Femtiotusen röster i Bloggattack

Illustratör;Copyright © Marianne’s DigArt

Inspirerar har en tid uppmärksammat mig på att den tredje Februari ska en gemensam bloggattack ske. Nu hade jag lagt det här inlägget tidsinställt på just det datumet, men av någon anledning så lades det inte upp och jag har inte uppmärksammat det förrän nu. Då det ändå är ett så viktigt ämne och listan ligger kvar för att skriva på, så väljer jag ändå att publicera denna post så här efteråt! Så här skriver Inspirerar:

Onsdagen 3 Februari 2010 hoppas jag att så många som möjligt vill och skriver om allt det som händer oss i sina bloggar. i form av arbtslöshet försäkringskassans agerande mot sjuka, och de överskuldsattas situation i Sverige.

Det finns en namnlista upplagd för alla oavsett om du är bloggare eller du är en av de som läser vad vi skriver, Så uppmanar jag alla att skriva på. För oavsett vem du är ser jag och många med mej din medverkan som viktig och du är tvärtemot jantelagen mycket speciell och du är någon.

Bilden går bra att ta med sej och använda i det här syftet. Varsågod…

Länk till listan Femtiotusen Röster

Jag tycker det är viktigt att försöka tänka sig in i och känna sig in i andra människors situation, även när man själv har det relativt bra i sitt liv. Alla människor har ju sina problem och bekymmer, men vi blir knappast lyckligare av att fler människor mår dåligt eller från dåligt till ännu sämre.

Att leva med arbetslöshet eller långtidssjukskrivningar gör saker med människor som oftast inte är så positiva. Det ruckar tryggheten i våra liv, genom ekonomiska förluster, men jag tror även att det gör mer med oss. Att inte vara behövd. Att inte känna sig nyttig. Att känna sig som en belastning. Det är klart att det skadar vår självkänsla. Konstigt vore det annars.

På lång sikt tror jag i och för sig att det kan vara rätt ”nyttigt” för oss att hamna i en sådan situation under en kortare period i sitt liv, just för att finna viss förståelse. Men i det långa loppet tror jag att det är direkt skadligt för våra själar att gå arbetslösa eller långtidssjukskrivna en längre period, vilket jag tycker ställer lite högre krav på oss som har både arbete och hälsa. (I alla fall för stunden!)

Att få en människa att känna sig önskad/älskad/behövd, kan vara viktigare än vi inser när vi stressar oss fram genom tillvaron…!

Liten Tanta har också skrivit om uppropet!
Skriv gärna om detta idag, om du har en egen blogg/facebook eller vad som. Och oavsett om du har det eller ej, bidra gärna med ditt namn i insamlingen HÄR!

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Femtiotusen röster i Bloggattack

  1. Hej och tack från alla som behöver stöd i sin tillvaro, Det är inte försent och uppmärksamhet behövs och sanningar. Jag vet att jag läste nåons blogg som jag tyvärr tappade bort och blev till denna ide. Den bloggisten skrev ”att nu hoppas och önskar jag att de som är friska och har sitt liv i ordning kämpar för oss, för jag orkar inte mer” och det är precis det alla behöver göra för i livet vet vi inte vad som kan hända om sjukdomen drabbar oss eller arbetet du har läggs ner, En sak är säker och det är att det som händer nu inte ska få fortsätta och de enda som kan ändra på det är vi folket själva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.