Katastrofen i Haiti


Jag tror inte att det finns någon som har missat den katastrof som skett i Haiti. Det är en katastrof av enorma mått och rapporteringen i våra medier är kraftfull. Haiti behöver hjälp och det är akut! Enligt FN är det en katastrof av historiska mått.

Förutom katastrofen i sig, så blir katastrofen naturligtvis ännu större när det drabbar ett redan fattigt land. Det säger sig själv att ett land som redan är undermåligt uppbyggt och med en utbredd fattigdom, saknar resurser för en katastrofberedskap. Det har vi sett tidigare, att även länder där det finns större resurser, har svårt att hålla en katastrofberedskap som snabbt kan hjälpa drabbade människor i nöd.

Media rapporterar även om svårigheter med att få ut hjälpen till de behövande i Haiti, trots att det hunnit gå flera kritiska, värdefulla dygn. Dock är hjälp på väg, men det behövs mer. I situationer som dessa så är det glädjande att vi här i Sverige är generösa och snabba med att lätta lite på våra plånböcker, men samtidigt så är behovet av hjälp näst intill gränslöst.

Även små summor kommer till användning i katastrofer som denna.

Om du vill skänka pengar, så kan du antingen följa Aftonbladet ´s och Expressen ´s uppmaning till insamling (bilden ovan), eller något av följande:

Röda Korset

Läkare Utan Gränser

Rädda Barnen

HÄR finns fler hjälporganisationer som du kan stödja.

Läkaren Anders Johansson berättar i SvD om hur hjälparbetet kan se ut.

Det är alltid värre än man tror”, säger han.

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Katastrofen i Haiti

  1. BRA att du tar upp det här!!!
    Själv brottas jag med om det är rätt att beställa manikyr för 560 kr när pengarna borde skickas till bättre behövande på Haiti… Säg inget jag vet… men det sitter en ängel och en djävul på varje axel. (Fick pengarna i julklapp om du undrar över min plötsliga rikedom 🙂 Jag är så NERVÖS inför ett viktigt möte och känner att fransk manikyr skule boosta mitt självförtroende och få mig att verka mer seriös och se mindre ut som Tabitah i Mia och Klara, fast Tabitah skulle inte behöva fransk manikyr för att våga ställa upp för sina barn och deras rättigheter i skolan 🙁 Om jag skänker LIKA mycket pengar till Haiti kanske…
    Jag ska iallafall skicka pengar till Läkare Utan Gränser!
    Men jag har inte bestämt nån exakt summa…

  2. Bra skrivet! Och jag känner igen mig mycket i dina tankar mariebrima. ”Ska jag verkligen ha den här grejen när det kan köpa vaccin till tre barn.” Typ så. Hela tiden. Ännu värre blir det vid katastrofer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.