En salig blandning

Så här vackert var det igår morse när jag efter att ha lämnat Mabou vid skolan, cyklade vidare till ett möte

En superhärlig helg passerade i ett nafs. Som de flesta helger när jag är ledig gör…

Min mamma var här på besök hela helgen och det var trevligt. Eftersom hon är bra mycket mer haj på det där med kök och matlagning, än vad jag är, så kommer hon alltid med små nya maträtter eller tillbehör. Populärast den här helgen blev en creme fraiche-röra med persilja som vi åt både till ostbricka, som sås till stekta laxkotletter och dressing till sallad.

Fredag bjöd min mamma hit en vän med sin mamma och lillasyster som var på besök i Uppsala. Det var jättetrevligt. Lördag kväll bjöd vi över TheWitch och hennes dotter; Prinsessan. Hon gjorde verkligen skäl för namnet, då hon var klädd i fint blomsterprytt diadem och en guldig volangkjol. Mabou och Prinsessan såg melodifestivalen och käkade godis och den klädseln var ju helt rätt!!

Vi andra satt och pratade, pratade, åt mammas äppelkaka och ostbricka. En härlig helg, med andra ord.

Dessa flätor plockades ut för ett tag sedan…

Nu är även dessa utplockade…

Däremellan har jag plockat ut mina flätor, men trots att jag började redan i Torsdags, så blev jag inte klar förrän för ca: 10 minuter sedan. Nu ser mitt hår fram emot en rejäl hårinpackning. Jag ser dock ganska rolig ut i håret just nu. Innan min resa till Gambia hade jag lite slingor i. Väl i Gambia hann mitt hår blekas väldigt mycket av solen. Några dagar innan jag skulle åka hem så flätade jag ju håret och precis innan bloggalan tog jag ut de flätorna och flätade om håret i samma veva i en ny frisyr.

Nu när jag tagit ut flätorna så har mitt hår växt ganska mycket under den här tiden och min utväxt är väldigt mörk. Så just nu ser jag ut ungefär som en zebra i håret. Det känns som om jag måste ta ett rätt snabbt beslut för om jag ska fläta om det direkt, eller vänta ett tag och om jag väntar ett tag, så bör jag i alla fall slänga i lite slingor i hårbotten.

Igår var håret ännu halvflätat

Vädret. Alla diskuterar väder och den här vintern finns det mycket att diskutera. Snön har förstås varit det stora samtalsämnet. De senaste dagarna har solen strålat på glittrande snö. Jag gillar som bekant inte kylan, men jag måste ändå erkänna att det här vädret är mycket vackert för ögat. Synd att vinter betyder kyla också…

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”En salig blandning

 1. Tjusig frisyr Fatou ;)(den sista bilden) Du ser riktigt poppig ut!
  Visst känns huvet typ ett kilo lättare efter man har tagit ut löshåret?
  Iaf om man har tunt hår som jag…

 2. Baby, hur snyggt håret än är, så låt håret vila nu.Skandinaver och ja alla utom afrikanskt ursprung är så skört och var rädd om det.I värsta fall får du klippa av rubbet.

  *be mig bara om hjälp gnuggar händerna* :-))))

 3. Vilka underbara naturbilder! Och vilken härlig vecka! Allt går i ”relationens tecken”. Ska på spännande kurs i ”lagen om attraktion” i kväll – och i helgen blir det Relationsmässa! Inte minst på temat föräldrar-barn/tonåringar… Vi kanske ses?

 4. Vad skönt att höra att du har haft en bra helg. Man måste vara rädd om sig!

  Jag tycker du är jättefin utan flätor!

  Och så tycker jag att du var jätteduktig som inte längre ska vara ett ”fuck-ombud” 😉

 5. mari: Ja, det lättade en hel del! 🙂

  Soulsister: Precis! Det här är svårslaget! 😉

  Görel: 😀

  Vb: Fast faktum är att håret ”vilar” bättre med flätor. Du nöter det inte alls på samma sätt och det är EN av anledningarna till att jag ev. kommer fläta nya rätt snart. Tänk dig själv: man borstar inte håret på X antal veckor, håret ligger inflätat i löshår och skyddas på så vis. Mitt hår har inte varit i så här bra kvalité på lääänge.

  Eva-Lotta: Låter intressant och spännande. Dock är jag fullbokad hela helgen! Men hoppas du redogör lite om hur det var, på din blogg, så man kan läsa i kapp? 🙂

  Ludmilla: Ja, den var bra och skön! Tack om håret, men just nu saknar jag dem en hel del faktiskt, men det är härligt att mitt eget hår fått en fantastisk kvalité där under flätorna! 🙂

 6. Vilken underbar bild den sista var!!!! Rolig, full av glädje och därmed fantastiskt vacker!!!! Nappy happy frizz rocks!!!

  Jag vet det verkar växa så fort, när man inte tittar, ser och känner efter varje dag! Alltid en överraskning 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.