Svinvaccin, fönsterputs och utvecklingssamtal

Igår hade jag utvecklingssamtal för Mabou (7). Det gick jättebra! Han är en flitig kille som är ivrig att lära sig. Som dock, inte helt förvånande, gärna pratar… Jag tycker jag känner igen det där… Nu är det inte det första utvecklingssamtalet med den unge herrn som avlöper fint.

Jag går alltid med en klump i magen till mina barns utvecklingssamtal. Jag har tidigare skrivit några rader om mitt absolut värsta utvecklingssamtal i historien:

Utvecklingssamtal del:2

Förtydligande

Så här långt efteråt, kanske jag kan avslöja att det var Binta (20) som var chauffören, utan körkort!

Nåja, på gott humör var vi efteråt. Vi mötte upp Isa (16) och drog ner till stan för att göra kompletterande vaccinationer. Mabou var mycket nöjd med att slippa denna gång. Tills vi kom på att vi skulle passa på att vaccinera oss mot svininfluensan på samma gång. Han totalvägrade. Och när jag skulle börja övertala honom så sa läkaren att han inte hade tid med det… Så tyvärr blev Mabou inte vaccinerad, men jag och Isa blev det i alla fall. På kvällen ångrade han sig, men det var så dags då… Nu har ju jag troligen redan haft den, men jag tänkte att den kanske kan komma tillbaka och det känns som det var rätt att vaccinera mig, när jag ändå höll på med sprutor och grejer… Idag rapporteras det första dödsfallet i Sverige från vaccinet, men jag kände mig inte särskilt orolig. Lite öm i armen är jag dock idag. Isa blev lite sämre. Hon har varit ganska dålig i dag, men jag hoppas det är som för de flesta jag talat med som vaccinerat sig, att de blev dålig i en dag, men sedan okej igen.

Därefter så gick vi och shoppade typ de sista presenterna vi ska ha med oss när vi reser. Det känns toppen att ha avklarat det mesta inför resan nu.

Sedan åkte vi hem och packade till Mabou som åker till sin pappa idag.

Idag har jag (tro det eller ej) börjat tvätta fönster. Tro nu inte att jag är en sån där superflitig morsa som alltid står med rena fönster. Tvärt om, faktiskt. Av vattnet att döma så var det inte igår och inte ens förra året som jag tvättade fönster… Det behövdes verkligen, med andra ord!!

Jag tänker att eftersom jag har semester nu och en hel del tid över, så hinner jag ägna mig åt lite sånt jag annars sällan hinner med. Dessutom kommer vi ju hem från Gambia bara någon dag innan jul, så jag vill gärna lämna hemmet i så gott skick som möjligt. Det är skönt att komma hem till ett välstädat hem. Det blir för övrigt en lugn jul för oss och inte mycket till firande. Men lite knäck och julpynt ska vi nog ha i alla fall… Därför vill jag lämna hemmet i gott skick, så jag bara kan luta mig tillbaka och njuta när jag kommer hem…

Eftersom jag köpte mitt livs första julgardiner i fjol, så är jag även lite sugen på att hänga upp dem.

Nej, nu måste jag fortsätta med min fönstertvätt! See ya ´!

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”Svinvaccin, fönsterputs och utvecklingssamtal

 1. Jag har planerat att lämna huset i välstädat skick, är tveksam till om det kommer vara det när sonen ”tagit hand” om det i en vecka… Jag är en elak mor, som sagt att eftersom han har lite egen inkomst får han sköta sin egen matsedel när jag är på resa, både inköp och tillagning. Inga färdiga märkta matlådor i frysen!
  Spagetti och ketchup har han listat ut är både billigt och enkelt. Ja,ja, han överlever nog!

 2. Hej! Hamnade på din blogg när jag sökte om Gambia 🙂
  Jag är sugen på att åka dit i mars med en polare.
  Har många frågor men de jag tänker på först är hur mycket fickpengar tycker du man ska ha med?
  Sen vad har ni tagit för vaccin?
  Vi har kollat på ett hotell som heter Cape point som ser super mysigt ut.
  Kom gärna med tips 🙂

  Mvh Jennie

 3. Skönt i alla fall att du har ledigt lite innan ni åker plus att det är ledighet kvar när ni kommer hem. Det är alltid skönt att få undan saker och ting utan alltför mycket stress! Skönt för er att komma hem sen och slänga er ner i sofforna, äta knäck och titta på julgardiner! 😀
  (Mitt hem vet inte vad julgardiner är, det har bara sett grannar som har sånt! 😉 )

 4. Här har vi inte fått börja ta vaccinet än. Det blir till att köa nästa vecka. De vaccinerar riskgrupper än.

  Smart att passa på att putsa fönster nu när det är varmt. Jag bör nog också göra det. Ser att vi i Luleå får kallt redan på lördag. Vem vet hur kallt det blir hos dig i slutet av december.

 5. LiLo: Ja, ytterligare ett skäl till att det känns bra att ha med sig ALLA barnen! Tycker det var en bra idé och det är nog bra att de får lära sig! Fler billiga tips: Pasta, pastasås, nudlar, blodpuddig (om man äter det) gröt i olika former och massor av ägg kan användas till det mesta… Vi ses! 🙂

  Jennie: Det tycker jag är en bra idé, eftersom jag är väldigt förtjust i Gambia själv. De vaccinationer som rekommenderas är: Gula Febern och Hepatit A samt Malariaprofylax. Gula febern räcker i 10 år och om man tar om Hepatiten en andra gång (inom en viss tid, antar jag) så räcker även den i 10 år. Fickpengar är jättesvårt att säga. Man kan leva otroligt billigt i Gambia, samtidigt som man kanske vill unna sig lite extra när man är på semester. Sedan beror det ju på om man vill passa på att sy upp kläder, eller köpa med sig färdiga hem o.s.v. Men, som sagt, det är billigt att leva där. Nu är det så många år sedan jag besökte Cape Point, men jag vet att det var ett fint hotell i början av 90-talet. Men vågar inte säga hur det är nu. Fler tips kan du säkert finna under fliken ”Om Gambia” högst upp i min blogg, annars är du välkommen att fråga på!

  Yvonne: Ja, eller hur? När jag kommer hem, kanske lite nedslagen av att resan redan är över, så har jag i alla fall mina rena fönster och fina julgardiner att titta på och njuta av! 🙂

  Tobbe: Tack! 😀

  Britt: De erbjöd sig faktiskt bara sådär… när vi ändå var där och vaccinerade oss mot annat! Ja, det är nog bra att ta allt det där nu, när det fortfarande är milt väder! 🙂

 6. Har läst din blogg ett tag, och vill säga tack för trevlig läsning:) Ska själv till Gambia för andra gången i år (!?) och ser jättemycket fram emot det. Två frågor, om du har tid…
  1, Firar du Tobaski? och i så fall hur?(hoppas det inte är för privat fråga, jag är inte religös själv, så jag vet inte om jag trampar i klaveret här)
  2, Kan du wolof? och vet du om det finns nåt’ OK dictionary man kan köpa?
  OK, det var 3 frågor igentligen..

 7. Nilla: Vad roligt att du uppskattar det jag skriver. Vad kul att du har möjlighet att resa till Gambia igen, det låter som om du gillar Gambia lika mycket som mig?!

  Jag svarar gärna på frågor i min blogg och är inte särskilt känslig på vilka frågor jag får. Däremot så finns det några få frågor som känns för privata. Man får naturligtvis fråga vad man vill, men det finns tre frågor som jag tycker är för privata för att diskutera i min blogg. Jag har skrivit om dem här:

  http://fatou.se/2009/05/29/ett-klargorande-en-gang-for-alla/

  Jag var ganska irriterad när jag skrev det, som du kanske ser, men det beror inte i första hand på de frågor jag fått, utan mest för hur personen i fråga ”krävde svar” av mig!

  Nåja, till dina frågor (som alltså INTE kändes för privata):

  1. Ja, vi firar Tobaski (Eid), men inte varje år. I år ska vi inte fira det, eftersom Mabou ska fira det med sin pappa och jag ska resa bort över helgen.

  2. Den frågan har jag nyligen svarat på, i denna länk:
  http://fatou.se/2009/11/12/ny-chatt-stund-och-svar-pa-den-forra/

  (Första frågan i inlägget)

  3. Nej, det vet jag tyvärr inte. Men jag vet att det går att finna sidor på nätet. Själv fick jag ett häfte när jag var väldigt ung med mycket ord på Wollof/Svenska. Dessutom skaffade jag en egen tjock skrivbok, där jag skrev in alla ord som jag lärde mig och meningar. Det var bra hjälp för mig att komma igång i alla fall! Lycka till med lärandet! Kommer vi att vara i Gambia samtidigt, tro?

 8. Ja, vi är kanske där samtidigt :),( jag åker över jul och nyår).
  Jag var i Gambia (och en liten tripp till Senegal) första gången i juli detta år, och det var en upplevelse över mina förväntningar, verkligen. Nu är jag kanske inte en världsvan resenär precis, har aldrig tidigare varit utanför Europa.
  Lyssnade på ditt radiokåseri idag, och förstår precis ditt dilemma (fnittrar fortfarande). Har själv en dotter i övre tonåren, och hon packar för månfärd även om det gäller tre dagar.
  Jag är helt övertygad om att ni får en underbar semester.

 9. Nilla: Tyvärr, då åker vi nog hem med det plan som ni kommer med, misstänker jag… Jag tror du får det ännu bättre nu, för om du var där i Juli så gissar jag att det var regnperiod. Hoppas du får en toppen resa! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.