Ett hjärtligt besök

Jimmy, Mabou och Isatou i Torsdags. Mabou var så lycklig över att träffa Jimmy igen efter så lång tid och jag kände en lättnad över att se honom sitta i min soffa igen!

Den gångna veckan har det varit mycket glädje i sorgen. Förra året vid den här tiden kände jag bara sorg, sorg, sorg. Från Augusti 2008 fram till vårkanten så hade vår familj en mycket tung tid. Jag delade med mig på bloggen en hel del av det.

Det fanns en del ljuspunkter också, men på något underligt vis så försvann en del av glädjen i skuggan av all sorg.

De två specifika tyngsta sakerna som skedde var att först Lamin, min f.d. make gick bort efter en tid med obotlig cancer. Strax därefter gick min väninna Helené bort. (10:e December) När Helené gick bort så var hon den person utanför familjen som jag hade mest kontakt med och hon var en av mina tre närmsta vänner.

I Torsdags, när jag som bäst höll på att förbereda Mabou ´s Halloweenfest, kom så Helenés son; Jimmy på besök.

Vi pratade en hel del. Bland annat om mina upplevelser med fjärilar. Jag berättade också om att jag var så glad att Helenés blogg hade återskapats.

Jimmy blev förvånad. Han kände inte till att bloggen hade återskapats, trots att jag mailat honom en hel del om detta. Han ursäktade sig med att han nog hade en hel del olästa mail…

Hur som helst så blev Jimmy så otroligt glad över det här med bloggen. Han upprepade sin tacksamhet massor av gånger och att det var det här Helené ville. Han sa att han mått så dåligt över att de hade ”missat” hela den här grejen med bloggen och att den sedan stängdes ner!

Jimmy sa flera gånger att han var så glad över att han kommit, att vi hunnit prata, att han tyckte han fick så många klarheter. Han berättade att han hållit på att bli tokig hela sommaren på fjärilar som jagat honom i lägenheten och ”stalkat honom”, men inte relaterat det till sin mamma.

Han berättade också att han förlorat så mycket inspiration till musiken när Helené gick bort, då det var hon som stöttade honom i det och gav honom energi och ideér samtidigt som hon hjälpte till så mycket med allt praktiskt!

Jag kände att jag, trots att jag inte insett det innan, faktiskt gav Jimmy en del svar på frågor han behövde höra, att jag gav honom en större bild av hans mamma än han kanske förmått se själv. Jag önskar verkligen att dessa svar, så småningom kan ge Jimmy den ro och den energi han behöver för att återuppta sitt musikengagemang.

Jimmy och Next 3 ´s bidrag i den Svenska uttagningen av Melodifestivalen 2009

Intervju med Next 3 inför Malodifestivalen

Urdrag ur ett DETTA blogginlägg:

”Jag vill tacka Per Gustafsson som överlåtit domänen till Helenés efterlevande.

De senaste dagarna har följande personer jobbat hårt för att återskapa Helenés blogg:

Jocke Jardenberg

Tobias Karlsson

Thord Daniel Hedengren

Jonathan Sulo

Simon Sundén

David Hall

Patrik Fältström

Anders Thoresson

och till sist, men inte minst Sofia Mirjamsdotter själv, som gjorde detta möjligt!!

Jag är er evigt tacksam och jag är övertygad om att Helené ler stort i sin himmel. Jag vet att Helenés vilja var att hennes blogg skulle finnas kvar för oss efterlevande.”

Ã…terigen: TACK till er som gjorde detta möjligt!!

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Ett hjärtligt besök

  1. Nu grinar jag nästan, har vägrat att ta bort Helenés blogg, mailadress osv i min dator.Vilket jobb dom gjort, wow!Och via Jimmy har jag fått en mailvän i Thailand, hamnade hos mig eftersom jag skrev om Next 3 i ett blogginlägg och hon trodde det var Jimmys.Hon hade hört grabbarna och sökte honom. Hälsa så gott,

    Vb

  2. Jag blev väldigt rörd av det här inlägget. Vad jobbigt ni haf haft. Jag har aldrig varit inne på Helens blogg, men blir ändå glad när jag får höra att hon nu har sin blogg kvar som hon ville, och detta med hennes son och fjärilarna är så gripande.
    Nu ska jag kolla in Helens blogg. Kram

  3. Pingback: Helgen i bilder Del: 3 Bubbelbad och Kärlek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.