Boktips; Mig äger ingen!

Ljudboken Mig äger ingen av Åsa Linderborg (Uppläsare Katarina Ewerlöf, min favvo) var oerhört givande. Jag skrev nyligen om hur mycket minnen som väcktes i mig när jag läste Jonas Gardells; En komikers uppväxt, det gjorde även den här boken, fast på ett helt annat sätt. I boken Mig äger ingen, blir jag påmind om politiken på 70-talet och utsattheten ett barn kan känna i sin familj.

Jag rekommenderar boken varmt och hoppas att den kan väcka minnen hos andra, särskilt 60- och 70-talisterna, även om grundhistorien är både väldigt tragisk men ändå kärleksfylld. På samma gång. Allt var inte bättre förr, men visst är det härligt att minnas och få sig en nostalgitripp i bokform?!

Jag ger boken fyra av fem Tonårsmorsor:

Tonårsmorsa Tonårsmorsa TonårsmorsaTonårsmorsaTonårsmorsa

Fler boktips och inspiration om böcker kan du få på Boktipset!

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Boktips; Mig äger ingen!

  1. Man förvånas över att Ã…sa Linderborg kom så långt som hon kom, med tanke på uppväxten. Jag såg inte så mycket nostalgi i boken, jag såg rätt mycket misär. Men en bra bok är det!

  2. Tofflan: Den handlar nog lite om vilken uppväxt man själv har haft. Rent politiskt kände jag nostalgi. Men jag kände även misären, som du nämner. Oavsett så var det en riktigt bra bok!

  3. Den får också många ”Gullor” av mig. Jag läste den och Svinalängorna efter varandra. Om du inte läst Svinalängorna kan jag rekommendera den.
    Samt boken av Jenny Lexhed, Det räcker inte med kärlek, finns i pocket. Handlar om hennes kamp för sin son. Mycket bra! Ha det gött!! Kram Gullan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.