Mitt vanliga liv

S6301376

Nu kan det verka som om jag använt den här senaste veckan sedan jag kom hem från Gambia till att bara sitta och drömma mig tillbaka. Det är dock ganska långt ifrån sanningen.

Jag kom ju hem på min födelsedag den 22:a December och jag vägrade helt enkelt att fira den. Framför allt för att allt skulle kännas tamt i jämförelse med det jag upplevt de senaste två veckorna. Men 39 år fyllde jag ändå. Med eller utan firande!

Hur som helst, vi tog det ganska lugnt när vi kom hem. Julafton firade jag med båda mina föräldrar och alla mina fyra barn, plus min extradotter. Det var så lugnt som en jul bara kan bli.

Vi käkade en del god julmat, åt knäck och öppnade lite få julklappar. Så få har det aldrig blivit och det känns helt okej, eftersom vi kommit överens om det innan resan.

På annandagen kom brorsan hit med sin sambo och deras två barn. Det var mysigt och vi käkade återigen gott.

Barnen har haft ganska mycket kompisar här, som de saknat under resan plus att de ju har lov nu och därför har en massa extra tid över till att kunna umgås.

I Lördags till Söndags åkte jag till Stockholm, till min bäjbi och hade lite mys. Det var helt najs.

På måndag åkte jag ner på stan för att köpa ett album att sätta in foton från resan. Det blev dock en hel del mer som inte var planerat. Mabou köpte sig ett kassaskåp, där han sa att han skulle förvara sina hemligheter från systrarna. Det visade sig dock att Isatou visste att man kunde öppna kassaskåpet med en sax. Varpå Mabou blev helt galen!! Han gick och hämtade kvittot, ringde själv upp leksaksaffären och skällde ut dom för att de lurat honom.

S6301408

Därefter beordrade han morfar att komma och hämta honom och köra honom tillbaka till leksaksaffären, så han fick pengarna tillbaka. Han vet vad han vill, i alla fall och han vet hur han ska lösa problemen utan onödig inblandning av andra personer¦

Jag var också i stan och träffade min vän Sofie och hennes lilla sötnos O som blivit riktigt stor. Särskilt på bredden! 🙂

S6301401

Igår var jag bjuden hem till en kollega där vi skulle träffas flera kollegor och äta palt. Palten var toppen, men det är mer än man kan säga att jag var. Jag blev så himla krasslig att jag tog en taxi hem tidigt.

Sedan dess har jag suttit och legat här hemma med feber, snuva, hosta och allmänt taskigt tillstånd.

Nyårsaftonen var planen att jag skulle åka till Stockholm och lämna Mabou till min bror och hans familj, som skulle fira nyår tillsammans. Själv skulle jag vara kvar i Stockholm och käka nyårsmiddag med mamma och därefter skulle jag fira in tolvslaget med min bäjbi.

Nu blir det inte så. Isatou och Hareg har åkt till Stockholm och tagit med sig Mabou till brorsan. De ska alla fira nyår i Stockholm. Själv sitter jag här och håller på att hosta ihjäl mig. Hoppas fortfarande på att min bäjbi vågar sig hit i morgon. Han har lovat att komma och ta hand om mig och pyssla om mig, så jag hoppas han inte blir skrämd av att jag håller på att göra honom döv i telefonen i mina hostattacker! Men han är vanligtvis inte särskilt lättskrämd! 😉

ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR, önskar jag er alla!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Mitt vanliga liv

  1. Hej och välkommen hem! Hoppas du kryar på dig snabbt, men risken är väl att du dragit på dig något virus på planet!
    Idag är dagen D då mitt 4 lilla barnbarn skulle titta ut, mitt första lilla bruna barnbarn, men det verkar inte hända något! 🙂
    Jag vill gärna tipsa dig och dina bloggläsare om ett fantastiskt gymnasieprojektarbete (puh!) som en dotter till en av våra vänner har genomfört. Katarina har samlat ihop 30 000:- i sitt projekt LifeforKenya. I januari reser hon till den lilla byn Zimlat för att personligen och på plats köpa medicin för alla pengarna till den läkarklinik som finns där. (Pengar till biljetten jobbade hon ihop i somras.) Jag har skrivit mer om projektet på http://www.farmorsbloggen.se och det går att skänka pengar fram til den 7 januari. Hoppas du blir lika lycklig som jag över att det finns tjejer som Katarina! Kram o Gott Nytt Ã…r!

  2. Yes! Mabou är toppen. Det borde finnas fler av hans kaliber, då skulle affärsmännen tvingas ta sitt ansvar för taskiga produkter. I Metro går det en ”följetong” om hur SMÃ…BARNSFÖRÄLDRA LURAS PÃ… BARNSTÖVLAR SOM INTE HÃ…LLER I SÖMMARNA. GISSA OM DE GUMMISTÖVLARNA ÄR VATTENTÄTA! Nej, vi konsumenter behöver fler sådana som Mabou.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.