Börjar närma mig slutet… eller början…

En av typ 10-15 tvättkorgar som jag har tvättat denna vecka…

Jag tror knappt det är sant, men trots att jag hjälpte min pappa flyttstäda förra helgen, så har jag lyckats med att göra detta denna vecka:

 • Rensa bokhyllan (den var inte nådig)
 • Rensat alla köksbänkarna
 • Torkat av alla köksluckorna
 • Skrubbat diskbänken
 • Skurat spisen
 • Tvättat vardagsrumsfönsterna
 • Tvättat köksfönsterna
 • Tvättat köksgardinerna + strukit julgardinerna och hängt upp dem
 • Städat kökshyllorna
 • Gjort en hel del ”vanlig” städning
 • Rengjort mikron
 • Tvättat alla mattor i hela huset (förutom vardagsrumsmattan)
 • Tvättat sofföverdragen och alla filtar
 • Storstädat hela Mabou ´s rum, samt rensat ut en hel säck med leksaker därifrån
 • Rengjort köksfläkten och allt kakel i köket
 • Tvättat högvis med tvätt
 • Varit på Radion och spelat in nya krönikor
 • Varit på jobbet och fyllt i en massa papper, ätit lunch där och talat om för mina kollegor hur mycket de saknar mig!! (Jo, de höll med! 😉 )
 • Isa har städat kylskåpet och ett skafferi

Kvar att göra:

 • Rensa byrån i mitt sovrum
 • Storstäda hela sovrummet, hallen uppe och båda badrummen
 • Stryka och packa alla mina och Mabou ´s grejer
 • Tvätta de kläder som är kvar
 • Byta sängkläder i alla sängarna och tvätta de som ligger i nu

Den främsta anledningen till att jag hunnit allt detta, är framför allt för att jag vaknar klockan 04 varje natt och inte kan somna om, oavsett hur sent jag lagt mig. Det har också varit ett bra sätt att fördriva tiden på, att städa, när jag hade huvudet fullt av en massa tankar. Särskilt som jag kommer hem två dagar före julafton och då kommer att komma hem till ett nystädat hem. Det känns skitbra. Min största oro är hur jag ska lyckas hålla hemmet något så när snyggt över helgen.

I morgon ska jag iväg på julfest med jobbet. Det blir jättekul, hoppas jag. Jag älskar en hel del delikatesser på julbordet, så jag hoppas och tror att jag ska bli mätt och glad. Sedan är det inte helt fel att gå på julfest och parta lite med kollegorna precis innan resan!

Det är skönt att börja skönja slutet på den här storstädningen, samtidigt som jag vet att den avslutas med att planet lyfter och vår resa kan börja…

Barnens mamma HAR tydligen jobbat här. Hela denna vecka…!

Det roligaste med hela den här städningen var att Binta (20) som sovit hemma i två nätter, för att hon jobbat här i Uppsala, sa i dag på dagen (när hon behagade kliva upp, vi brukar för övrigt mötas i trappan där vid fyra-snåret på morgonen. Hon på väg i säng och jag på väg att kliva upp) när jag sa att det kändes så skönt att ha fått så mycket gjort i veckan:

Binta: Mycket? Meeh, du har ju bara rensat bokhyllan och torkat av skåpluckorna…

Nog för att jag är emot våld, men ibland förtjänar de en smäll de där uppkäftiga snorungarna…! 😉

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Börjar närma mig slutet… eller början…

 1. Du har verkligen inte legat på latsidan! Tänk så skönt när ni kommer hem sen att allt liksom är klart och så kan du ägna tiden åt att fira jul tillsammans med familjen och smälta er resa!
  Hoppas du får en kanonkväll på julfesten imorgon! 🙂

 2. Pingback: Uff… (Litet klagoinlägg på diverse) « Tofflan – en tragisk komedi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] väntar jordens strykhög. Har ju, liksom ”alla andra” bloggare (typ Kvast-Hilda, Tonårsmorsa, Lyxpiraya och Fästmön) tvättat en massa (ÄR tvätta sånt vi bloggare gör när vi inte […]