Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Dagens Mabou

 1. Haha… störtskön!!!

  Min äldsta pojk är lite sådär… Han har nog växt upp för tätt ihop med sin syster…

  Värt trettio spänn kan jag nog hålla med om att det var!!!

  =)

  Ha en go kväll önskar en nästantonårsmamma med sex vilda barn!

 2. Hej!

  Jag tänkte bara fråga hur det kommer sig att du tycker det är värt att betala 30kr för ett blogginlägg på internet istället för att ge det till ditt barn som kanske ska på en utflykt? Eftersom du påpekade i artikeln förut att kostnader som 20-30kr är mycket. Det har väl kanske med prioritering att göra, jag vet inte. / En undrande Lina

 3. Marie Miafia Gustavsson: Ja, han är verkligen skojig! Jag tror också han kommer att gå långt. Kram!

  Shannara: Ja, jag tror också att det påverkar när man lever nära tjejer, men jag tycker det är jättekul! 🙂

  Lina: Nu vill jag gärna att du citerar, eller hänvisar, vart EXAKT jag skrivit att JAG tycker att kostnader på 20-30 kronor är för mycket? Jag ska hjälpa dig på traven, här är en sökning på skolavgifter i min blogg:

  http://fatou.se/?s=skolavgifter&search=

  I ett av de allra senaste inläggen jag skrivit (http://fatou.se/2009/10/23/skolfoton-foraldrafika-och-hostpromenad/) i just den här saken, så står det uttryckligen:

  ”Idag har jag skickat iväg honom till skolan med matsäck, då de ska besöka kortfilmsfestivalen. Ännu ett billigt sätt för barnen att få göra saker?

  Ja, det tycker jag absolut! Min kritik i frågan handlar inte om att jag inte har råd att skicka en matsäck med mina barn eller att vi inte har råd att betala en tjuga för fika. Jag tror de flesta har förstått det, som läst mina inlägg, även om en hel del inte vill förstå.

  Jag tycker det är ett toppen tillfälle för föräldrar att få träffa både varandra och att få besöka barnen på skolan! Dessutom är det ett väldigt billigt sätt de allra flesta gånger. Jag är dessutom inte dummare än att jag inser att det ligger mycket organisation och jobb runt att ordna en föräldrafika. Till exempel i de fall när det står föräldrar och bakar till detta. Jobbet har naturligtvis också ett värde!

  Jag tycker också att man kommer “billigt undan” med att endast skicka med en matsäck, när barnen får gå på kortfilmsfestival, vilket naturligtvis också fyller ett större syfte.

  Att ha barn kostar (believe me!!) och ska man vara uppriktig så finns det knappast något man hellre spenderar pengar på, än sina barn. Så känner jag i alla fall. Jag handlar hellre kläder till Mabou, än till mig själv. Det får mig att känna en större tillfredsställelse. Jag går aldrig ut på krogen och dricker inte heller alkohol. Det är i och för sig ingen direkt uppoffring, men precis som de allra flesta föräldrar är det klart att jag uppoffrar en massa saker för mina barn och precis som de flesta föräldrar är det man själv som har ansvaret för sina barn!

  Det jag vill är att väcka debatt i frågan då jag dels anser att det faktiskt strider mot lagen att ta ut en massa extra utgifter, sedan ska jag inte sticka under stolen med att när mina döttrar var små så var det väldigt tufft, särskilt med de lite mer kostsamma grejerna, såsom friluftsdagar där de skulle åka skidor, skridskor eller till jul- och sommaravslutningar.

  Men jag tycker det är viktigt att debatten förs och även om jag själv inte har några problem idag att få fram en matsäck för en femtilapp, eller en föräldrafika för en tjuga, så vet jag, av egen erfarenhet och för att jag har varit i kontakt med många, många föräldrar som det här faktiskt är ett problem för!”

  När jag ovan skrev: ”Jag tror de flesta har förstått det, som läst mina inlägg, även om en hel del inte vill förstå.”

  Då är det sådana som DIG, Lina, som jag menar. Folk som läser, men ändå inte tar in. Folk som inte VILL fatta, för att du redan gjort dig en annan bild! Tyvärr är jag ledsen att meddela dig att den bilden inte stämmer!

  Jag är skitless på sådana som dig, som felsöker, kritiserar, för att själv göra sig lite bättre. Jag lovar dig att om du vill felsöka i min blogg, så kommer du finna massor av ”fel” då jag aldrig utgett mig för att vara en perfekt människa, utan har en massa fel och brister, som jag dessutom ofta delar med mig av. Skulle du själv klara samma granskning?

  LÄS OM, LÄS RÄTT!! Så slipper jag ödsla tid på att svara på fler IQ-fiskmås-kommentarer från dig. Eller hur kommer det sig att du minns debatten om skolavgifter men inte vad jag faktiskt skrev?
  /En som idag är trött på såna som dig!

  Zandrah (Cel’Dara): Ja, han har sina ljusa stunder! 🙂 Kan inte mer än instämma i din kommentar till Lina. Det var liksom inte ens det debatten handlade om…

 4. Eh…
  ”Jag tänkte bara fråga hur det kommer sig att du tycker det är värt att betala 30kr för ett blogginlägg på internet istället för att ge det till ditt barn som kanske ska på en utflykt?”

  Vad då istället för att ge det till ditt barn? Det var väl barnet som fick pengarna?

 5. Maria: Precis! Det är fortfarande till mitt barn! Men det som förvånar mig mest är att man (Lina) går in i någons blogg och påstår att man inte vill ge sitt barn 30 spänn till en utflykt!! Snacka om att skapa sig egna sanningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.