Ett Sverige för oss alla

Antirasism-kampanjen lever glädjande nog vidare. Den sprider nya vågor till olika forum. Jag skrev förra veckan om SVT ´s nya tv-serie: Välkomna nästan allihopa. En serie som jag haft förmånen att förhandstitta på och jag kan säga att jag sett den mer än en gång, då jag tycker att en den var värd att se om, då man ofta hittar nya infallsvinklar på ett bra program när man ser om det.

I serien ingår också en radioserie; Rasismens Historia.

På Onsdag går avsnitt nummer två i tv-serien och om du missade avsnitt ett; När förlät vi Bert Karlsson så kan du se det HÄR!

Jag rekommenderar er verkligen att följa den här serien. Idag publiceras en text jag skrivit för UR ´s räkning, för den här kampanjen; Ett Sverige för oss alla! Den publiceras på den särskilda hemsida; Främlingsfientlighet, som man skapat för den här kampanjen.

Sammanfattning av intressanta länkar i Serien:

Välkomna nästan allihopa (TV-serien)

Rasismens Historia (Radioserien)

Ett Sverige för oss alla (min text)

UR ´s hemsida: Främlingsfientlighet

Intervjuer om rasism (bemöt rasism!)

Människor berättar

Fakta

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

11 svar på ”Ett Sverige för oss alla

 1. Ärligt talat, säg bara som det är. Du tycker att du och din familj är FINARE än alla andra, icke-mångkulturella, familjer.

  Eller hur?

  Hela ”Ett Sverige för oss alla”-snacket är isåfall HYPOCRISY och du vet det!

  Mångkulturen är elitistisk, totalitär och framförallt svenskfientlig!

  Mvh

 2. Melinda: Jag har egentligen alltid varit engagerad i dessa frågor på olika nivåer, även om det är först nu jag börjar dela med mig av det i bloggen! Roligt att du uppskattar det!

  Rickard Melkersson: Du kan inte ana hur fel du har. Jag anser absolut inte att jag och min familj är finare än någon annan familj. Däremot vägrar jag att bli betraktad som ”andra klassens medborgare” på grund av vår mångkultur. Jag anser också att mångkultur berikar människor.

  Jag har tidigare skrivit om just denna kritik om att man skulle vara svensk-fientlig för att man är för mångkultur, men jag upprepar det igen: jag tror inte man kan ha en bra och helt positiv inställning till mångkultur och invandrare om man inte först och främst älskar sig själv, sitt urprung och sin kultur, även om jag vet att det är ett favoritargument hos er som inte gillar mångkultur.

 3. Min uppfattning är att du ljuger, om inte annat så för dig själv åtminstone.

  Jag har ju sett vad du har skrivit tidigare i bloggen, bl.a. något om en äldre kvinnas blogg och ”hennes underbara mångkulturella familj”, och liknande. Min poäng är att de subtila budskapen i sådana här sammanhang doftar ”high horses”-attityd och arrogant exklusivitet. Detta blandat med en oerhörd politisk korrekthet/kulturmarxism (Feminism, HBT och mångkultur).

  Sen angående det här ”hat föder självhat”-resonemanget du är inne på, så anser jag att du har rätt. De flesta av oss främlingsfientliga tror jag hatar sig själva, sina liv och det mesta runtomkring dem. Jag skriver detta – som måhända kan betraktas som kontraproduktivt – då jag innerst inne tror att det stämmer, och jag anser att ärlighet är en dygd. Dock så kan man ju också säga att ”raseri föder kreativitet”, eller som Bakunin sa; ”Lusten att förstöra är också en skapande lust”

  Mvh en rasist.

 4. Rickard Melkersson: Nu känns det inte jätteviktigt för mig huruvida du tror att jag ljuger, det viktiga är att jag själv vet var jag står och att mina närstående som betyder något för mig, vet det.

  Jag känner inte alls igen mina ord i ”hennes underbara mångkulturella familj”, men jag anser att många familjer; Iranska familjer, Svenska familjer, mångkulturella familjer etc. är fantastiska familjer!

  För mig är Politisk korrekthet inget jag strävar efter, men med tanke på de flesta tillfällen något använt det uttrycket för att kritisera, så måste jag säga att jag nog känner att Politisk Korrekthet är undervärderat. Inte alltid, men många gånger i alla fall.

  Jag tror inte att min familj ÄR en bättre familj för att vi lever i en mångkultur, men jag tror att vi MÃ…R bättre än många familjer som går runt och avskyr eller hatar mångkultur, då jag ju själv ser vad mycket positivt den har gett mig och min familj personligen!

  Trist om det stämmer med ert självhat för jag tror att de som förlorar allra mest på det är ni själva och ingen annan!

 5. Pingback: UR ´s kampanj mot rasism fortsätter…

 6. Pingback: UR´s kampanj mot rasism fortsätter…

 7. Pingback: Sen sammanfattning av 2009 Del 4

 8. Pingback: Välkomna nästan allihopa… I have a Dream…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Ett Sverige för oss alla […]

 2. […] Ett Sverige för oss alla […]

 3. […] Jag medverkade i UR ´s antirasistkampanj: Rasismens Historia. […]

 4. […] Ett Sverige för oss alla […]