Dagens ICA

Är på ICA med Mabou (och nej, jag är inte sponsrad av ICA, även om jag tycker att jag borde bli det snart 😉 ).

I kväll ska jag och Mabou fira att jag har inte mindre än SJU veckors semester (det känns som jag har ett helt liv framför mig!) och dessutom har jag fått tag på en biljett till Isa till Gambia, så nu kan HELA familjen göra sitt livs första utlandssemester(!!) och vi har bestämt oss för att fira med chips, läsk och dip. Ungefär när vi är vid läsken kommer Läskansvarige fram till oss:

Läskansvarige: Jag läste din blogg!

Jag: Ja och jag läste din kommentar!

Läskansvarige *pekar mot läskhyllan*: Kolla! Det kommer ny cola i morgon!

Jag (noterar att det står tre paket kvar): Ja, men det är ju inte slut än och det har det inte varit sedan du blev läskansvarig.

Läskansvarig: Nej, men de som var ansvariga för läsken tidigare hade så många andra ansvar och just de här måste man beställa manuellt…

Mabou väljer en läsk (pommac) och och vi går mot dippen.

Jag (högt för mig själv): Det är synd att de inte har dippen Ranch här, som de har på Gränby, för den dippen är mycket godare än de som de har här… Det är nästan så de borde ha en dipansvarig.

Mabou: Men det kanske de har?

Jag: Njae, det tror jag inte…

Nästan vid kassorna springer vi på Läskansvarige igen.

Mabou: Ursäkta! Vet du vem som är dippansvarig här?

Läskansvarige *skrattande*: Nej, det vet jag inte…

Mabou: För mamma undrar, för det vore bra om ni köpte in dippen som heter Ranch, den är mycket godare än de som ni har!

Läskansvarige börjar genast anteckna (trots att han står med jackan på och uppenbart har slutat jobbet och är på väg hem!). Det skulle inte förvåna mig om jag hittar dipen Ranch på ”min” ICA snart.

P.S. Härom veckan frågade Mabou en annan som jobbar på ”min” ICA efter tomtebloss, men de hade inte fått in dem än. Medan vi stod och diskuterade läsk idag, så kom han fram till Mabou med tomtebloss i handen: ”Var det inte du som ville ha tomtebloss?” Mabou ´s lycka är gjord. Så nu ska vi fira med tomtebloss, chips och dip! Vad ska man med karlar till, när ens ICA-handlare kan göra en salig av lycka? D.S.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

22 svar på ”Dagens ICA

 1. Vad glad jag blir för er skull!!!

  Grattis till välförtjänt semester o än mer grattis till Isas biljett 🙂

  Till läskansvarige på Fatous ICA: Dags o fundera på om ni inte borde sponsra henne med lite cola framöver 😉 Kanske som en välkommen hem gåva då hon är åter från Gambia

 2. Ha det kul i Gambia! Jag måste erkänna att jag också gärna skulle vilja byta detta mörker mot lite ljus och värme. Visst är du rädd om huden nu? Så du inte blir bränd. Man läser ju så mycket om Malingt Melanom nu. Skönt för dig att få med dig barnen. Hoppas på en massa fina bilder i bloggen framöver 🙂

  Vi har också en sådan ICA butik där man kan få önska sig saker och det mesta blir uppfyllt…som ostsalami i delikatessen och tortellini i pastahyllan på 90-talet. Och Valios filbunke, Mämmiä (finsk påskrätt som äts med gräddmjölk) och mycket annat har de tagit in i butiken.

 3. Monica Ceesay: Ja, jag är så glad att jag saknar ord! 🙂 Roligt!

  Görel: Tack! Ja, visst har ICA lite att fundera på?!

  Mysan: Ja, det blir verkligen toppen!!

  Svarten: 😉 Tack!

  Marion: Ja, då åker vi nog hem med det plan som ni kommer med, gissar jag! Vad härligt att stanna över jul!

  Britt: Ja, jag ska vara rädd om mig. Jag har rätt bra pigment, men gillar inte att ligga i solen och sola, men brukar ändå få en del färg på mig!

  Visst är det toppen med ICA-handlare som är där för sina kunder?!

  Carina: Ja, det blir verkligen toppen!! Tack! Hoppas du får en fin helg! ♥

 4. Vad kul att hela familjen kan åka!! Verkligen glad för er skull! Ha det jättesuper bra så kanske vi ses när vi kommer dit, vi åker nog från Dakar efter Tobaski eller strax innan jul.. Kram.

 5. O.: Ja, det ska bli toppen, verkligen! Hoppas ni kommer, det skulle vara jättekul att ses där. Jag börjar smått fundera på om alla som läser min blogg är i Gambia eller ska dit nu under December? Haha… Vi hade planerat att åka till Dakar om vi skulle ha stannat längre, nu blev det inte så, så det får bli en annan gång. Jag tänker inte åka ner och bara STRESSA i alla fall, nu när jag äntligen kommer iväg! Du, har du skaffat klippkort till Afrika, du? 😉 ♥

  Cel ´Dara: Ja, det är så kul att jag knappt sover om nätterna längre…! TACK! Kram! ♥

 6. Klippkort hahaha!! Ja, det kan man nog säga… vi var i gambia en snabbis när vi kom men det ska bli roligt att få stanna längre och umgås med familj och vänner! Syyynd att ni inte kommer hit till dakar, det hade varit trevligt! men som sagt, vi ses nog inna di gambia!! Have a safe flight!!!!

 7. Ã…h vad glad jag blir att höra att ni ska få åka ALLIHOP!!! Ibland kan en liten sak i någon av mina vänners liv sitta som in liten liten tagg i mig, och det här var på sätt och vis en liten liten yttepyttig tagg i mig: det var lite synd att ni inte kunde åka alla-allihop. Och det är så skönt när de där taggarna löses upp eller faller bort!

 8. Så himla roligt att ni kan komma iväg hela familjen!! Jag behöver väl inte säga till dig att njuta av dina 7 veckors semester? 😉

  Sen borde väl varje Ica med självaktning ha en dippansvarig? 😀

 9. Jätteroligt för er att komma iväg tillsammans! Och eftersom jag handlar på samma Ica kan jag bara hålla med, de är verkligen suveräna!

 10. Hanna: Ja, jag är så otroligt glad och lättad över att det löste sig till slut. Jag ska erkänna att det kostat några sömnlösa nätter…! 🙂 Vad kul att vi äntligen träffades idag, men jag hoppas vi hinner snacka lite mer nästa gång! Kram! ♥

  Yvonne: Tack, det värmer att höra, för jag känner själv att det är vår tur nu, på något vis…

  Självklart borde alla ha en dippansvarig! Eller hur?!! 😀

  Ewa: Ja, det känns väldigt bra. ”Vår” ICA är verkligen suveräna!! ♥

 11. Ja, det var roligt, och det blir nog lite mer tid för prat på torsdag. Du vet att du gärna får ta med Mabou om det funkar bäst för er, va? Välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.