Ny chatt-stund och svar på den förra

Jag tänkte hålla en ny liten chatt-stund idag mellan klockan 13.00-14.00. Varmt välkomna att lägga till mig på msn, på tonarsmorsa@live.se Ni kan chatta om precis vad som helst. Politik, barn, religion, tonåringar, böcker, vänskap eller precis vad som helst. Ni får också ställa frågor om ni har några sådana.

Jag hade faktiskt en liten chatt-stund som jag inte hade för-annonserat härom kvällen, när jag inte kunde sova och vi hade många intressanta diskussioner. Jag fick också en hel del frågor. Här är några av dem:

Kan du något språk i Gambia?

Wollof förstår jag alla samtalsämnen folk pratar, även om jag inte förstår varje ord, men jag är ganska blyg att prata själv.

Mandinka förstår jag ingenting, i stort sett. Kan dock räkna till 100 och förstår några väldigt enkla ord, men inga samtalsämnen eller liknande.

Aku förstår jag det mesta av, men kan inte prata det.

Övriga språk kan jag inte alls.

Du verkar alltid så förstående för andra människor i bloggen. Är du det på riktigt också, eller är det bara för att du inte vill stöta dig med andra människor?

Jag tror jag har ganska stor förståelse för andra människor. Jag försöker också skilja på person och sak. Jag kan tycka att en människa har ganska korkade åsikter, men inser att det inte behöver vara en ”dålig” människa för det. Jag tror också att det kan vara lättare att ha förståelse för andra människors situation om man själv har gått igenom en del i sitt liv. Jag låtsas inte för att inte stöta mig med andra människor, däremot tycker jag inte att man behöver skriva allt man tänker i en blogg, men att skriva sånt man kan stå för, det tycker jag är viktigt. Jag försöker att inte döma människor, även om jag naturligtvis gör det ändå ibland.

Hur gammal var du första gången du besökte Gambia?

Det var den 17:e Mars 1986 och jag hade nyligen fyllt 15 år. Det förändrade mitt liv för alltid!

Finns det något ordspråk eller visdomsord som du försöker leva efter?

”Lyfter man blicken-ser man inga gränser”

”Behandla andra som du själv vill bli behandlad”

”Where there ´s a will-there ´s always a way”

”Den som är utan skuld kan kasta första stenen”

Det finns massor som jag ofta försöker tänka på och leva efter.

Vilket är ditt längsta förhållande?

9 år.

Kan du laga Gambiansk mat?

Ja, de flesta av de vanligaste rätterna, såsom:

Domoda, Benachin, Yassa, Chu, White Benachin. Dock är det sällan jag lagar Gambiansk mat nu för tiden, så jag är osäker på hur välsmakande dessa rätter skulle bli om jag provade nu…

Tidigare chattar:


bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Ny chatt-stund och svar på den förra

 1. Tack tack! Far se om jag lyckas bunta ihop natt vettigt 🙂

  Dubai ar harligt 🙂 Trivs riktigt bra har. Nar var du har? Gjorde du nagot speciellt eller var det bara semester? 🙂

 2. Therese: Jag var där för några år sedan och åkte för att kolla in om det gick att importera kläder och sånt därifrån, kombinerat med lite semester. Jag hade det toppen, men planerna om importering fullföljdes aldrig. Dock så shoppade jag massor till mig och barnen! 🙂

 3. Jag försöker leva efter mottot ”Behandla andra som du själv vill bli behandlad”
  Man blir klokare och visare med åldern, eller är det att man får mer med sig i livet?? Jag vet inte, men jag gillar livet här och nu.
  Kraam Gullan

 4. hej, jag vill bara säga att jag är från Gambia. halvt.
  min mamma är svensk och min pappa är från gambia!!
  jag ska åka till gambia om exakt 25 dagar. det ska bli jätte kul.
  första gången var jag 5 månader 😛
  det va min första resa

  jag länktar så mycke till den 7 december

 5. Du har en underbart skön blogg! Roligt att du har sånt stort intresse för Gambia och t.o.m kan delar av språken och maten!Jag längtar dit som fan! Sist jag var där var det för mitt projektarbete till skolan förra året,men visst blev det semester ändå.. Ska dit nu i december igen och ska stanna ett tag hade jag tänkt 😀 Längtar så! Planerat någon resa dit nu snart kanske ?

 6. Pingback: Chatta med mig i morgon förmiddag

 7. Pingback: Efterfrågad läsarchatt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] tidigare chattar kan du läsa HÄR! Publicerad under […]

 2. […] min resa till Gambia, så brukade jag ha en liten chattstund ibland på msn, som jag oftast förannonserade i bloggen. Jag hade nästan glömt bort det, när jag […]