Nå, vilka är tillräckligt svenska, Åkesson?

Dagens bästa text fann jag i Aftonbladet. Det är en debattartikel av en 20-årig kvinna från Iran. Artikeln är ett svar till Jimmy Åkesson, eller är den en fråga? Ruggigt välskriven är den dessutom och med några få ändringar i texten, så skulle den nästan ha kunnat vara skriven av mig, som Svensk 28-årig kvinna som också älskar Sverige!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Nå, vilka är tillräckligt svenska, Åkesson?

 1. Illwill: Det är extremt, extremt sällan som jag inte publicerar en kommentar!! Som du säkert förstår skulle jag aldrig drömma om att publicera din kommentar som bara har ett syfte och det är att kränka mig, mina barn och mina läsare. Du får hitta ett annat forum att spy galla i…

 2. Man är inte svensk bara för att man är en svensk medborgare. Svensk är man om man är etniskt svensk, hur svårt ska det vara att begripa egentligen?

  Men denna ”F.A.” lipar ju bara, på sedvanligt sätt. Ett hyyckleri manifesteras, ett hyckleri som PK-folk som du, Fatou, antagligen förbiser eftersom ni inte tänker rationellt. Nej då, det är sååå mycket enklare att tänka emotionellt. Hur kan (och får) det ö.h.t. existera sådana människor. Men angående hyckleriet, så låt mig exemplifiera, hon skriver:

  ”…Får jag stötta mina landsmän i Iran när de kämpar för frihet medan omvärlden ser på i tystnad?…”

  Jaha ja, beskåda, hyckleriet och dubbelmoralen åskådliggörs väldigt tydligt (som alltid).

  Hon lipar alltså för att hon inte ses som tillräckligt svensk, och frågar om hon får stötta SINA landsmän i IRAN.

  Hon tror att hon är ett offer, men vad hon gör (och menar) är ju att det är okej identifiera sig med sina landsmän och därmed understryka att hon är delaktig i någon slags kollektiv identitet ((läs: iranier) för kom inte och säg att en viting som jag hux flux skulle betraktas som iranie om jag hade bott i Iran ett tag) som exkluderar bl.a. svenskar. Samtidigt förvägrar hon alltså oss svenskar exakt samma sak, för det är ju rasistiskt.
  JÄVLA fräckt alltså.

  Håller du med?

  Mvh

 3. ”Samtidigt förvägrar hon alltså oss svenskar exakt samma sak, för det är ju isåfall rasistiskt.”

  För att betona: Om ni inte ser denna dubbelmoral, så måste ni ju vara komplett jävla blinda alltså.

  Mvh

 4. Rickard Melkersson: För det första så ser jag ingen som ”lipar”, utan jag ser en ung kvinna som vill lämna sin åsikt i debatten, för det andra så ser jag här det jag tror vara den största olikheten mellan oss, för att inte slå på stora trumman och säga mellan rasister och antirasister:

  För dig är det svart/vitt. Antingen är man Svensk eller inte. Antingen är man bra eller dålig.

  För mig är världen nästan helt uteslutande en massa gråzoner och svart/vitt finns knappt. Man kan känna sig som Svensk och ändå i vissa lägen känna sig som Iranier, Sydafrikan, Norrman, what ever.

  Man kan vara bra och dålig på samma gång, faktum är att i min värld är de flesta bra och dåliga människor. D.v.s. ingen är fullkomlig eller perfekt, men alla gör sitt bästa för att vara en god medmänniska, dock har vi våra brister.

  I väldigt många länder betraktas man som det landets nationalitet när man har fått medborgarskap i det landet, även om man har ett annat ursprung från början.

  Min erfarenhet är också att de flesta vars föräldrar invandrat till Sverige har svårt att känna acceptans som Svensk i Sverige och de tillfällen de känner sig som mest svenska är faktiskt när de besöker sina föräldrars hemländer eller besöker/bosätter sig i andra länder utomlands. Det är ju lite ironiskt…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.