Att släppa taget… om bloggen…?

Jag har funderat ett tag. Inte så jättelänge, men ett tag nu. Jag har sagt i flera intervjuer att jag kommer att fortsätta blogga så länge det är roligt.

Det är fortfarande roligt att blogga, men jag känner ändå att jag tappar en viss gnista och entusiasm för just den här bloggen.

Först tänkte jag att det bara var en svacka, som alla bloggare har ibland. Eller som vi bloggare ofta säger: ”Bloggtorka”. Men sedan insåg jag att det här kändes annorlunda. En bloggtorka har för mig oftast varit att jag velat skriva, men inte kommit på något ämne att skriva om för tillfället. Att jag inte haft några nya blogg-uppslag. Så känns det inte den här gången. Jag har hela huvudet fullt av blogguppslag, men saknar lust att skriva ner det.

Jag känner mig rätt less på ”konceptet Tonårsmorsa”.

Kanske kommer jag att få nya krafter och ny energi när jag kommer hem från min resa? Jag vet inte. Just nu känns det inte så…

Mina tankar går så här:

Vid årsskiftet vill jag göra något av följande:

 • Fortsätta bloggen Tonårsmorsa, på samma vis som tidigare, fast med ny energi.
 • Starta en helt ny blogg, från scratch och fortsätta blogga. Antingen på samma nivå som nu, eller helt enkelt en blogg som jag bara uppdaterar ibland.
 • Sluta blogga helt.

Det finns ingen bitterhet i det här och det finns inga beslut. Det är fria tankar i mitt huvud. Om Gambia kommer jag definitivt att blogga. Antingen under resan eller så när jag kommer hem. Troligen både och. Dels för att jag länge har lovat det, men också för att det är mycket med den här resan som jag vill dela med mig av, plus att jag vill ha det bevarat i skrift.

Jag älskar verkligen det skrivna ordet och jag älskar verkligen den kraft det har.

Kanske är det här bara en svacka, fast i annan form. Jag känner mig rätt trött och less på det mesta just nu och kanske, kanske är det just den här resan som får allt att vända?

Nej, som sagt, jag har ingen aning just nu. Det enda beslut jag tagit är att jag inte kommer ta några beslut förrän efter resan och jag kommer inte att sluta blogga förrän tidigast till Nyår, OM jag slutar. Allt i framtiden är ett oskrivet kort.

För att blogga, ska det vara roligt att blogga och jag tycker fortfarande, som sagt var, att det är roligt. Men just nu känns det inte fullt lika roligt.

Jag har också flera nya skrivprojekt på gång, men det behöver i och för sig inte utesluta bloggen. Kanske bara att uppdateringarna kommer bli färre? Eller så kommer jag helt enkelt inte kunna låta bli att blogga, helt enkelt för att det faktiskt är förbaskat kul! 🙂

Well, bara tiden kan utvisa… Än så länge får ni stå ut med mig i alla fall! 😉

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

16 svar på ”Att släppa taget… om bloggen…?

 1. Ibland måste man riva det gamla för att kunna bygga nytt. Rent egoistiskt så hoppas jag givetvis att du fortsätter blogga, jag skulle sakna dig om du slutade.

  Kram!

 2. Veronika: Ja, där sa du nog något! Skönt att någon skulle sakna mig. Det vore ju oerhört trist att ha lagt ner ENORMT mycket tid på bloggen under 4 ½ år och sedan skulle ingen sakna en om man slutade. Haha… Men det roliga med bloggande är ju att det alltid finns andra bloggar att läsa! Nåja, inga beslut är tagna, så vi får se…! Kram! ♥

  Gun: Jo och kanske är det ”paus nog” att resa bort några veckor? Kanske kommer den där pirrande glädjen och inspirationen som jag saknar just nu, tillbaka av sig själv. Sånt har absolut hänt förr! Kanske en ny-start är allt som krävs? Som sagt, vi får se. Men än är jag kvar ett tag till! Kram! ♥

 3. Precis så där känner jag också just nu. För tillfället blir det bara några korta meningar hos mig. Jag känner också att jag har en del uppslag men kommer liksom inte till skott. Jag har redan en annan blogg som är mer anonym, men den är inte heller så händelserik just nu. Har också haft tankar om att börja på nytt, renodla mer, men det är svårt. Hoppas iaf att du fortsätter på nåt sätt! Kram o ha det så bra på resan om vi inte ”hörs” innan dess 🙂

 4. Du har varit / är ett stöd och en inspirationskälla för mig.
  Av dina alternativ så hoppas jag att du kommer att välja ett där du på nåt sätt kommer att fortsätta skriva / radioprata / debattera!
  Du representerar ”vanligt folk” och gör det på ditt eget sätt.
  Med intelligens och humor som motvikt till Sverigedemokrater som gärna vill representera ”vanligt folk” men saknar dessa egenskaper.
  Ha en trevlig resa!

 5. Kanske blir det som så att du är fulladdad på nytt av blogginspiration när du kommer hem igen från resan.
  Låt tiden utvisa hur det blir…

  Kram Gunilla

 6. Jag hoppas du orkar fortsätta. Men det ska ju vara kul att blogga, som du skriver. För anars blir ju bloggen en energitjuv som dränerar en istället för att tillföra energi åt en. Du kanske har svaret efter Gambia?

 7. Förstår hur du känner det….Vi är iaf mååååånga som skulle sakna dej här så hoppas inte du försvinner ur bloggvärlden…..:(
  Ha en underbar resa / Kram

 8. Jag hoppas i alla fall att du bestämmer dig för att fortsätta blogga, på ett eller annat vis. Annars kommer det kännas himla tomt tycker jag!
  Kram på dig

 9. Säg som det är, du vill hellre spela FarmVille i stället.
  😉

  Jag tror att det ligger mycket i det som Veronica skriver i första kommentaren.
  ”Ibland måste man riva det gamla för att bygga nytt”
  Kanske är det dags för dig att riva lite i det gamla för att kunna bygga något nytt.

  En ny blogg.
  En ny domän.
  Ett nytt utseende.
  En ny inspiration.

  Kanske är det så.
  Kanske inte.

  Hur du än väljer så måste det kännas roligt.
  Det är i alla fall det som till sist är det viktigaste.
  Det ska vara kul.
  😀

 10. Bitte: ja, lite sådär tänker jag också. Men ”renodla” kommer jag nog inte klara. Jag tvivlar på att jag inte skulle fortsätta på något sätt alls, faktiskt. Men, som sagt, inga beslut är tagna ännu… Kram! ♥

  mariebrima: Tack, vilka fina ord, jag blir riktigt rörd, faktiskt. Det är alltid kul att höra att man någonstans gör skillnad. För någon. Kram! ♥

  Toni: Tack, era ord värmer helt klart. Kanske ”taggar” de mig också till att fortsätta. Vi får se hur det blir, men som sagt, jag är inte så säker på att det är bloggandet jag tröttnat på. Det kan också vara formen i denna blogg, eller att jag bara allmänt känner mig lite små-less just nu! 🙂

  Gunilla: Så kan det absolut bli! Det är därför jag inte vill ta några beslut alls just nu. Jag låter tiden utvisa… Kram!

  Britt: Precis! Det ska kännas bra. Jag vet inte varför det inte gör det just nu, men jag hoppas suget kommer tillbaka, för jag gillar ju verkligen att blogga, men jag misstänker att det kanske blir en ny blogg…

  Inna: Tack! Jag skulle nog sakna er för mycket också, för att hålla mig från bloggvärlden helt, misstänker jag. Men kanske att jag byter form, blogg?

  Era kommentarer värmer mycket i alla fall och jag undrar om inte bara det ger mig lite motivation, inspiration och blogglädje tillbaka? 😀 Kanske att jag bara behöver lite uppfräschning ändå?

  Zandrah: Tack för era fina ord, det gör mig glad och ger mig lite ny energi! Tack! Vi låter tiden utvisa…

  Eva: Haha, precis! FarmVille tar VÄLDIGT mycket tid från mig just nu. Fatta att jag hunnit allt det jag skrivit om idag:

  http://fatou.se/2009/12/04/borjar-narma-mig-slutet/

  PLUS att jag hunnit ta hand om en hel FARM!! I ´m fantastic, somehow! 😀

  Jo, jag tänker mig en ny domän, nytt utseende, uppdateringar som inte ”hänger med” i min blogg längre…! Ja, det är mycket att fundera över.

  Jag tycker det är roligt att blogga fortfarande, men jag känner inte längre samma, innerliga glädje längre, när jag kommer in i min blogg eller skrollar bland mina inlägg. Men vi får se. Det lutar trots allt åt att jag fortsätter här ett tag och sedan byter blogg, men fortsätter i alla fall…! Kram! ♥

 11. NEJ, snälla sluta inte, kommer att sakna dig massor, vilket många med mig kommer att göra också!!!

  Samla nu krafter och fyll på med inspiration i solen i Gambia!

  Fast jag vet precis vad du menar, och det verkar i år, just nu vara genomgående i bloggvärlden. Har sett samma tendenser till ”lesshet” hos många! Jag tycker vi skyller på Anna Anka, mörkret och regnet. Jag hoppas verkligen inte att du slutar, du sprider ljus och glädje till många (men jag förstår att du måste fylla på depåerna i samma takt).

  Många kramar

 12. Maria M: Som sagt, era kommentarer ger mig definitivt lite mersmak för bloggandet igen! Jag börjar tvivla på att jag kommer att kunna släppa bloggandet. Men något nytt känns i alla fall just nu som en nödvändighet. I alla fall inom någon/några månader, högst…! Jag ska absolut hämta, sol, glädje, kraft och energi i Gambia, det brukar jag göra! Varma kramar till dig och återigen:

  Tack alla för fina kommentarer. ♥♥♥

 13. Pingback: Ingen mer tonårsmorsa.se? « Barakaffe.nu – Sveriges Bloggtidning

 14. Hm, efter att ha blogget – via olika bloggscript, numera ligger alla(?) på egna domänen dock sedan hösten 2005 – så känns det ibland som du skriver – hjärnan är full av olika blogginlägg och jag har dem helt klara för mig, ser dem tom framför mig med bilder och allt. Jo, bilderna finns tom – dock en anpassade för scriptet än… Men, kommer de alltid på pränt? nä… inte så ofta som jag känner att jag skulle vilja. Det händer för mycket i mitt liv, eller så händer inte det som SKA hända – energin finns inte till annat än att irra i labyrinter samt att slåss mot väderkvarnarna. Någon påstod att jag var negativ, nä – bara helt enkelt var jag krasst konstaterande om hur livet är för vissa. Man halkar inte alltid omkring på ett bananskal, tyvärr. Eller, då är ju livet för enkelt?
  Må så grankott… kramis…
  ngn som funderar också – samt även ska hon blogga om ett visst ämne eller ska hon hoppa det… kan det tolkas fel, eller gör jag det inte rättvisa. Var går gränsen för vad man lämnar ut – eller berättar… Inte farligt för någon, inte mig heller – men väldigt många vill bara läsa blaha och inte något om verkligheten… Fast – vem läser min blogg numera???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Vi på redaktionen håller alla våra tummar för att Fatou hittar tillbaka till sitt bloggande och vill ni läsa hela blogginlägget från tonarsmorsa.se så kan ni göra det här. […]