Fuck-Möte och God mat

Ovant utan flätor och oj vad långt mitt hår hade blivit

Igår var jag på fackligt möte. Det har blivit en hel del olika möten den senaste tiden. Man hinner ofta med lite av varje. Först diskussioner om aktuellt ämne i den förening eller organisation man har mötet för, sedan hinner man oftast även med lite sociala diskussioner och inte helt sällan så fikas eller käkas det gott.

Igår hann jag med allt detta. Först möte om själva aktuella fackliga grejer som togs upp, tillsammans med en jättegodiskorg, därefter social samvaro med en massa trevliga människor, i kombination med en bit riktigt god mat.

Vi käkade på samma ställe som vi vart ett par gånger förut, på Kött, Kök och Bar och deras mat är verkligen bra! Vi åt ungefär samma som sist. Dessutom åt jag en efterrätt Björnbärsglace au four (glass i ugn med björnbär) som var ruggigt god.

Det var även omval av arbetsplatsombud på mötet, men den här gången hade jag bett om att inte bli omvald av olika skäl. Lite trist känns det, men samtidigt lite skönt när man väl har tagit ett beslut som känns bra. Jag måste säga att jag har fått en hel del insikter i det fackliga arbetet och jag är glad för de här två åren jag fått förtroendet att vara ombud (även om mina barn skrattade ut mig när jag blev vald). Men just nu har jag lite annat i mitt liv att fokusera på, så det kändes inte helt rätt mot medlemmarna att fortsätta när jag inte kan satsa helhjärtat på det av olika praktiska skäl. Ibland måste man prioritera i sitt liv och jag är trots allt glad över att jag gjorde det den här gången.

Mabou hade väldans roligt åt att jag skulle på fack-möte!

Mabou: Mamma! Du sa fuck!

Jag: Nej, jag sa fack-möte.

Mabou: Men man får inte säga fuck!

Jag: Nej, men fack betyder inte samma på engelska och svenska.

Mabou: Nähä! Isatou! Mamma ska på FUCK-MÖTE!! Hahaha…

Jag hade gärna haft en del samtal och diskussioner med min farfar som var fackligt aktiv i en väldans massa år. Tyvärr har han gått ur tiden sedan ett antal år och har det förhoppningsvis bra någon annanstans nu. Må han vila i frid. Kanske har han haft ett vakande öga på mig under dessa två år? Eller så var det kanske helt enkelt han som fick mig att ta beslutet att hoppa av? 😉

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Fuck-Möte och God mat

 1. Haha! Så förvillande lika de orden är va?!
  Jag gjorde succé här för någon vecka sedan, när vi pratade om höstens konferens-/nöjesresa. Det var i början tal om att vi skulle göra en lite längre resa i år och det skulle innebära ganska lång tid i en buss. Eftersom resan måste innehålla ett visst antal timmar med ”utbildning” av något slag, så föreslog jag att vi skulle utnyttja restiden genom att titta på någon ”fack-film”! JAG menade naturligtvis att det skulle vara en film inom det fack/den branch som vi jobbar. Men DE ANDRA som hörde mitt förslag trodde jag tyckte vi skulle titta på ”fuck-film”!!!! 😀

 2. Tizzel: Ja, de är verkligen förvillande lika. Jag undrar vilken sorts film de trodde du ville titta på, när de hörde ”fuck-film”… Hahaha…

  Sirkka: Den var verkligen god. Den godaste maräng jag någonsin smakat. Men det var lite björnbär i den också… 🙂

 3. -fack, fack, fack fack, f…
  – Tyst, skärp dig nu, folk tittar!
  – Men, jag pratar om mitt fack där jag har mina papper och kritor i skolan 🙂 Fack, fack etc..
  – Det kan väl inte andra förstå om du bara säger fack.
  – Men jag pratar ju svenska, fack är inget fult ord på svenska…
  osv, osv…

  (Tror att min 7 åring tyckte det var kul att retas med mig… Man får vara tacksam för det språkliga intresset iaf 😛
  Finns ju några roliga synonymer på Wolof med… )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.