En natt i paradiset (bildinlägg)

Igår skrev jag om att jag var långt borta. Så långt var det inte. Bara en timme från Uppsala, men det var i alla fall för långt borta för en kram till barnen. Allt är relativt. Vi var på Söderfors Herrgård med jobbet och hade planeringsdagar.

Det var mycket jobb. Snacka jobb, föreläsningar, grupparbeten. Det roliga med att ha det på det här viset, när man åker i väg är att man hinner prata klart och inte är mitt uppe i en massa andra saker och det är också skönt att kunna diskutera jobbgrejer med de som vet vad man pratar om.

Det andra trevliga är att man inte är inne i yrkesrollen när man åker iväg utan kan vara en blandning av privat och kollega på samma gång. Sedan är det väl aldrig helt fel med god mat och att komma hemifrån någon dag…

Jag bjuder på lite bilder, även om de kanske inte är jätteintressanta för er som inte varit med…

Utsikten var toppen

Herrgårdsbyggnaden

Här var min säng och jag kan lova att jag sov ruggigt gott i natt. Faktiskt bättre än jag sovit på länge.

Jag älskar såna små flaskor man får när man sover på hotell och liknande…

Jag…

…på väg till…

…trerättersmiddagen i herrgården

Efterrätten

På kvällen satt vi vid öppna spisen och berättade spökhistorier och festade loss lite. Det var helt rätt miljö och årstid för spökisar kan jag lova… (Alla sov tydligen inte lika gott och ostört som mig)

Sedan var det bara att knalla iväg till rummet. Jag hade turen att få bo i huset som hette Paradiset.

Efter att ha spenderat en natt i paradiset, så var det här den första synen som mötte mig på morgonen, på väg till frukostbuffén. Snö, snö, snö…

Vackert men kyligt

Dagen fortsatte med mer jobbgrejer och en svanfamilj gled förbi i det kalla vattnet

Jag hade riktigt trevligt och skönt, men sticker inte under stolen med att det var riktigt mysigt att få komma hem igen också. Borta bra men hemma bäst…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

11 svar på ”En natt i paradiset (bildinlägg)

 1. Verkar som att du hade en riktigt mysig vistelse på
  det där stället/hotellet. Är avundsjuk på dig på hotell-
  frukosten , som är bland det bästa jag vet, och för snön.
  Vi verkar ha svårt för att få snön att vilja besöka oss nere
  i skåne ..

  Vill nämna också att du har en väldigt härlig blogg! 🙂
  mvh Abby

 2. Ã…h, så mysigt! Min arbetsplats har ”inte råd” med sånt längre : ( Vi brukar annars åka varje höst och det brukar vara såå skönt. Jag som älskar frukost passar på att njuta i fulla drag! Sista åren har vi varit där det finns pool, att simma före frukost gör på nåt vis att det känns helt okej att VRÄKA i sej.
  Tur för mig att jag har något annat att se fram emot inom en snar framtid.
  Kram

 3. Jag köpte ett romantik-paket till min sambo i 30-årspresent där förra året. Det var helt ljuvligt. Vi åt femrätters, drack skumpa, sov i svit, tog snöiga promenader, drack te vid öppna spisen.
  Nu kom alla minnen tillbaks igen när jag såg dina bilder, det var i slutet på november vi var där förra året och det såg ut som en Astrid Lindgren-film med all snö då.

  Dock var vi lite besvikna på frukosten. Man måste ju gnälla lite också 😉
  Det passade på att spöka i matsalen under första kvällen också. En tekanna i silver som stod på en hylla flög rakt genom rummet helt plötsligt. Personalen meddelade oss att dom inte direkt var förvånade, det hände tydligen sånt mest hela tiden där 🙂

  Kul att du hade det mysigt, hoppas du slapp få en tekanna i skallen eller liknande!

 4. Låter som om du haft det rikitgt härligt, ibland måste man verkligen bara få njuta! Träffade du på några spöken då? Har hört en massa spökhistorier som kommer därifrån..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.