Halloweenfest med häxor och avhuggna händer (Bildblogg)

Idag skulle Mabou få ha Halloweenfest. Idén kom sig i första hand av att jag känner att Mabou fått hänga på sina kompisars föräldrar och blivit skjutsad lite hit och dit sista tiden, utan att jag haft möjlighet att få ”ge igen”. Så då tänkte jag att han kunde få bjuda dessa två kompisar det i första hand gällde, på en liten Halloweenfest under lovet. Nu visade det sig att båda dessa två kompisar är tjejer och eftersom Mabou inte ville vara ensam kille, så bjöd han med en annan kille också.

Naturligtvis kunde inte storasystrarna låta bli att retas och de ringde runt till sina kompisar och berättade att Mabou skulle ha ”dubbeldejt”, varpå Mabou blev så upprörd att han närapå ställde in hela festen.

Nåja, efter elva bekymmer och åtta bedrövelser, typ, så var det dags att ställa till fest.

Mabou tömde pumpan på alla pumpakärnor, som jag

salt-rostade. De blev väldigt goda.

Pumpan lyste fint när den blev klar

Vi skulle färga kokosen knallröd till chokladbollarna, men misslyckades när det bara blev chockrosa, hur mycket karamellfärg jag än slängde på

Nåja, chockrosa chokladbollar var inte heller fy skam, men de såg inte särskilt blodiga ut, dock. Därför skulle jag piffa till det hela ytterligare och slängde ner en lösnagel i smeten, så gjorde jag en lek av det att den som fick nageln ska få en peng av mig. Men när jag slängt ner den där lös-häxnageln, så kom jag på att någon kunde få den i halsen, så jag försökte hitta den igen, utan att lyckas. Jag gick igenom hela smeten. Men när barnen kom så varnade jag och berättade att de måste äta chokladbollarna försiktigt och att den som hittade häxans nagel skulle få en peng av mig. Problemet är att det fanns så mycket att äta att massor av kokosbollar blev över. Ingen har ännu hittat lösnageln…

The Witch (vars dotter var med på festen) hade skickat med dessa jättecoola muffins. Hon ursäktade sig med att det såg ut som glödlampor och att de var rosa i stället för röda, men jag som just misslyckats med blodröda chokladbollar, såg förstås PRECIS hur blodiga dessa döskallar till muffins var!

Vardagsrumsbordet dukades upp med blodiga chokladbollar, rostade pumpakärnor, kakor, spindelchips, potatisskruvar med råtta i, smågodis och en massa annat smått och gott

Spindeldippen

Köksbordet dukades upp med lite mat, när barnen kom och sedan åts även spöktårtan där

Mabou redo att ta emot gästerna

Ett under att de vågade stanna när de såg värdfolket. Ã… andra sidan var det små skrämmande häxor som var gästerna, så det gick nog på ett ut.

SkräckFatou, lika skräckinjagande som alltid…

I spindelväven hängde både en råtta och ett helt gäng spindlar, måste passeras för att ta sig in i köket

Spöktårtan. Isa gjorde tårtbotten och jag dekorerade spöket

Till allt ätande, måste barnen förstås ha något att dricka, så jag slängde i två avhuggna händer i sockerdrickabålen, en var fortfarande ganska blodig, men vad gör man inte för att liva upp stämningen?

Mellan allt ätande och drickande så lekte vi en hel del. Det var en massa roliga spöklekar och till sist men inte minst så berättade vi förstås spökhistorier medan vi snaskade godis. Sedan fick barnen leta upp gömda påsar med godis och ballonger och sånt. Det var dock inte fågel, fisk och mitt emellan, utan de fick naturligtvis leta på höjderna fladdermus, spindel och råtta. Men påsarna hittade de i alla fall.

Behöver jag säga att Mabou var asnöjd?

Lite tips om du planerar en Halloweenfest:

Sju Spökliga Festdetaljer

Tips på roliga Halloween-lekar

Chokladbollsspöke

Gör Busiga Spindlar till Halloween

Massor av roliga Halloweentips och andra tips också, för den delen! (Bl.a. hur du Halloweensminkar ditt barn till ett läskigt spöke!)

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

14 svar på ”Halloweenfest med häxor och avhuggna händer (Bildblogg)

 1. Vilken fin fest du hade ordnat!
  PrinsessHäxan var också supernöjd när hon kom hem, och hon fick igång spökhistorieberättandet här *blodet droppar, blodet droppar…*

  Om jag hittar en häxnagel i någon av de chokladbollar Prinsessan fick med sig hem, får jag en peng då… 😉

 2. Yvonne: Ja, det finns massor av roliga tips om man tänker lite kreativt eller letar tips på nätet! 🙂

  Cel ´Dara: Ja, fast jag tror jag hade lika kul som ungarna. Fyra stycken var en perfekt kombination!

  theWitch: Haha… Vad kul att de gillade det. Pengen för nageln gäller alla som äter bollarna…! 😀 Jag ångrade faktiskt tilltaget efteråt, då jag knappt vågade släppa ungarna med blicken när de åt bollarna… Tänk om någon skulle få en i halsen… Det är alltså inget tips jag ger… Men f-n jag hittade ju inte nageln när jag ångrat mig…! Blodet droppar var när Mabou började berätta så läskiga saker så den andra häxan var nära gråten, då var jag tvungen att ge spökhistorierna en roligare twist på slutet, så de ska kunna sova i natt… Haha… Som sagt, jag hade nog minst lika kul som ungarna! 😀

 3. Ville bara skriva en rad, jag läser allt du skriver men jag är en av de där smygarna, som sällan kommenterar. Det ber jag om ursäkt för! Men jag gillar verkligen din blogg, den är nog en av de mest ärliga jag läst. Respekt till dig, som kan få en jättepublik av att verkligen beskriva ditt och ungarnas liv. Det känns ju som om man känner dig, eller andra som man följer en längre tid. Cool fest du ordnat! JAg behöver knappast fråga om barnen hade kul…. Kram! Från en svensk som numera bor i USA.

 4. Wow! vilken läskig fest.Jättefint o coolt! Den skulle jag viljat gått på… Kan du inte fixa en liknande för mammor som har barnasinnet kvar? 🙂

 5. Ã…hhh avhuggna händer hade vi också på sonens tid.
  Ha en glad halloween önskar vi i östergötland. Kram Gullan

 6. Ã…h va roligt med en spökfest. Till nästa fest kan jag rekomendera att man får till den riktiga blodröda färgen genom att ha i några droppar gul karamellfärg. Så nu vet du vad som måste göras nästa år =)
  Trevlig Helg!

 7. Pingback: Ett hjärtligt besök

 8. Pingback: Helgen i bilder Del: 3 Bubbelbad och Kärlek

 9. Hahaha, hittade nageln 😉
  Hit med min peng nu då…
  Nej, men som sagt, Lillprinsessan
  var nöjd med det hela och allt var helt ok 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Halloweenfest med häxor och avhuggna händer (Bildblogg) […]

 2. […] Halloweenfest med häxor och avhuggna händer (Bildblogg) Senaste kommentarer Helgen i bilder Del: 3 Bubbelbad och Kärlek om När barnen är borta, dansar mamma på bordet…Helgen i bilder Del: 3 Bubbelbad och Kärlek om Att dela en dag av minnenFrogprincess om Helgen i Bilder Del:2 KrogshowGun om Ett hjärtligt besökGun om Helgen i Bilder Del:2 Krogshow Arkiverat Välj månad november 2009  (3) oktober 2009  (64) september 2009  (98) augusti 2009  (128) juli 2009  (76) juni 2009  (66) maj 2009  (90) april 2009  (67) mars 2009  (78) februari 2009  (80) januari 2009  (78) december 2008  (83) november 2008  (80) oktober 2008  (64) september 2008  (63) augusti 2008  (78) juli 2008  (63) juni 2008  (83) maj 2008  (65) april 2008  (73) mars 2008  (75) februari 2008  (72) januari 2008  (69) december 2007  (57) november 2007  (60) oktober 2007  (54) september 2007  (55) augusti 2007  (66) juli 2007  (73) juni 2007  (60) maj 2007  (50) april 2007  (47) mars 2007  (59) februari 2007  (60) januari 2007  (48) december 2006  (50) november 2006  (69) oktober 2006  (92) september 2006  (109) augusti 2006  (79) juli 2006  (110) juni 2006  (60) maj 2006  (56) april 2006  (58) mars 2006  (26) februari 2006  (36) januari 2006  (41) december 2005  (37) november 2005  (30) oktober 2005  (66) september 2005  (56) augusti 2005  (29) juli 2005  (24) juni 2005  (24) januari 1970  (26) Meta […]