Kokosnöten som får mig att le av Kärlek!

Ett kokosnötsskal från Sanyang Beach i Gambia, röd sand från en gata i Kololi, snäckor från olika stränder i Gambia

Idag är det exakt tre år sedan som jag skrev ett inlägg om min längtan till Gambia. På något sätt blir stark längtan lite lättare att hantera om man har något fysiskt att hålla fast vid. Det gick jag och tänkte på ibland, nu när jag nyligen var i Gambia.

Vad skulle kunna få mig lite bättre till mods när jag sitter där i hela vardagssmeten i Sverige, cyklar mellan jobb och affären och springer mellan tvätthögarna och dammsugaren där hemma?

Till slut kom jag på det! Jag måste ha med mig den där röda sanden hem. Den där sanden som fick tårarna att rinna när jag såg den från flygplansfönstret inför landningen.

En dag när vi för en gångs skull var och promenerade i området vi bodde i, vi tog en promenad till Easy Time, så fyllde jag en vattenflaska med den där röda sanden.

De andra skrattade lite åt mig och tyckte det var lite knäppt. Men jag visste precis vad jag gjorde!

Jag plockade med mig fler naturminnen hem. När vi en dag var i Sanyang Beach och åt kokosnötter, så tog jag tillvara på det ena kokosskalet. En släkting sa att de kunde slipa upp skalet och göra det fint, men jag valde att ta med det natural.

Ofta när vi var på just Sanyang Beach eller andra stränder, så gick jag och plockade snäckor. När jag kom hem hade jag en hel påse med mig.

Nu har min saknad och längtan inte växt sig så stark ännu att det gör ont. Jag bär fortfarande varma, glada och lyckliga minnen av vår resa. Men jag vet att när tiden går så kommer det än en gång att komma tillfällen när jag längtar så det gör fysiskt ont i mig.

Nu har jag gjort min lilla ”minnesgrej” eller ”sakna-grej” från Gambia.

Jag har fyllt kokosnöten med den röda sanden och dekorerat sanden med några av de vackraste snäckorna jag plockade. Så nu står den där i mitt sovrum. Varje gång min blick landar på kokosskalet, kan jag inte låta bli att le…

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Kokosnöten som får mig att le av Kärlek!

 1. Tänkte ta sand, men glömde det! Snäckor, sten, småmynt har jag i en skål i sovrumsfönstret : )
  Jag tog också med mej några omogna gröna apelsiner från min mans lilla odling i Kambujae, de skalen har jag torkat och har i en burk jag öppnar och andas in doften av ibland!
  Såna saker är de absulut bästa souvenierna, tyvärr försvann min lilla ljudfilm fylld av mysiga morgon ljud när jag bytte mobil : (
  Ha en trevlig helg, kram

 2. LiLo: Härligt med apelsindoft! Mmmm… Tog med mig apelsiner hem, men tänkte inte på att torka… 🙂

  Guppy: Hoppas du har rätt! 🙂

  Monika: Ja, det var så jag tänkte! 😉

  Madonnan: Haha, vilken dubbelhaka jag hade! 😀

  mamma: Ja, mmmm vad gott!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.