mabou prutade nog för att han håller på att spara ihop pengar till den där miljonen du ska få varje dag så att du skaffar den där flodhästen. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.