Nobody puts MY Baby in the corner!

Jag, Jai och Binta

Vi har våra konflikter här hemma. Även med döttrarna som inte ens längre bor hemma. Tur att vi inte är långsura, någon av oss.

Vi skräller till och sen går det över rätt snabbt. Det är tur det! Särskilt jag och Binta är ganska intensiva personer som ryker ihop så det… ja ryker om det, typ. Sen blir vi tajta igen och kastar kärlek på varandra.

Jag läser Binta ´s blogg och hon får rätt ofta haters-kommentarer.

Eftersom hon älskar dans, jobbar med dans, är professionell dansare och jobbar väldigt hårt för att utveckla sin dans hela tiden, så är alltså dansen en väldigt stor del av hennes liv. Följaktligen så skriver hon också mycket om dans i både sin egen blogg och i Blackout ´s (hennes dansgrupp) blogg.

Att vara en ung, framgångsrik dansare, väcker uppenbarligen ganska mycket hat och avundsjuka hos många av hennes läsare.

Visserligen får hon väldigt mycket positiv respons också. Inte minst av hennes elever, uppdragsgivare och andra bloggläsare. Men. Hon får som sagt var också en hel del haterskommentarer. Det handlar alltså inte om att de som kommenterar har olika åsikter, utan det handlar om Jantelagen. Man ska fan inte komma och tro att man är något!

Men det är hon. Hon är något och hon är definitivt någon! Dessutom är hon också en riktigt bra dansare! Det kommer inte gratis, utan handlar om hårt arbete och mycket blod, svett och tårar, som jag tidigare har skrivit om!

För mig är hon ju den bästa Binta jag har!!

Nu vet jag att Binta har mycket skinn på näsan (tack och lov) och tusen järn i elden, konstant. Faktum är att Binta väldigt sällan ”går och lägger sig”. Utan hon håller oftast igång, tills hon somnar av ren utmattning.

Sätt henne på en buss/tåg/bil och hon kommer somna direkt. Eller framför TV ´n, annars är det sällan hon varvar ner.

Ja, Binta kan hantera det här med haterskommentarer. Hon knycker på nacken och går vidare. Skrattar ibland åt okända människors ”galenskap”.

Däremot så har jag lite svårare att bara låta haterskommentarer på Binta ´s blogg ”rinna av mig”.

Man är ju liksom alltid mamma. Jag bemöter ganska ofta haterskommentarer på Binta ´s blogg. Kanske lite hysteriskt. Men det skiter jag i, för om man ska kasta skit på okända personer bara för att man retar sig på dem, eller är avundsjuka, så ska man i alla fall inte göra det utan att jag som mamma ska ha chans att bemöta det där hatet.

Och bemöta det gör jag. Jag gjorde det senast igår. Binta blev tydligen road av mitt svar. Så road att hon la upp min kommentar i ett inlägg. Och ja, lite roade det mig också…! 😉

Vi får väl se om det fortsätter nu…?

Nobody puts MY Baby in a corner!!

…och störst av allt är kärleken!!

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

11 svar på ”Nobody puts MY Baby in the corner!

 1. Folk är bara så j***a missunnsamma och avundsjuka! Din dotter får sätta på sig teflon-outfiten, hälsa det från mig! Eller för resten, jag kan gå in och säga det själv till henne! BAH för dumma människor!

 2. Tur att Binta vet att hon är jätteduktig! Och att hon har en mamma som dig. 🙂 Finns så många avundsjuka där ute.

  Tycker faktiskt lite synd om dem som har så taskig självkänsla att de måste skriva elaka kommentarer. Varför inte glädjas med andra ist!

 3. Binta verkar kunna hantera haters, jag läste ett av hennes svar till en annan hater för länge sedan, säkert ett år sedan. Binta tog verkligen ner den personen genom ödmjukhet och humor.

  Det var nån som klagade på hennes dans (avundsjuk säkert) och Binta svarade att självklart kan man inte jämföra de bästa dancehall-dansarna i Sverige med eliten på Jamaica som har vuxit upp med den dansen på ett helt annat sätt, men att det vore en dröm för henne att åka dit och lära sig mer.
  -Tyckte jag var ett bra svar!

  Fattar inte varför de måste hacka på folk som Binta istället för att glädjas och inspireras av hennes framgångar.
  De har väl vuxit upp med alla dokusåpor som går ut på att vara taskig mot varandra och tror att det är så det ska vara…
  Undrar om grabbar är lika missunsamma mot varandra inom dansen?

  Bra att du försvarar dina barn!

 4. Hej

  Konsten att vara mamma människa och vän är inte alltid lätt. Hoppar någon eller något på det käraste vi har då genomgår vi som annars är så mjuka och väna en omförvandlig till spottande kobror 😉

  info om onsdagen bloggeri uppe nu på min blogg 😉

 5. Kom att tänka på en sak till… När jag var i Bintas ålder eller lite yngre hade jag och en afrikansk kompis danskurser för barn i afrikansk dans. Eftersom jag inte är nån dansare så skötte min kompis all dans och jag skötte anmälningar, ekonomi etc.
  Iallafall så var det flera som kom och snackade med mig bakom ryggen på min kompis, typ: Hon tror att hon kan dansa, hon är uppväxt i Sverige, hon är pinsam bla bla.
  Då handlade det om i princip ideelt arbete med att lära BARN grunderna… Jante är internationell och handlar om att många inte klarar att se nån annan från tex. sitt eget land lyckas.

  Min killes son vann SM i sin dansstil för ett antal år sedan och fick en massa gratis märkeskläder från sponsorer (och en ryggskada…) Kan ju vara en orsak att ungdomarna blir avundsjuka. Kanske var det nån av Bintas medtävlare i SM som saknade Bintas utstrålning och tror att det bara är teknik som bedöms.

  I sonens klass dansas det mycket breakdance och en av barnen är ett solklart underbarn som lätt gör volter från stillastående, står på händer mm mm. Mycket beroende på stenhård träning hemifrån.
  Det barnet har ”utvisat” andra barn från dansrummet på fritids för att de inte är lika duktiga. Personalen orkar inte bry sig. Det kan ju också vara lite dödande för danslusten att bara de bästa får vara med och dansa.
  Dans ger ju så mycket glädje till barnen. Binta kanske kunde tjäna en slant på att åka till olika skolor och lära barnen?

 6. Pingback: Twitter Trackbacks for Nobody puts MY Baby in the corner! [tonarsmorsa.se] on Topsy.com

 7. Bara älskar ditt uttryck att ”kasta kärlek” på varann! Det gör vi här hemma oxå o det kan man aldrig ALDRIG göra för mycket!!!!!

 8. Pingback: Story of Blackout DanceCrew Del: 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Nobody puts MY Baby in the corner! tonarsmorsa.se/2010/01/30/nobody-puts-my-baby-in-the-corner – view page – cached Vi har våra konflikter här hemma. Även med döttrarna som inte ens längre bor hemma. Tur att vi inte är långsura, någon av oss. […]

 2. […] både gott och ont, förstås, men jag tror att det varit en väldigt bra egenskap i dansen. När Binta säger att hon inte bryr sig om vad folk tycker, så är hon inte den som går hem och gråter i kudden, utan hon menar verkligen det och det är […]