Boktips; Himmel och Helvete Mord i Knutby

Himmel och Helvete – Mord i Knutby, är titeln på Terese Christiansson ´s bok om just mordet i Knutby, om rättegångarna och även om de personer som figurerade som mest i media.

Dikten som överträffade verkligheten, har historien beskrivits som.

Jag får en känsla i boken av att författaren verkligen försökt finna bakgrund till den hemska tragedi som skedde och att hon på ett uppriktigt sätt skildrar att det här handlar om i första hand två personer som utförde vansinnesdåd, men att man inte kan klandra församlingen i sig för det som skedde, förutom möjligen naivitet och det är knappast något brott. Jag får också känslan av att hon till viss del försöker skildra det media-drev som drabbat människor i närhet av den/de det egentligen gäller och jag finner även att hon skildrar en konkret kritik mot detta.

För övrigt kom det kanske inte fram så mycket ”nytt” i boken, eftersom det här är en av de allra mest uppmärksammade hädelserna i Sverige i modern tid. Då är det svårt att plocka fram nya fakta, då allt har blivit omskrivet flera gånger om i media redan. Däremot kanske man får komma vissa av medlemmarna något närmare i boken. Men framför allt får man en sammantagen väl berättad historia och jag tycker att boken är klart läsvärd.

HÄR kan du beställa boken billigt och även läsa mer om innehållet!

Boken får fyra av fem Tonårsmorsor av mig:

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

Fler boktips och inspiration om böcker kan du få på Boktipset!

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Boktips; Himmel och Helvete Mord i Knutby

  1. ja, den e jättebra!!! hemsk så klart men bra.
    en av de få böcker jag har sträckläst, jag läser så långsamt men avsatte en hel helg bara för att komma igång kunde inte släppa den… nu var det länge sen jag läste den köpte den när den släpptes

  2. Katinka på http://www.farmorsbloggen.se: Ja, jag brukar ju tipsa om böcker jag läst, det är kul att se även vad andra tycker om böckerna. Men det är också kul att kunna gå tillbaka själv och se vad man faktiskt tyckte precis när man läst ut dem. Jag brukar inte skriva egna recensioner, utan länkar oftast till andras som jag instämmer i.

    Mysan: Ja, den var faktiskt riktigt bra! Ruggig historia, särskilt som man vet att det ofattbara i den, faktiskt har skett!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.