Min kloka vän säger kloka saker i TV

När jag började skriva om UR ´s kampanj mot Rasism, meddelade min vän Vivi mig om att hon och hennes son Aron skulle vara med i serien i två av avsnitten. Jag, som redan hade sett hela TV-serien Välkomna nästan allihopa, funderade på hur jag lyckats missa dem? Så jag såg om. Hela serien. Två gånger till.

Meddelade min väninna att jag inte såg henne. Då förklarade hon att det inte var i den serien, utan ”Rasismens Historia”. Kollade runt på UR ´s hemsida och hittade Radioserien ”Rasismens Historia”

Lyssnade igenom den. Hela serien. Två gånger. Utan att höra min vän eller hennes son…

Igår såg jag och Mabou av en tillfällighet en annan TV-serie i satsningen och DÄR dök både min väninna och sonen upp! 😀 Skam den som ger sig, liksom!

Hur som helst var programmet jättebra och min vän som är etnolog uttalar sig så klokt som bara hon kan. Det var en studiodebatt efteråt där Vivi också medverkade, som jag tyvärr inte finner på nätet, men om du vill se själva programmet så kolla här: Rasismens Historia: Vad kostar ett människoliv?

Tillägg 1:Efter att ha läst Svartens inlägg i samma ämne, så lyckas jag hitta hans klipp att lägga upp direkt:

Tillägg 2: Jag har nämnt Vivi en gång tidigare i min blogg, men då handlade det om hår!

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Min kloka vän säger kloka saker i TV

 1. Programmet tar upp rasism och orättvisor som slaveri om jag förstått saken rätt?

  Kommer de ge en grundlig historiebeskrivning av Araberna och islams användadet av slavar? något som pågått i över 3000 år, och fortfarande pågår.

  Det kan kan kankse vara värt att nämna, kankse inte så högt, men så människor försåt att slaveriet inte är ngt påfund från Europa.

 2. Pingback: UR ´s Kampanj fortsätter…

 3. Pingback: UR´s Kampanj fortsätter…

 4. Pingback: Välkomna nästan allihopa… I have a Dream…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] om UR ´s kampanj har jag skrivit HÄR och HÄR! På hemsidan kan du hitta både frågor, svar, tester, programmen, länktips, insändare, […]

 2. […] om UR´s kampanj har jag skrivit HÄR och HÄR! På hemsidan kan du hitta både frågor, svar, tester, programmen, länktips, insändare, […]

 3. […] Min vän Vivi medverkade också i den här satsningen HÄR! […]