Tillbaka till vardagen…

S6301118

Lite familjeuppdatering

Efter hela sju veckors ledighet började jag jobba igår natt igen. Det känns verkligen helt märkligt! Jag har hunnit med så mycket under dessa sju veckor, att det känns som en hel evighet, på samma gång som jag undrar var tiden tog vägen?

En klart underlig känsla.

Nej, det är inga klagomål, bara ett simpelt konstaterande. Resan har verkligen gjort mig gott på så många olika nivåer och ur så olika perspektiv.

Nu tillbaka till vardagen och jobb. Det är bra vi har den här vardagen att tröttna på, så vi kan njuta av semestrar och storhelger som går utanför vardagsbestyren!

Jag vill också passa på att tacka ännu en gång för all den fina responsen på min reseberättelse!! Alla fina ord i kommentarer i bloggen, twitter, facebook och alla härliga mail har verkligen värmt mig i den här vinterkylan!!

S6301125

Isa och Jai

Det har hunnit hända lite annat här hemma också. Jai, min mellandotter har flyttat hemifrån. Det skedde på Nyårsdagen och det kom helt klart oväntat då hon deklarerat att hon ska ”bo hemma länge”! Det kom så plötsligt att jag började fundera på om vi var ovänner? Det var vi tydligen inte! Hon flyttade under skratt och skoj och massor av kramar och pussar och ”jag älskar dig, mamma”! Själv stod jag kvar med hakan någonstans nere vid knäna.

Nåja, jag tycker det är bra när ungdomar flyttar tidigt hemifrån för det lär dem att ta ansvar för sina liv och gör dem självständiga, men visst, planeringen kunde ha varit bättre!! Eller rättare sagt: det kunde ha funnits en planering!!

Så nu sitter jag här, med endast två hemmaboende barn kvar, varav Isatou redan har deklarerat att hon ska flytta hemifrån tidigt. Well, än så länge ska hon inte flytta någonstans. Men jag tror hon blev rätt nöjd med att få ett stort, eget rum i alla fall!

Hon har dessutom blivit tonåring nu, så jag har det jag gör i alla fall, som det verkar! Ja, tonåring har hon ju varit länge, med sina 16 år, men vad jag menar är att hon fått ett tonårsbeteende, som hon inte tidigare har haft. Det är med blandade känslor jag möter min nya tonåring här hemma.

Det positiva är att jag tror det är bra med en liten tonårsrevolt från hennes sida då hon alltid varit väldigt tillmötesgående och ”foglig”. Jag tror hon behöver bryta sig lös lite och göra lite ”förbjudna grejer” för att förhoppningsvis landa i den trygga person hon i grunden är.

Å andra sidan var jag inte lika förtjust härom natten när vi sa god natt och jag hade svårt att somna och sedan upptäckte att hon (ja, mitt i natten!!) när hon trodde att jag somnat, var på väg att smyga sig ut genom ytterdörren…

S6301268

Binta ska vi inte ens snacka om. Hon stack till Thailand för några dagar sedan och ligger åter på en strand och lapar sol. Jag är förstås inte ett dugg avundsjuk. *Håller fingrarna i kors och stampar ilsket med foten i golvet* Nej, jag hoppas förstås att hon har det jättebra!! (Om någon vill bjuda mig på en resa till Thailand också, så kan ni maila mig! 😉 )

Bild 135

Mabou är glad att ha börjat skolan idag igen! Det verkar som om han faktiskt är nöjd med sin långledighet och tycker att vardag och skolgång känns okej igen, även om han haft en del motstånd till att vara ute i kylan sedan vi kom hem. Nåja, vem känner inte motstånd till kylan?

Sammanfattningsvis så är jag också redo att påbörja vardagslivet med allt vad det innebär (förbereder mig särskilt hårt på att vara tonårsförälder igen) av jobb, städa, tvätta, handla och en massa roliga men arbetsamma projekt jag planlagt för det kommande året!

Vad har du planlagt för det kommande året och om vad vill du läsa i min blogg framöver? Vill ni ha en årskrönika över det gångna bloggåret, även om det är lite sent nu? Som en sammanfattning över det år som passerat?

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

15 svar på ”Tillbaka till vardagen…

 1. Jag skulle gärna vilja läsa om vad du anser ”var gränsen går” när det gäller att LÄGGA SIG I barnens/ tonåringarnas liv!! Jag är inte tonårsförälder men väl ”tonårssyrra” och jag känner ibland att jag håller på att SPY på mina (myndiga)tonårssystrar som tror att de är vuxna ”vuxna” och deras tveksamma val av vänner (med liberal inställning till droger)gör mig så orolig/ irriterad.

  Hur man ska undvika att gå ner på deras nivå…
  Dina åsikter sätter jag stort värde på här! 🙂

  Gillar även när du matbloggar… och en massa annat!
  Tex.
  Kulturskillnader, skolan, aktuella händelser i samhället.

  Och att leva med och hantera människors fördomar mot en själv som förälder och mot ens barn och ens livsval.

  Ofta tänker jag: hmm, vad skulle Fatou ha för åsikt om det HÄR… 🙂

 2. mariebrima: Först och främst: TACK för verkligen konkreta förslag! Det är väldigt kul att blogga när man får konkreta förslag, för då vet man att det i alla fall är en person som är intresserad av att läsa det man skriver!! 😀 Läser din sista rad och kan inte låta bli att skratta. Det är ungefär som när jag var i Gambia och satt och funderade över det här med ”sexturismen” i Gambia och tänkte på dig…! Jag klev upp tidigt en morgon och skrev ner lite stödanteckningar för mina funderingar runt det ämnet, med dig i åtanke. Jag kan inte riktigt släppa din rädsla över att besöka Gambia och bli betraktad som ”sexturist”…

  Men som jag skrivit tidigare, jag kommer skriva om det också vid tillfälle!

  Jag ska absolut försöka skriva om de ämnen du nämner här i inlägg framöver! Tack igen för din härliga och utförliga kommentar!! ♥

 3. Jag tycker att du som har så många läsare omedelbums ska skriva om Haiti. De behöver hjälp NU.
  Annars vet jag inte. Jag brukar gilla det mesta du skriver. 🙂

 4. Det är ju trots allt så, som du skriver, att det är tur att vi har vardagen.
  Det är ju det som gör att vi kan njuta av den förändring som ledigheten innebär.
  Tänk om alla dagar skulle vara likadana…….
  Det skulle ju till slut bli dötrist.

  Jag tycker gott att du kan göra en liten årskrönika över det gångna bloggåret.
  För egen del tycker jag att det är intressant och blicka tillbaka lite, fundera över vad det var som hände, hur jag tänkte, vad som har förändrats.
  Som att knyta ihop det gångna bloggåret och göra sig redo för ett nytt.

 5. Haha! Tack för att du tänkte på mig i detta mindre ärorika sammanhang! 🙂
  Ja, du känner ju till vad jag anser om det där…
  Jag hatar tanken på att folk tror att man är en i en armé av sexturist-tanter.
  Ett av mina (mindre prioriterade visserligen) nyårslöften är att inte vara så fördomsfull mot andra svenska kvinnor med afrikanska män. Det går lite si och så men jag blir bättre.
  Ett annat var att bli bättre på att hantera min ilska…
  Skräckscenariot ser jag mig själv bli arresterad av polis i Gambia för misshandel av nån som tror att jag är sexturist 🙂

  Farmor i Gambia har blivit så gammal och vill gärna träffa sitt barnbarn innan det är försent…
  Mitt barns pappa erbjuder att vår son kan följa med honom på sportlovet men jag har bara råd till EN biljett och min son vill inte resa utan mig (och jag vill inte heller det).

  (Hade faktiskt tanken på att maila dig en direktlink innan resan där man kan anmäla misstänkta barn-sexturister direkt online. Ecpat har en hel avhandling om just Gambia i det ämnet på sin hemsida 🙁
  Men hur det var så tänkte jag att om du eller nån av dina tjejer skulle se nåt sånt så skulle ni säkert reagera på stört iaf…)

 6. …alltså jag själv har ju ingen afrikansk man! Men fördomarna sitter kvar ändå för man räknas ju in i den gruppen av kvinnor som har barn med afrikanskt ursprung, like it or not. Jag måste säga att när man lär känna folk är de oftast mycket trevligare än man trott. Men vissa lever upp till fördomarna med råge…
  Egentligen är det nog mest du och jag som är bra…
  Och kanske några till 😉
  STOR KRAM TILL DIG!

 7. Jätteroligt att läsa om er resa, tänk vad mycket ni upplevt! Vi har också precis kommit hem från vår långresa, och ja, det tar ett tag att komma in i vardagen igen… Gott Nytt Ã…r på dig!

 8. Välkommen tillbaka, ska bli kul att följa din blogg igen!Nu har jag blivit mormor igen, till en liten flicka. Hennes pappa kommer från Eritrea, så det är klart att jag har många funderingar om hur livet kommer att gestalta sig för henne i vårt icke särskilt fördomsfria land. Men just nu är allting bara fullkomligt och underbart! 🙂 Kram!

 9. Pingback: Önskeblogg: Tonåringar

 10. Pingback: Sunday- bloody Sunday

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] ett tag sedan ställde jag frågan om ni läsare har något ämne ni vill läsa om i min blogg. Jag fick en del svar och ett av dem var att jag skulle skriva lite om hur jag ser på tonåringar och hur mycket man ska […]

 2. […] har saknat henne så det var skönt att se henne en liten stund. Trots att vi bor nära varandra nu sedan hon flyttade så har vi knappt sett röken av varandra, eftersom vi har väldigt olika […]