Låt mig få presentera en ny, liten familjemedlem

Han är liten. Vi är inte ens säkra på att det är en han. Det kan lika gärna vara en hon. Men Mabou hävdar att det är en han. Han heter Ville, men har fått ”Sköldis” som smeknamn. Mabou har köpt honom för sina födelsedagspengar och just nu är han den mest intressanta och söta familjemedlemmen hemma hos oss!

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

13 svar på ”Låt mig få presentera en ny, liten familjemedlem

 1. Uj va söt! Gratulerar Mabou 🙂

  Tips: Har Ville en lång svans med analöppningen en bra bit ifrån självaste sköldskalet så är det nog en Ville.. (men det är svårt att se då de är så små).

  Jag hade två småttingar jag med en gång i tiden, men efter 8år så var de nästan fullvuxna & de små tricken jag lärde dem då de var små (tex. äta pellets ur handen, ”sitta fint” & ”följa John” till mathörnan) är liksom inte lika gulligt längre… 😉 Varning: pellets-tricket är INTE skoj då de blir stora! Undvik.

  PS. Mamma min vägrade att handskas med dem efter att ha sett den ene dingla i min kompis finger… -Ha så kul! 🙂

 2. Bim HD: Ja, de är så söta. Den här sorten ska kunna bli upp till 20 cm enl. uppgift. Ska bli spännande se den växa.

  Gun: Ja, de är härliga. Binta hade en när hon var liten också, som hette Skalman, han var också större än denna. Jag blir bara glad om den här vill bli lite större.

  Eva: Ja, visst är de?! 🙂

  maloki: Yes, I ´m in L♥ve!

  Lisa (sjubarnsmamma): Visst är de! 🙂

  Jen: I just love turtles ♥!

  Anette: Ja verkligen!

  Soulsister: Förhoppningsvis ska den bli större. Upp till 20 cm har jag fått uppgift om. Skulle den bli ännu lite större, så tänker jag inte protestera! 🙂

  Yvonne: Haha, ja ÄNTLIGEN!! Men inte någon hund, där går liksom gränsen! 😉

  Linnea: Tack för tipset. Svansen är förvånansvärt lång, men det där med analöppning har jag ingen koll på. Kanske får vänta med att kolla tills han blivit lite större! Jag ska också försöka lära denna ett och annat, när han växt på sig lite! 🙂

  mari: Haha, ja de är ju sötast som små, men förhoppningsvis blir de mer sköldpadda av dem när de växer på sig lite! 🙂

 3. Pingback: The flyttning from Hell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] har uppfostrat mina barn och ett gäng andra ungar, bott med ett helt gäng hundar, sköldpaddor och fiskar. Grillat på somrarna och gjort Afrikanska grytor på vintrarna. Jag har älskat och […]